Reklama

Reklama

Vyznanie Frannie Langtonovej

(seriál)
  • Česko Vyznání Frannie Langtonové (viac)

VOD (1)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Temný a podmanivý príbeh zakázanej lásky z Londýna roku 1826. Keď je jamajská služobníčka Frannie Langtonová nájdená v posteli vedľa svojej zavraždenej milenky, musí svetu dokázať, že ženu, ktorú milovala, nezabila. (HBO Max)

Recenzie (3)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tu bolo asi všetko. 19. storočie a lesbický vzťah zmiešaných rás, boj proti rasizmu a otroctvu, podnecovanie na rúcanie sôch v štýle cancel culture, poukazovanie na zlých mužských heterákov bielej pleti, ktorí podkopávajú nohy pokroku, ponižovanie žien... Dokonca v roku 1836 bežne černoška udrie pána, vykrikuje rôzne heslá, no a na záver vám dajú jasne vedieť, že niektoré vraždy možno ospravedlniť, lebo sa stali tým, ktorí si smrť zasluhujú. Totálne woke dielo, ktoré napísala chuderka, čo by sa inak nepresadila, ale táto agenda ide, takže tu sa dajú vytriasť chechtáky, tak prečo nie, že? Mimo toho sú herecké výkony hlavnej predstaviteľky kruto podpriemerné, kde sa obmedzila len na prižmúrené oči, potoky sĺz a plač nad nespravodlivým systémom, ale neveriť jej ani za mak. Samozrejme, pohľad queer študentíkov genderových štúdií či sociálnej práce, čo si z prdele každý deň vytiahnu nejakú vlajku, aby boli zaujímaví, bude intelektuálne úplne inde, než na to pozerá taký nevzdelaný dezolát, ako ja. 😞 ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Film ,kde vynikly spíš kostýmní bezvadné kreace než příběh.Který sám o sobě je velmi závažný.Co se týče otroctví .Ale víc se zde vypíchl lesbický vztah Frannie.Připadlo mi ,že je to vlastně ústřední motiv. ()

Reklama

TroiMae 

všetky recenzie používateľa

Na Metacritic má série 72 %, na Rotten Tomatoes 100/73 %: "This is a bracing, welcome corrective to the traditional British period romantic drama, upping the historic revisionism, queer perspective, and Gothic torment." Objektivně tedy série má pozitivní hodnocení z výše uvedených důvodů. Pro mě 60 %, protože to není můj styl. What you see is what you get, zřejmě je to podle knihy, kterou by moje máma četla, ale na které já nemám čas. Ostatně Sara Collins s jamajsko-britskými kořeny, za svou novelu získala Costa Book Awards udílenou za anglickou literaturu britských a irských autorek*autorů. Má to všechny ingredience, včetně napětí až hororových prvků, ale vše je jen v příslibu, žádný doktor Mengele, byť série má své zvraty a rozhřešení. Takže se nenechte zmást komentáři jako Arsenal83 (někteří lidé nepoznají rozdíl mezi tím být vtipný a být směšný), pokud za soft porno nepovažujete vykoupání si nohou ve vaně po své paní, oblečená. Dle nízkého hodnocení a podobných komentářů série bigotním vločkám slouží k masturbaci (a proto ji dokoukají do konce a mají i potřebu každou epizodu komentovat). Tak jsem si myslel, že to je dobrá reklama. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie prebiehalo v grófstve Yorkshire na miestach ako York, Sledmere, Leeds, Hull Old Town, Kingston upon Hull, Duncombe Park. (Arsenal83)

Reklama

Reklama