Reklama

Reklama

Láska z nenávisti

(seriál)
  • Južná Kórea Yeonaedaejeon (viac)
Južná Kórea, 2023, 8 h 55 min (Minutáž: 45–63 min)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Advokátka nesnáší, když ji poráží muži, a vynikající herec zase nedůvěřuje ženám. Tihle dva, pro které láska nic neznamená, spolu ale jednoho dne musí začít chodit. (Netflix)

Recenzie (9)

Koral17 

všetky recenzie používateľa

Zdařilá komedie, která je zároveň parodií na korejské romantické komedie a také na akční filmy.  Seriál jsem si moc užila a vřele jej doporučuji, přesto mě tam některé věci štvaly a to zejména až přehnaně vykreslený odpor hlavních hrdinů vůči opačnému pohlaví. Hlavní hrdinka Yeo Mi-ran v podání vynikající Kim Ok-bin je (všeho)schopná právnička a žena mnoha, zejména bojových talentů.  Dosavadní životní zkušenosti ji dovedly k názoru, že je ve svém soukromém i pracovním životě obklopena samými proradnými muži. A tak se jim mstí za sebe i za jiné podvedené ženy. V jádru to však má být hodná, i když emočně zakrnělá osoba, která s muži udržuje jen krátkodobé sexuální „vztahy“, často právě za účelem pomsty. Tento přístup není v ničem feministický, právě naopak, spíš ukazuje na její naprostou nezralost.  Jejím milostným protějškem je slavný herec Nam Kang-ho (Teo Yoo), který naopak pohrdá ženským pokolením. Ženy vnímá jen jako vypočítavé a bezcitné zlatokopky. Má na ně doslova fyzickou alergii, proto bez prášků na nervy nemůže točit milostné scény. Jinak by se pozvracel. Ale proč? Co mu vlastně ženy obecně tak strašného udělaly, že se z něj stal zapřisáhlý mizogyn a sexista? To příběh moc nevysvětluje, nebo jsem já nedávala pozor?  Co se stalo tak hrozného mezi ním a jeho první láskou, herečkou Oh Se-na? Proč je ona ta velmi velmi zlá a on ten chudák s narušenou psychikou? Prostě mi tento „romantický“ hrdina příliš neseděl. A když téměř hodil po dotočení jedné romantické filmové scény těhotnou kolegyni-kaskadérku na zem, tak jsem nad ním nadobro zlomila hůl.  Hlavní hrdinka je na rozdíl od něj zobrazena ve výrazné komické nadsázce a téměř jako komiksová postava, proto jsou její akce pomsty na mužích trošku lépe „stravitelné“. Jejich důvod je z mého pohledu i lépe vysvětlen, i když to také často jde až do extrémů. V jejím případě nakonec dochází také k určité katarzi, kdy např. díky podpoře svých kolegů ve firmě pochopí, že ne všichni muži musí být nutně na odstřel.  On už pak sice také nepotřebuje při filmových milostných scénách prášky na uklidnění, v jeho celkovém postoji k ženám jsem však neviděla nějaký zásadní průlom. Také do Mi-ran se vlastně zamiluje hlavně kvůli tomu, že je podle něj jiná než ostatní ženy. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem měla v úmyslu jen nahlédnout a překvapivě mě to vcuclo, stačilo se trochu naladit na jemnou ulítlost a jistou dávku přepálenosti, kdy se hlavní postavy (dospěláci) chovají jako puboši a pak už to jelo bez přestávky.. Herecký ansámbl je nesmírně sympatický a přiznávám, že jsem jim sedla na lep, Yoo Teo má ohromné charisma (Minulé životy), Kim Ji-hoon (Natalri) je stále pohledný plakátový kousek a v závěru mě i ty dvě baby bavily.. Několikrát jsem se upřímně od srdce zasmála a často jsem měla úsměv na rtech, tedy ode mne v rámci žánru krásné čtyři hvězdy.. ()

