Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Teoreticky hralo tomuto filmu všetko do karát - spoľahlivý Morgan Freeman, úspešný a obľúbený prvý diel, vychvaľovaná knižná predloha, ale všetko išlo do čerta kvôli nezáživnému scenáru plnému šialene idiotských nápadov (hlavne zoomovanie na fotku, ktorým sa človek dostane do živého vysielania kamery) a stupídnych šokujúcich zvratov. Ešte aj ten Freeman vyzerá znudene. Slušné produkčné hodnoty to nezachránia. 4+/10 ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Vcelku povedená únosová krimi, která ale v porovnání se silně atmosférickým Kiss the Girls působí přeci jen jako lacinější pokračování. Film v krimi žánru obsahující klasické schéma a zvraty, které krimi znalce asi moc nepřekvapí. Já však musím říct, že jsem pointu až do konce neodhadl, což je fajn. Morgan Freeman je parádní jako vždy, Monica Potter v nejlepších letech a Michael Wincott ukázkový záporák. Celkové zpracování je asi trošičku televizní, hudba minimalistická a čistě účelová. Poctivé trojhvězdí si to ale zaslouží. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Ztratil jsem přes hodinu a půl života u filmu, který má s románovou předlohou Jamese Pattersona společného asi tolik jako Verhoevenova Hvězdná Pěchota s Heinleinovou knihou. Nejsvětlejším místem snímku je Michael Wincott, představitel Garyho Sonejiho (Crossova takřka věčného Moriartyho, vystupujícího alespoň okrajově ve 4 knihách o Alexu Crossovi). Ale varuju vás - jestli jste to už četli, na film nechoďte. ()

Fallen_One 

všetky recenzie používateľa

Vždycky když tvůrci odhalí základní pointu (tady byly hned dva velké zvraty s ní související), tak to tak mají nechat, v režii záporáků. Ale ne, Freeman musí přijít a všecko vyřešit. Tím si to u mě rozházel a dávám jen prachobyčejný průměr, protože originalita neoriginalita, ta byla pohřbená zmrveným koncem. A jestli taková je i předloha tak to mě vážne nenavnadí k jejímu přečtení. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Rutinný a neoriginálny thriller bez znalosti základných pravidiel thrillerových schém. Krimi, v ktorej sa tvorcovia pokúsili z ingrediencií pre štyridsaťminútovú epizódu televíznej detektívky uvariť celovečerák. Prvé dve tretiny nevieme, čo únosca zamýšľa a celý čas sledujeme iba jeho neoriginálne hrátky s políciou. Jeho konanie nemá s hlavnou postavou dostatočné previazanie, takže Freemanov detektív začne časom pôsobiť iba ako nutne nastrčený zrkadlový obraz opačnej strany zákona. A keď sa snímka v poslednej tretine rozbehne, prichádza s nevieryhodným rozuzlením, ktoré zatiaľ čo by v inom thrilleri bolo iba preview k skutočnému žánrovému vyvrcholeniu, Along Came a Spider ním končí. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Režisér Lee Tamahori sa rozhodol nenakrútiť typický film o sériovom vrahovi, ale namiesto toho sa pokúsil o niečo podobné filmom Dona Siegela. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama