Reklama

Reklama

Noci hrôzy

  • Česko Noci hrůzy (viac)

Obsahy(1)

Ve starých etruských spisech objevil podivínský vědec, žijící na osamělém panském sídle, formuli k oživení mrtvých. Po použití formule začali všichni mrtví odpočívající v pokoji na starobylém hřbitově ožívat a jak už je u zombie zvykem, k přežití potřebovali čerstvé lidské maso. Bohužel, právě v tuto dobu navštívili vědce jeho přátelé, kteří se postupně stávají potravou pro zombie a sami se zařazují do jejich řad. Zombií přibývá, není se kam schovat... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (94)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnohých talianskych zombie hororov, ktorých masívne točenie v 80. rokoch odštartoval Fulciho Zombi 2, síce s tradične slabým scenárom, ale zato s dôrazom na gore. Škaredších (myslené doslovne) a antianatomickejších (podivný je najmä vzhľad ich chrupu) zombíkov som ešte nevidel, táto snímka je však vďačným "študijným materiálom" pre každého, kto sa aspoň trochu zaujíma o filmové maskérstvo. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době se mi dostal do ruky zombie horor, který mě zaujal. Neříkám, že je kdovíjak dobrý, ale rozhodně je to slušné dílo. Italský režisér Andrea Bianchi se spíše zaměřoval na erotické filmy, ale když už se pustil do hororové tvorby, stálo to celkem za to.Sešla se tu i pěkná sebranka herců. Zatímco někteří podali skutečně skvělé výkony, tak se tu našli i takoví, kteří mi celou dobu co žili vadili. Jedním z nich je malý Michael. Nechápu, kde toho herce vzali, ale on sám o sobě vypadá jako psychopat. Tento nadržený synáček, který by nejraději přefikl svou matku, mi nebyl vůbec sympatický (myslím tím herce). Nemůžu však popřít, že podal jeden z nejlepších výkonů. ()

Reklama

obitus 

všetky recenzie používateľa

V obdobi nejvetsi slavy italskych zombies se o svou vlastni verzi pokusil i Andrea Bianchi. Jeho pristup byl v mnoha ohledech inovujici, bohuzel ne vzdy to bylo k dobru veci. Masky a vubec vzhled zombies jdou ve slepejich Zombi 2 a jsou taky tím nejzajimavejsim na celem snimku. Velkym minusem pak je denni doba, behem ktere se dej odehrava. Ozivle mrtvoly by mely chodit v noci, mnohem vic jim to pak slusi. Skoda take, ze zadna ze sexualnich scen nebyla, i pres to, ze Bianchi je puvodem porno reziser, dotazena do zdarneho konce. Takhle nejvice pozornosti zasluhuje, krome masek, maly chlapec s vizazi Daria Argenta a velkou chuti na svou matku. ()

Kangax 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne zaujímavý a netradičný príspevok do početnej rodiny zombie filmov. Tvorcovia vedia, že keď chceme vidieť zombie film, tak najlepšie je obmedziť okolitú omáčku (tzn. tradične primitívny dej) a servírovať zombie takmer od začiatku a vo veľkom počte...). Navyše tvorcovia si veria a chcú sa nám pochváliť kvalitnými maskami tak dlho a tak detailne, že to ide ku koncu až na nervy. Samozrejme, že masky nie sú dokonalé, ale skutočnosť, že sa jedná o tisícročné múmie Etruskov(aspoň tak som to sčasti pochopil) je potešiteľná, pretože obyčajne sa v hororoch stretávame s mladšími mŕtvolami :) . Potešil mladý dvojník Argenta, ktorý mi tam sedel, a ku koncu fakt nesklamal (nádherný koniec komplexu Oidipus Rex - Sigmund Freud by mal radosť :) ! Denné svetlo mi až tak nevadilo, pretože pekne osvetľovalo interiér vily, horšie to bolo s réžiou ktorá bola aj na talianske pomery podpriemerná. Ale čo už , stará vila, kláštor s mníchmi v závere, spomínaný malý úchyl Argento,a hlavne SKVELÝ ! záver bez nejakej debilnej pointy vďaka ktorým na tento filmík nezabudnem, vyťahujú moje hodnotenie na nadpriemer... ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Krása! Konečne nejaký poriadny Zombie, pomalá chôdza, vzpieranie rukami, začervená tvár červíkmi, vychádzanie z hrobov a to všetko za denného svetla, s ktorého ide atmosféra a poriadny strach. Škoda tých hereckých výkonou, ktoré sú otrasné a najmä amatérske, neužijeme si ani poriadny sex, pretože aj keď sú nejaké náznaky, skazí to ten malý chlapec, ktorý mi tam vadil. Čo ale všetko to celé zachraňuje, sú predovšetkým scénky so Zombie, pretože sa nám to rozbehne hneď na začiatku a ide sa hneď na vec, kdežto u iných Zombie kúskov si musíte nejakú tú polhodinku počkať, ale umňa to bolo dostačujúce 90 percent. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama