Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(viac)

Diskusia

Sancty

Sancty (hodnotenie, recenzie)

Dacsus

Vyčerpávajúca odpoveď, dík. Sranie sa s tými základňami mi nesedí už od oznámenia na E3, ale chápem, že to bol krok k novým (mladším, dnešným...) hráčom.

na príspevok reagoval Dacsus, Dacsus

Kincl

Kincl (hodnotenie, recenzie)

Dneska mrknu na 5. díl, ale ti Ghoulové to byli lidé co je změnila radiace? 

na príspevok reagoval Feidias

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Real Tom Hardy

Horizon really opened my eyes how fucking amazing and tense this game can be. I also like how Horizon handle the settlement building, it is confusing at first but turned into addicting side activities the more i indulge it.

One thing that i thought i would hate but turned out loving, is the whole death alternative mechanic, where if you bring a companion, they'll revive you at nearest settlements at a cost of caps or supply. Save scumming is no longer an issue and i feel like the game just flow better due to restriction on saving game.

I never really the person who enjoyed "realism" or micromanaging, but somehow Horizon "complicated" mechanics just feels right.

I know Horizon is wildly popular, and i just really want to share my two cents about my experience playing w/ it. So if you're having an issue just like me, who abandoned the playthru mid-game, give Horizon or F4EE modlist in Wabbajack a try!

https://www.reddit.com/r/fo4/comments/sd8az4/my_experience_playing_fallout_4_with_horizon_mod/
__________

 - iste, ludia ktori maju radi jednoduche strielacky typu DOOM tento mod neocenia, pretoze stvrotka bola cielena v podstate na nich.
Ludia ktori maju radi obzvlast dvojku si to ale vychutnaju. Sice tam nie su boje na tahy (VATS neratam), ale konecne skupiny enemakov bojuju tak, ze to nevyzera ze sa vsetci zenu pred hracovu hlaven ako idioti. Plus vsetko ostatne, co ten Horizon prinasa. A su toho mraky.

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Aj vystavba zakladni je od zakladu prekopana - napr. v Sanctuary mozes prist pri tom moste k takej tabuli, a ak mas prislusny material, mozes dat oravit strechy, steny, dvere na tych budovach, tie ktore boli celkom znicene odzakladu postavit. Tam to ma rozne tiery, ktore musis najprv splnit.

Neskor sa ti spristupnia dalsie veci.

 

A nielen to, je mozne budovat rozne zakladne aj napr v rom prvom malom meste, kde hned na zaciatku sa hrac stretne s tymi Minutemanmi - tam je hned nekolko takych tabul, a je mozne tam vytvorit patroly miestnej milicie atd, atd.

 

A to vsetko je brutalne previazane so skillmi a perkami (tiez je to cele prerobene). A napr. rozne vylepsenia zbrani uz maju aj rozny efekt na spotrebu vo VATS. Ak si vylepsis kver tazsou rukovatou, sice menej kope, ale aj menej krat z nej vystrelis vo VATS.

A daju sa konecne aj zbrane aj armor oznacit priamo na armor bench, takze ich vidis ze su tvoje oblubene a nepredas ich nechtiac (predtym som to riesil nazvami tym, ze som im daval podtrzitka).

 

Aj hud tam je ich vlastny - vychadza z DEF_UI, ale su tam prirobene nejake nove funkcie, pretoze tie pokryvaju ten mod.

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

A je tam hromada roznych chorob a ich efektov, napr. paraziti, alebo rozne virusy, na vsetko su prislusne lieky.

A enemaci konecne nebojuju ako mechom udreti.

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Sancty

Su tam prkotiny ako cooldown na stimpaky, tie nie je jednoduche vyrobit, su tam ale dalsie moznosti ako sa liecit, napr prva pomoc, lenze to musis chvilu stat bez pohnutia (nabehne bar a na zaklade toho ako si zraneny to trva), a nasledne ked sa to aplikuje, vyskoci ti ikona ze to prebieha, pretoze ta to lieci pstupne (uz pocas pohybu).

 

To sa tyka aj zranenia koncatin, tiez sa to nevylieci hned. Itemy sa generuju celkom odlisne, proste uz nenachadzas vselico vselikde - nebude niekde medzi sanonmi nejaka zbran len tak pohodena.

 

Tiez je prekopany system toho, ako sa generuju unikatne itemy. Je tam pridana hromada novych zbrani a armoru (takze tu odpada nutnost instalovat taketo mody zvlast, navyse, tuna je to integrovane aj do ostatnych systemov, lebo aj crafting je od zakladu prerobeny).

 

Imho ak vyskusat nejaky mod, tak nieco co ma uz takto vysoku verziu, a je to overene, ako nieco nove, co bude v bete (pripadne v alfe) este dlhu dobu.

Feidias

Feidias (hodnotenie, recenzie)

Xspy

No ve čtyřce už Bratrstvo zrovna klaďasové nejsou. Ostatně ani v prvních dvou dílech. V 76 celkem jo.

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Yoshitsune

Jo, preto si robi ten serial prdel aj zo slniecok, smh.

