Reklama

Reklama

Hazardný hráč

  • Československo Hazardní hráč (viac)
Trailer

Pozoruhodný americký film s Paulem Newmanem v roli profesionálního hráče kulečníku. Paul Newman má jeden cíl, zvítězit nad slavným biliárovým králem. Maratonský zápas se soupeřem však prohraje a nezbývá mu, než sehnat peníze a najít ztracenou čest a odvahu... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (155)

Chrysopras 

všetky recenzie používateľa

Jen s trochou nadsázky je to film pohybující se v trojúhelníku stůl - cigára - Newman. A to v takovym mixu, že mi to moc nesedlo. Je na tom vidět, že to je hodně starý, děj je tak zvláštně rozparcelovaný a figury mi moc nesedly včetně Eddieho. A ještě ta dlouhá stopáž... Já tyhle hráčský filmy mám rád a úvod + sekvence s Minnesotou mě dost bavila, pak mi ale přišlo, že film pomalu skomíral až k nepřesvědčivému finále. Škoda ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Od Waltera Tevisa som prečítal iba Spev drozda, biliard som hrával, keď bola chuť a príležitosť pred pol storočím. Snooker rád pozerám dodnes. Paul Newman je mojím najobľúbenejším hečrcom a Hazardným hráčom to iba potvrdil. Je frajerom aj v situáciách, keď na to nemá a drieme v ňom obrovská energia keď sa chce vrátiť na stratenú pozíciu. Nepovažujem tento film za športový, ani romantický. Vnímal som ho ako čistokrvnú, dobre zahranú drámu, ktorú rámcujú biliardový stôl a chvíle s alkoholizovanou partnerkou. Farbe peňazí, s ktorou tu kdekto Hazardného hráča porovnáva, som dal štyri hviezdičky, v tomto prípade nemôžem dať iný počet. Som rád, že som na tento film naďabil, aj keď v tom hrala svoju úlohu náhoda. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Ani nemusím byť odporkyňou profesionálnych hráčov s náramne veľkým egom či hráčskych stolov kdesi v zapadnutej krčme, aby som si priznala, že napriek skvelému hereckému výkonu Paula Newmana, je Hustler príšerne rozťahaný, nudný a obsahovo - keby bol spracovaný ostrejšie - nezaujímavý. Potrpím si na ,,pomalé filmy", no niektoré sú vyslovene tak rozvláčne a otravnou kamerou uspávajúce, že ma nepresvedčí ani pre mňa nepochopiteľné umiestnenie v IMDB TOP250. Herecké koncerty do nebies vychvaľované, nemôžu pokryť celý film. Tento je jedným z nich. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Mladý horkokrevný hráč kulečníku Eddie Felsen je přesvědčen o kvalitě své hry natolik, že hodlá vyzvat k souboji na zeleném plátně Minnesotu Fatse a převzít od něj korunu biliárového krále. Cestou za svým cílem vymetá hráčská doupata, kde s originální fintou obírá místní hráče o potřebné finance. Nemůže mu to vycházet věčně a Minnesotu nikdy nemůže porazit, dokud se každá jeho myšlenka nebude ubírat k předvídání pohybu šťouchaných koulí. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý příběh k zamyšlení, byť sem tam moji pozornost pokoušely až poněkud přepjaté dialogy. Ale ty se Newmanovi dají nejenom odpustit, ale i uvěřit. Téma zodpovědnosti za svůj život je podané nemoralistickou formou a vztah mezi hlavní dvojicí netrpí vyděračským sentimentem, přesto - nebo právě proto - zasahuje svou silou a opravdovostí. Konec je brilantní KOUSEK DĚJE - hráč se rozhodne pro trest, který ho snad trochu zbaví výčitek a nasměruje ho jinam. Škoda mizerné kvality filmového záznamu, který jsem viděla. /5. 1. 12./ ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (19)

  • Když se Eddie připravuje na svůj první zápas s Tlusťochemm jeho manažer si sedne pod plakát zobrazující Willieho Mosconiho, 14násobného mistra světa v kulečníku z let 1941 - 1957. Samotný Willie se objeví ve filmu asi o deset minut později jako chlápek rovněž jménem Willie. (Kulmon)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v New Yorku a trvalo 6 týždňov. (shimik77)
  • Filmový debut Williama Diella. (Kulmon)

Reklama

Reklama