Reklama

Reklama

Fenomenální úspěch komedie Pretty Woman (1990), v níž prostitutka se zlatým srdcem najde svého vysněného prince, odstartoval celou sérii podobných snímků, jež v různých variacích zkoušely tento model zopakovat a stavěly vedle sebe ženy pochybné pověsti a muže bez partnerek. Do této škatulky patří i romantická komedie Prostě úžasná! (1994), kterou natočil někdejší herec Richard Benjamin (např. major Danby v Hlavě 22), jenž se postavil na druhou stranu kamery a jehož specializací se staly zejména komedie (Můj oblíbený rok, Krásná mimozemšťanka, Mořské panny, Made in America apod.). Prostě úžasná je dobrosrdečná prostitutka V (Melanie Griffithová), kterou si vyhlédne dvanáctiletý Frank (Michael Patrick Carter) jako ideální ženu pro svého ovdovělého otce (Ed Harris). Tomu se synova nová kamarádka velice líbí, aniž ovšem cokoli tuší o pravém způsobu její obživy. V hodlá dosavadního života zanechat, je však otázkou, zda k tomu po násilné smrti svého pasáka a zmizení značné sumy v hotovosti vůbec bude mít příležitost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (60)

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Film z kategorie až pohádkově naivních, ale současně příjemný, milý, sladký a přirozeně zábavný, až je jeho sledování pozitivním zážitkem. Melanie Griffith je v roli ženy, která diváka vede k zamyšlení, že posuzování člověka podle zevnějšku není spolehlivým vodítkem, prostě úžasná. Richard Benjamin předvádí, že i nenáročná zábava se dá natočit na úrovni, byť občas ztrácí nad svým dílem kontrolu – zejména v akční honičce s Malcolmem McDowellem. 70% ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Prvy film, kde sa mi Melanie Griffith pacila aj vyzorom, aj ako herecka. Bude to tym, ze to bolo natocene este v dobe, ked neholdovala samym kozmetickym operaciam a jej pery nevyzerali ako keby ju dostipalo hejno vciel. :) A tiez uz dnes nehrozi, aby predpubertalni chlapci isli z predmestia na bicykloch do mesta, aby si tam pozreli za peniaze zenu hore bez - Internet to vyriesil aj s nadpracou. :) Inak standartna romanticka komedia, so ziadnymi prekvapeniami ale s dobrymi hereckymi vykonmi, na cele s uz klasicky nadstandartnym Ed Harrisom. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Rodinná romantická komedie, kerá sice nenadchne, ale ani neurazí. Melanie Griffith tady ještě vypadá k světu a známky opuchlosti se ještě neobjevujou a Ed harris je takovej správnej taťka, u něj je snad úplně jedno co hraje, vždycky se na tu roli perfektně hodí a malcolm McDowell se jako záporák už osvědčil v mnoha filmech a ani tady moc nezklamal, i když neměl moc prostoru, protože ty jeho obvyklý záporacký praktikvy v tomhle filmu pro děti nemohl použít. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Viem pochopiť všetkých, ktorí dali tomuto filmu negatívne hodnotenie. A keby mám objektívne tento film posúdiť, tak to rozhodne nie je film, ktorý by si zaslúžil Oscara ani nič podobné. Ale na druhú stranu musím povedať, že mám pre neho určitú slabosť. A môže za to asi fakt, že tu máme veľmi príjemné postavy v rámci hrdinov a hoci trošku jednoduchý príbeh, predsa len ukazuje, že nikto nie je čiernobiely a každý z nás môže pod povrchom srdce a nezáleží od toho, aké povolanie vykonáva. Ako aj V, ktorá je prostitútkou. Horšie to už je s Malcolmom McDowelom, ktorý je tu podľa mňa skutočne strašný a maximálne nevtipný. A dočkáme sa samozrejme aj starých známych klišé, ktoré poznáme a videli sme ich miliónkrát. Ale postavy to podľa mňa dokážu ťahať a miestami je film podľa mňa aj veľmi vtipný a príjemný. Keď sa teda sústredí správnym smerom. Rád som ho po dlhej dobe zase videl a viem si ho predstaviť vidieť aj znovu. Nie je to žiadne majstrovské dielo, ale mám pre neho miesto vo svojom filmovom srdci. Hodnotenie: B- ()

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Kousek od režiséra, který v devadesátých letech pálil kus za kusem, v hlavních rolích oblíbené tváře, komedie střídala akční jednohubku, romantiku i drama. V tomto, celkem nenápadném filmu, se víceméně objeví od každého trochu, ačkoli značně převládá ta romanticko - komediální stránka, hodně v duchu Pretty Women. Kouzlo devadesátek z toho čpí a velmi napomáhá k lepšímu hodnocení. Není to špatné, lepší 3* zaslouží. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama