Reklama

Reklama

Vzpoura barbarů

  • Taliansko Rivolta dei barbari, La (viac)

Obsahy(1)

Rok 300 po Kristu, na severních hranicích Římské říše hordy krvelačných barbarů napadají římské posádky a zaplavují dobytá území. Bitky, masakry, drancování, požáry, barbaři rozsévají strach a smrt. Konzul Darius (Roland Carey) se tudy vrací se svými muži po mnohaletém úspěšném tažení zpět domů na zasloužený odpočinek. Římské velení má však pro něj přichystánu poslední nečekanou misi, odhalit a dopadnout zloděje zlata určeného na žold pro legionáře. (J.Connor)

(viac)

Recenzie (2)

J.Connor 

všetky recenzie používateľa

Průměrný sandálový film, který na jednu stranu disponuje velmi slušnou výpravou, na stranu druhou místy poněkud nelogickým dějem a unylými repetitivními souboji. V Čechách vysílala v roce 1997 TV Nova. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Trochu laxne pôsobiace peplum, ktoré svojím spracovaním patrí medzi to slabšie, čo sa dá v tomto žánri vidieť - či už herecky alebo súbojmi. Tých súbojov je síce dôsť, vlastne je ich až priveľa, ale ich choreografie sa iba opakujú, čiže po čase začnú splývať a jej jedno, či zápasia na schodoch v krčme, vonku pred bránou alebo v pivnici. Rovnako obsadenie je odfláknuté, kde skúsených a niekoľkoročnými vojnami ošľahaných vojakov hrajú zrastom nevysokí a muskulatúrou nevýrazní herci bez akýchkoľvek jaziev, ktorí majú navyše ovisnuté ramená, prehnuté chrbáty a pod - absolútne nepresvedčivé obsadenie. Ďalej je tu pár iných nelogičností ako spôsoby usmrtenia (najmä podrzanie brucha - áno, presne tam, kde má každý vojak brnenie z plechu, príp. tvrdej kože), kostýmy barbarov (čo tam po brnení, hlavné, aby každý mal veľa kože na sebe, najlepšie s bohatými strapcami) či fakt, že bežní rímski vojaci, navyše unavení po 6 rokoch boja, dokažú hravo a zakaždým premôcť pretoriánske gardy (elitní vojaci fungujúci ako stráž). Napriek týmto mnohým nedostatkom a skratkovitosti deja príbeh vôbec nenudí, akčné scény v exteriéri neboli vôbec zlé a zápletka bola celkom fajn. Takže slabé tri hviezdy si to predsalen zaslúži. ()

Reklama

Reklama