Reklama

bulinka 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Hlavná ženská postava nie je citlivá, romantická, sladká, plačka, ale skôr taký chlap v ženskom tele. Že len chlapi môžu mať navrch nad ženami, ovládať ich, podvádzať a robiť si čo sa im za chce? Pekne im to vracala. Keď bolo treba aj fyzicky. Keďže sa v živote stretla s pokrytcami, klamármi a podvodníkmi (a jej otec, veľký patriarcha si nevážil jej matku, ani ju), mužom neverila a len ich využívala a v podstate im robila to, čo oni robili iným ženám. V tom sa jej do života pripletie chlap, o ktorom si mylne myslí to isté. Nakoľko on nemá rád ženy, po vzore svojej matky a ex frajerky si o nich myslí, že sú všetky len zlatokopky, chcú sa finančne zabezpečiť a potom chlapa odkopnú. Hlavná ženská postava je emancipovaná, odvážna, silná, múdra, šikovná a nezávislá, čo ho vyvedie z miery až natoľko, že sa do nej zahľadí. Ona sa mu ale chce pomstiť za urážlivé slová žien, no postupne všetko sa postupne zamotá, keď majú predstierať pre média vzťah a on zistí, že ho to k nej ťahá, a pri nej jedinej nemá panické záchvaty a ona zistí, že stretla niekoho kto ju obdivuje a váži si ju a pred jej rodinou ju vychváli. V seriály je mnoho komických situácií, aj vďaka kameramanom a strihu je to pestré a živé. Kolegovia hlavnej hrdinky v práci sa mohli pokojne viac zviditeľniť. Najlepší kamarát hlavného hrdinu bol trochu brzda čo sa týkal dvorenia a randenia. Myslela som, že bude taký dominantnejší. Ale hlavné postavy boli super. V tomto seriály bol práve chlap viac citlivejší, ale v dobrom zmysle slova. Celé to bolo príjemné a dobre sa na to pozeralo. I keď dosť toho tam vlastne popili :D. ()

TonyHawk94 

všetky recenzie používateľa

Dlhodobo si jazdievam a pochvaľujem kórejskú tvorbu, s akou ľahkosťou a originalitou dokážu tvoriť (zdanlivo) jednoduché príbehy, ktoré vždy tak ozvláštnia, že je z toho vynikajúca zmes všetkého možného v najkvalitnejšom možnom "kabáte". Lebo od scenára, výberu postáv, kamery až po hudbu je to veľakrát skrátka dokonalosť. V tomto prípade tomu opäť tak bolo, a tak sme dostali pomerne vtipnú a nevšednú kórejskú rom-com, ktorá v podstate ani chvíľu nenudí, má skvelú minutáž (10 epizód o priemernej dĺžke okolo 40 minút), skvelé kamerové zábery, je skvelo natočená, príbeh je svižný a jeho vývoj má tempo (a napokon aj niekam dospeje). Samé superlatívy, všakže? Napriek tomu tomuto skvostu nemôžem dať za celých 5*, ale len 4*. Aj napriek celkovo veľmi príjemnému prevedeniu tomu čosi chýbalo, nejaká katarzia, niečo... Cítil som sa trošku "podvedený" - scéna, ktorú ukazoval trailer s "delikventkou" (s krásnym športovým gestom spiacej Yeo Mi-ran v prevedení veľmi šikovnej Kim Ok-bin), mala vo finále úplne iné vyznenie. Ústredná dvojica má veľmi zaujímavú chémiu, ale kvôli vykresleniu Mi-ran absolútne netuším, či to má pre zábavu s chudákom Nam Kang-ho (hraje ho skvelý Teo Yoo, vykresleniu jeho postavy čosi chýbalo, no divák si vie domyslieť). Skvelé scény bitiek, dobré efekty + zopár drobností, ale pocit, že tomu čosi chýbalo, vo mne zostáva stále; a tá chýbajúca katarzia... (aspoň pohľad na Grace potešil :)) P.S. tieto 2 songy z credits skvelé - Sweet Dream a The Moment - po vypočutí pochopíte :o). ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Odlišné, moderní, ultraemancipované, s výborným režisérem a scénáristou. Kdo se bojí silných ženských charakterů, může mít s Love to Hate You problém, kdo se dívá na silné ženské postavy rád, bude naopak nadšen. Kim Ok-bin je pozoruhodná herečka, které ukázala sošný ženský vzhled v Arthdal Chronicles, akční schopnosti v Nelítostné a schopnost předvést něco netradičního ve starší Žízni. V Lásce z nenávisti toto vše pozoruhodně spojuje. Mlátí chlapy, spí s nimi pro zábavu, trestá sviňáky, má smysl pro spravedlnost. Navíc je advokátka, hraje špičkově kulečník, šipky trefuje do černého, vezme vedlejšák i jako kaskadérka a ve své branži udělá cokoli, aby přežila. Víc psát nebudu, má to jen 10 epizod, podívejte se 😉. ()

Galéria (33)

Reklama

Reklama