A Fallouty vseobecne zo vsetkeho, co len trochu zavana fanatizmom

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

Xspy

 o tom je velká většina Fallout her, anti-válečné poselství. Je to alelegorie, na všechny ty zbraně, vojenské vybavení, mačo styl, Let's make Murica great again a v tom je ta krása. 

na príspevok reagoval Dacsus

Xspy

Xspy (hodnotenie, recenzie)

Tak poslední díl je vysloveně anti válečná agitka .
Sakra já měl dosud rád Bratrstvo oceli ,věřil že Vaulttech to zprvu myslel dobře a NCR má budoucnost….Díky incidentu v Anchorage jsem měl celou dobu za to ,že pravý holokaust způsobili Číňani …
Pravda zběžně jsem hrál 1,2,3 ,trochu New Vegas a skoro vůbec 4 . Nakonec seriál netěží z celého univerza hry ale zásadně mění karty pro ty , kdo si o něm udělali vlastní obrázek na základě vlastních herních zkušeností a fakt neleželi v letitých debatách o kánonu .
Nakonec válka je fakt ta jediná co se nikdy nemění …

na príspevok reagoval Yoshitsune, Feidias

Grims

Grims (hodnotenie, recenzie)

s fallout 4 počkajte na ten next gen update čo bude 25.4. lebo po ňom treba počkať čo budú módy aktualizované keďže ich nepojde spustiť. Fallout: London sa kvôli tomu tiež odložil.

na príspevok reagoval Feidias

Sancty

Sancty (hodnotenie, recenzie)

Dacsus

A s týmto modom by som si ten Fallout 4 možno aj zahral. Po New Vegas, ktorý považujem za regulérny tretí diel, som toto univerzum opustil. Jedine, že by do toho Obsidian opäť išiel.

Btw. F:NV má tiež výbornú modifikáciu a tú od hlavného dizajnéra J.E.Sawyera, kde sa dá dosiahnuť max. level 35 (vrátane všetkých DLC). Nuž a samozrejme hardcore mod, kde môžte skapať od smädu, hladu a ožiarenia. Omnoho lepší zážitok. Stimpackom nevyriešite poškodenie tela, čo vlastne seriál tuším postráda.

na príspevok reagoval Dacsus

Sancty

Sancty (hodnotenie, recenzie)

Readyxx

Presne niečo také. Aj keď s tým Masterom si nie som celkom istý. Hral som to už dávno. No a šialené brahminy? Kto z hráčov Falloutu ich nepoznal.

Feidias

Feidias (hodnotenie, recenzie)

Readyxx

Ten vypadá též dobře. Už asi 8 let sledují JuiceHead, který se těm nejrozsáhlejším občas věnuje. Jen nevím jak blízko je Cascadia dokončení. Ještě byl ten Miami a též vypadá super jen už jsem o něm dlouho neslyšel. London je v podstatě dokončený. Přitom když jsem o něm poprvé slyšel, tak Miami vypadalo mnohem víc dokončené.

Jaký je ten MP mod? Hrál jsem jen ten co ho pak zrušili.

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Tym F4Editom som len vycistil po instalacii DLC, na nic ine som to nepouzil (to inak odporuca priamo LOOT, to vycistenie DLC, a tusim aj v Syrime to odporucal - LOOT som nepouzil na zoradenie, len na ceknutie zasranosti tych DLC).

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Feidias

Jo, je to mozne, ja som to stiahol z Nexusu - cez Mod Organizer 2, s pouzitim beznych toolov ako je F4 Edit, akorat LOOT som nepouzil, lebo ten sa ani neodporuca pri tomto - je tam podrobne popisane ako maju byt mody zorganizovane, a LOOT to v tomto pripade urobi inak.

 

Ja som tam nahodil este par veci ako Address Library, Buffout 4, HUDFramevork (ale ten vyzaduje priamo ten mod, a Buffout je odporucany ku Script Extenderu), Settlement Menu Manager, Hommaker, Crossbows of Commonwealth a Everybody's best friend - co su vsetko mody ktore su tym Horizon priamo podporovane. nic navyse som tam nedaval, a ani uz davat nebudem.

 

Ten Horizon samotny je tak robustny, ze tam uz nic ani netreba.

Feidias

Feidias (hodnotenie, recenzie)

Dacsus

Vím oč jde. Je to i tuším jeden z módů co se dá stáhnout přes lumberjack, což je hodně zajímavá záležitost. Dost jsem pokukoval po A Storywealt kolekci též

na príspevok reagoval Dacsus

Uživateľ Feidias zmazal svoj príspevok.

Dacsus

Dacsus (hodnotenie, recenzie)

Feidias

Ja som nahodil hento, a je to uz od zaciatku celkom ine - napr. ked zabijes prveho radroacha, vybehne ti textik o tom, ze s tym modom ked zabijas enemakov, zalezi na tom ako a kde ich poskodis, podla toho ziskas material z nich 9ktory moze byt na zaklade toho ako si do nich mlatil cekom zniceny).

Akonahle som vysiel von z vaultu, prve co som zacal robit bolo opravovanie robota (takeho lietajuceho oka, ako bol aj v New Vegas). A zacala sa tam so mnou bavit vstavana AI prijemnym zenskym hlasom, ktora je sucastou pipboya.

Ja som si nastudoval aj ten tu wiki k tomu, a je to vlastne vsetko to, co som si predstavoval ze by tam mohlo byt, a snazil sa to zlepit z roznych inych modov, plus hromada skvelych veci navyse.

 

Tu je zopar prvych obrazovik co nam mna zacali vyskakovat uz celkom na zaciatku:

https://i.imgur.com/Gc2TSPH.jpg

 

Ale tam su tyc zmien mraky, inak tam funguje boj, zranenia, zbrane, armor, su tam rperobene perky. Bla, bla.

 

Len pri instalacii sa naozaj treba drzat toho postupu, a pouzit prislusne tooly (a je nutne mat F4 najnovsiu verziu, cize kupenu - ten mod tam typek najnovsiu verziu nahadzoval vcera).

na príspevok reagoval Feidias, Feidias

Súvisiace novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (viac)

Reklama

Reklama