Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles 1996 - policajt John Spartan (Sylvester Stallone), nazývaný Demolátor, v súboji s napoly geniálnym, napoly šialeným zločincom Simonom Phoenixom (Wesley Snipes) spôsobí nešťastnou náhodou smrť dvadsiatich rukojemníkov v troskách explodujúceho domu. Trest je vykonaný hibernáciou - zmrazením na desiatky rokov. Pre Phoenixa za jeho zločin, pre Spartana za neúmyselné zabitie... San Angeles 2032 - dokonalé mesto, plné harmónie, mieru a bezpečnej telepatickej lásky. Len kdesi v podzemí živorí skupina "zlých" ľudí, veriacich v slobodný život. Keď zločinec ako Phoenix počas konania o podmienečnom prepustení (čisto formálnom) ujde do tejto nenásilnej oázy mieru, polícii nezostáva nič iné, než priviesť k životu i Spartana, aby zachránil celé mesto. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (990)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Všechny tyhle sci-fi, které se odehrávají v blízké budoucnosti, se s přibývajícími roky stávají zajímavějšími. Demoliton Man je zábavnou vizí roku 2032, která není tak úplně mimo, jak by se mohlo zdát ještě v době premiéry. Z klasické formulky Stalloneho filmů se vyloupla zábavná kritika společnosti s příměsí fetiše na pozdní 20. století. Příjemným bonusem je tu věčně usměvavá Sandra Bullock. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Výborná zábava, která se jen tak nevidí, plná primitivních zbraní, vtipného herectví švadlenky Sylvestera Stalloneho, cool záporáka Wesley Snipese a se sympaticky naivní Sandrou Bullock a všech obyvatel. Celý film je natočen s tak příjemnou nadsázkou, že nemohu dát méně než 5 hvězdičkové hodnocení. Každým zhlédnutím film zraje jak víno... ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Vacsinou to byva u reziserov tak, ze zacinaju v menej znamych serialoch az kym sa vypracuju na ackovych reziserov. V pripade rezisera tohto filmu Marca Brambilly to bolo presne naopak, jeho debut Demolition Man mal pomerne velky uspech vdaka humoru vo filme, avsak jeho dalsie filmy bud nikto nevidel, alebo je to vsetko len nejaky priemer alebo podpriemer. Nastastie to neplatilo pre Sandru Bullock, pre ktoru bol tento film len odrazovym mostikom pre este väcsi uspech. Aj teraz po tolkych rokoch od premiery sa stale dokazem pobavit na tomto filme, hlavne na skvelych dialogoch, tvorcovia sa fakt snazili aj co sa tyka futuristickej vypravy. Inac pacila sa mi tu pripomienka akejsi Schwarzeneggerovej kniznize, nazvanej podla byvaleho prezidenta A. Schwarzeneggera. Sice to Arnie dotiahol len po guvernatora, ale predsa je to miesto v politike, o ktorej sa nikomu v case natacania tohto filmu ani len nezdalo, ze by sa tam Arnie predsa len dostal, takze celkom slusna predpoved :-) _________ Sylvester Stallone - (John Spartan) +++ Wesley Snipes - (Simon Phoenix) +++ Sandra Bullock - (Lenina Huxley) +++ Nigel Hawthorne - (Dr. Raymond Cocteau) +++ Benjamin Bratt - (Alfredo Garcia) +++ Bob Gunton - (Policajný šéf George Earle) +++ Denis Leary - (Edgar Friendly) +++ Produkcia: Joel Silver +++ ()

petero 

všetky recenzie používateľa

V dobe zhliadnutia som čakal od toho niečo peckové ako Terminátor a bol som horko sklamaný. Každým ďalším zhliadnutím však film získal čaro, tým aký je uvoľnený podobne ako Sly a Sandra tu má pekný zadoček a blonďák Wesley je jedným z najcoolovejších záporákov. „Schwarzeneggerove prezidentské knižnice?“ =) ()

Tetsuo 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně dobrý, úžasně vtipný a propracovaný nápad udělat novou utopii, založenou na programu politické korektnosti, jež je konfrontována s reprezentantem humpoláckých 80. let Stallonem. Bohužel, kompozice akčních scén je po všech stránkách nemastná a neslaná. Kdy jste naposledy slyšeli jméno režiséra tohoto filmu? ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (52)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. října 1993 v Los Angeles. (Varan)
  • Simon Phoenix (Wesley Snipes) má pravé oko oranžové a levé modré. V 90. minutě, když Simon vylézá z kanálu, je však jejich barva prohozená. (misar3)

Súvisiace novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (viac)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (viac)

Reklama

Reklama