Reklama

Reklama

Noci hrôzy

  • Česko Noci hrůzy (viac)

Obsahy(1)

Ve starých etruských spisech objevil podivínský vědec, žijící na osamělém panském sídle, formuli k oživení mrtvých. Po použití formule začali všichni mrtví odpočívající v pokoji na starobylém hřbitově ožívat a jak už je u zombie zvykem, k přežití potřebovali čerstvé lidské maso. Bohužel, právě v tuto dobu navštívili vědce jeho přátelé, kteří se postupně stávají potravou pro zombie a sami se zařazují do jejich řad. Zombií přibývá, není se kam schovat... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (95)

Lhurgoyf 

všetky recenzie používateľa

Problémom veľkej väčšiny zombie filmov je ich rozvláčnosť - príliž veľa nudných kecov a žiadna akcia. To však neplatí o Burial Ground. Od desiatej minúty sa na živých vysype hromada zombies a tí nezmiznú z plátna až do konca filmu. Neustále zábery, ako sa potácajú z jednej strany na druhú, napodiv nenudia i vďaka ich podareným maskám (zabudnite na Romerove čerstvé mŕtvoly, títo zombies sú tie pravé polorozpadnuté mátohy hnijúce v zemi už niekoľko desiatok rokov - no čisté gurmánstvo). Škoda len, že takmer celý film je nasnímaný cez jasný deň za plného svetla, a tak na atmosféru môžeme rovno zabudnúť... ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Trpí to sice klasickou italskou nemocí "Hercózo šitózo" , některé scény nedávají moc smysl a určitě by to sneslo výrazne prostříhat, ale jinak je to překvapivě kvalitní kousek který tahá nahoru hned několik výrazných prvků. V prvé řadě to jsou masky, které sice otevřeně rezignují na snahy o realismus, ale zato jsou kreativnější a výrazně hnusnější (plné červů a tekutin uvnitř). Druhým výrazným tahounem je hudba, která ladně klouže tam a zpět z šedesátkové psychedelie připomínající kakofonii ranných pinkfloydů do jakéhosi soundtracku scifíček z padesátých let (takhle napsané to zní divoce ale fakt to funguje). Zapomenout bych neměl taky na tu ujetou incestní linku která výrazně oživuje jinak mdlé charaktery.. a ten úchylnéj chlapec prostě nechá klidným málokoho :D. + nějáké ty kozyčky a občas šikovná kamera a vychází mi z toho hodně férovej oldschool který není nikomu nic dlužný. Paráda. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnohých talianskych zombie hororov, ktorých masívne točenie v 80. rokoch odštartoval Fulciho Zombi 2, síce s tradične slabým scenárom, ale zato s dôrazom na gore. Škaredších (myslené doslovne) a antianatomickejších (podivný je najmä vzhľad ich chrupu) zombíkov som ešte nevidel, táto snímka je však vďačným "študijným materiálom" pre každého, kto sa aspoň trochu zaujíma o filmové maskérstvo. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Srdce každého oldschool hororistu musí zaplesať už pri prvej maske zombíka na začiatku. Atmosféra, ako to vedeli len taliani na začiatku 80s, stále skvelé masky, praktické gore FX, hrad, príroda okolo, navrch niečo kontroverzných scén, zapiesť s extra porciou cheese. Giordano je stále sexy, záver je čerešničkou na torte. Žiadne intelektuálne pokusy, len pure horor, dokonalý vo svojej nedokonalosti. ()

Jimmi 

všetky recenzie používateľa

Zaujimavy taliansky ZOMBIE horor ktory urcite stoji za povsimnutie az pre fakt husty vyskyt chodiacich tilel.ALe tieto walking dead su dost ako by so to povedal "odstate" je na to asi najlepsi vyraz:).Ale po par zaberoch pri ktorych som sa uskrnal som si na tieto masky zvykol a potom som si do konca filmu vychutnaval rozne zaujimave sceny:) Dalej by som spomenul rozne skilly zombikov ako pouzivanie roznych pracovnych nastrojov a tiez baranidla.Jedine co ma dost stvalo bol ten uchylny chlapec. PS:Sice sa pri tom bat urcite nebudete ale zato su tam vcelku zaujimave gore a vela(fakt vela) zombikov ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama