Reklama

Reklama

Pekelná bestie SS

  • Taliansko La bestia in calore (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultovní dílo drsného filmového subžánru. Zatímco farář plánuje s italskými partyzány záškodnické práce proti nenáviděným nacistům, v nedalekém vězeňském táboře probíhají nelidské experimenty. Krásná, ale nelítostná důstojnice SS, doktorka Ellen Kratsch (Macha Magall) tu mučí vybrané ženy těmi nejroztodivnějšími způsoby. S oblibou je nechává znásilňovat a zabíjet svým miláčkem, svou bestií. Napůl muž, napůl zvíře, udržovaný při životě vysokými dávkami afrodiziak, je vždy připraven vyhovět zvrhlé touze šílené doktorky. Jednoho dne se ale cesty partyzánů a nacistů střetnou… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (46)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Nacistický vojnový exploit a okrajový predstaviteľ tzv. W.I.P. filmov, využívajúci okrem vlastných, poväčšinou neschopných scén a lokácii aj niečo málo skutočných záberov z vojny. Režisér Luigi Batzella si veľkú hlavu s detailmi a samotným príbehom nerobí, zameriava sa iba na jednoduchú a účelnú konfrontáciu medzi hnutím partizánskeho odporu a sadistickými nacistami počas zúriacej vojny, pričom v rámci celej dĺžky filmu vôbec nedokáže navodiť obstojnú atmosféru, neustále zabíjanú amaterizmom. To sú dôvody, ktoré aj napriek tomu, že sú strany dobra a zla pevne dané, absentuje v konečnom dôsledku divácky vzťah či už k jednej alebo druhej skupine, čiže mi bolo prakticky jedno, ktorá bude dominovať. Čakal som, že nacistov nechá pred kamerou režisér viac konať, ako sa vykecávať – to sa mi ale bohužiaľ nesplnilo. Vojnový brak snažiaci sa pod záštitou hákového kríža šokovať a znechutiť publikum, je v konečnom dôsledku teda len na smiech. Výzorovo sympatická nacistická dôstojníčka a jej kruté pokusy a metódy, spolu s jej beštiálnym sexuchtivým poločlovekom v klietke, ozvláštňujú výsledný, nie moc nadšený dojem. Za zmienku stojí ešte fakt, že vo Veľkej Británii, kde sa titul "La bestia in calore" distribuoval pod názvom “The Beast In Heat”, podlieha aj v súčasnosti Uncut verzia banu a to už od októbra 1983, kedy sa pristúpilo k umiestneniu na zoznam tzv. "Video nasties". Pôvodné Uncut vydanie na VHS nosiče zásluhou distribučného štúdia “Javed Video International“ (JVI) z júna 1982 (86 min.) bolo teda v októbri budúceho ruka z britskej distribúcie sťahované. K znovuvydaniu na území UK sa doposiaľ odvtedy nepristúpilo v žiadnej podobe. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Opět jeden z nazi-exploitation movies, subžánž který vznikl už někdy na konci šedesátých let ! Větší rozmach "BOOM" však přišel až v polovině sedmdesátých let Ilsou. Krutej experimentální koncentrák, esesácká a ďábelská svině Macha Maggal (Ellen), a její podivné experimenty na lidech, ze kterých se snaží vytvořit křížence. Film je plný násilných scén, mučení, nahoty, praktik BDSM, nechybí ani tortura genitálií apod..To vše ale v ještě únosných mezích..Na druhou stranu (oproti jiným) je tu také trocha toho střílení a akce (a sice mezi partyzány a fašouny) provedení (jak už to bývá u taliánských válečných B-éčkových snímků, jen k pousmání). Ta nadržená zarostlá zrůdička v klecy, to bylo ale howado že? A ještě k tomu zlobivé:-) V tom se shodnu ze slasherem, naopak žánrově film, podle mě ještě ujde, viděl jsem daleko horší... Mno, Macha Maggal zasloužila! ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

V rámci nazisploitationu solídny priemer, ktorý je zjavnou variáciou slávnejšej Ilsy, pre mainstreamového diváka absolútna strata času. Luigi Batzella mal ako filmár značné rezervy a možno aj preto sa v SS Hell Camp sústredil najmä na násilné elementy, naivne si možno mysliac, že nadmerná brutalita odpúta pozornosť publika, ktoré tak snáď zhovievavo prehliadne hrubé nedostatky v rámci ktorých najviac bijú do očí slabé herecké výkony, biedne akčné scény a za vlasy pritiahnutý scenár, pojednávajúci o tom, ako krutí nemeckí náckovia masakrovali, mučili a znásilňovali civilné obyvateľstvo krajiny svojho hlavného politického a vojenského spojenca - Talianska. Pomyslenie na to, že by sa Nemci na území svojich verných fašistických druhov dopúšťali zverstiev ako je vraždenie mladých dievčat či dokonca batoľaťa a že by si tu zriadili experimentálnu stanicu na vykonávanie nehumánnych pokusov na vidieckom ľude je pomerne absurdná a z historického hľadiska neakceptovateľná. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Druhá svetová vojna, agresívna politika Tretej ríše, hákové kríže, nacistické uniformy, hajlovanie, fašizmus, zvrátené biologické experimenty, sexuálne násilie, vraždy, popravy, nahota, znásilnenia, sadizmus, mučenie... Nízky rozpočet, hlúpy scenár, príšerné herecké výkony, žalostné technické spracovanie... Starý, klasický taliansky nazi-exploitation (nazisploitation) z konca sedemdesiatých rokov minulého storočia. "La Bestia in Calore" ** ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

"Dole! Dole! Dole!", pokrikovali sme po sebe ako deti, držiac umelohmotné a drevené makety strelných zbraní, samopalov a granátov pri hraní sa na vojnu. Tí, ktorí boli dole, museli padnúť. Bojové akcie v Pekelnej beštii SS takmer stopercentne vyzerajú ako nakrútené naše detské vojnové hry, len s dospelými aktérmi. Vojaci a partizáni ľubovoľne padajú na zem, komicky sa prekoprcnú a tak ďalej. Amatérčina na pohľadanie. Potom je tu samotné mučenie väzňov, ktorému dominuje primitívny hromotĺk s príšerne sa xichtiacou tvárou. Otázne je, či to stálo vôbec za pozeranie. No: asi tak na 5%. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

  • V Anglicku film distribuovali pod názvom “The Beast In Heat” a v októbri 1983 sa dostal až na zoznam tzv. "Video nasties". V dôsledku toho musel byť z domáceho distribučného trhu úplne stiahnutý. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama