Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quinn Harris (Harrison Ford) je drsný pilot, ktorý si bezstarostne žije uprostred rajskej prírody. Život ubieha presne podľa jeho predstáv až do chvíle, keď stretne Robin Monroeovú (Anne Hecheová), bystrú, energickú a neurotickú Newyorčanku, ktorá tu trávi dovolenku so snúbencom Frankom Martinom (David Schwimmer). Ani počas nej nedokáže ambiciózna novinárka odmietnuť jednodňovú fotoreportáž z neďalekého Tahiti. Presvedčí Harrisa, aby ju tam dopravil lietadlom. Dvojica sa však počas letu ocitne v silnej búrke a musí núdzovo pristáť na opustenom ostrove... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (366)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých oblíbených romantických filmů. Zaprvé Ford a Heche se k sobě krásně hodí. Zadruhé vizuálně a hudebně jde o takřka dokonalý film. Zatřetí ta příroda - prostě miluju. A ta Fordova kamarádka - pretty hot! Škoda toho trapnýho přehrávání Schwimmera a přeslazeného konce :-) Celkově vzato však milý a humorný filmeček, který si zaslouží hodnocení 80%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Som najlepší pilot na svete.“ – „Dvakrát som s vami letela a z toho raz sme spadli.“ Posledný dobrý film Ivana Reitmana, ale treba dodať, že určite nie vďaka (pod)priemernému scenáru, ale vďaka sympatickému kastingu a úžasnej, čarokrásnej výprave. Ako malý som sníval o tom, že odídem do Francúzskej Polynézie a už sa nevrátim. Budem sa plaviť priezračnou vodou a postavím si bambusový domček na pláži. Takže tento príbehovo fakt riadne skromný (ale finančne nie - fajnových 70 miliónov) film zbožňujem. Poteší tiež hravá hudba a hlášky s dialógmi („Kde sme?“ –„Tu.“). Naopak, nepochopiteľne pôsobí linka s pirátmi (Danny Trejo! Temuera Morrison!), z ktorej akoby vystrihli 20 minút. Medzi Fordom a Heche bol obdivuhodný vekový rozdiel 27 rokov, ale už tu boli aj väčšie šupy (31 rokov Kirk Douglas a Farrah Fawcett v Saturn 3 alebo 39 rokov Sean Connery a Zeta-Jones v Pasci). Každopádne, hoci obaja herci sú fajn, je veková priepasť medzi nimi neuveriteľná, hoci Ford tu pôsobí vcelku zachovaným dojmom. Milá oddychovka, vlastne sa nečudujem, ak jej niekto dá 4*, ja to ale nebudem. Kino Považan NMnV 1999 ()

Reklama

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Hodně, hodně, hodně....Hodně dobrá žánrovka, kdy Ford vytahuje svou romantickou odlechčenou verzi Indyho a Anne Heche se svými malými prsy jednu ze svých dvou filmových rolí, které jí zajistili slávu. Přitom zápletka naprostá klasika. Dva nekompatibilní lidé spolu uvíznou na ostrově a dají se dohromady...No může být něco více neoriginálního? No asi ne, ale ono to tady funguje. Nejdůležitější pochopitelně je, že to funguje v rámci žánru a je tu spousta nezapomenutelných scének a hlášek (To jsou plavky, hlupáčku - Já myslel, že jsou to pásky přes oči). Plus se k hlavní dvojici podařilo sehnat i několik zajímavých jmen do vedlejších rolí, ať už byli trendy díky svým jiným rolím (Schwimmer) nebo o nich v té době ještě nikdo neslyšel a proslavili se později (Morrison, Trejo...). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Harrison Ford a Anne Heche je tá najnesympatickejšia dvojica, ktorú som doposiaľ videl spoločne v jednom romantickom filme. On akože drsný, hulvátsky pilot súkromného lietadla a ona ako protivná, umečaná dámička z New Yorku. Spolu sa ocitnú na "Šesť dní a sedem nocí" na pustom, exotickom ostrove, kde sú nútení núdzovo pristáť počas silnej búrky. Práve tam sa odohrá ich dobrodružná romanca. ** ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ivan Reitman tentokrát nenatočil jenom obyčejnou komedii, ale vložil do příjemně vtipnýho příběhu i trošku dobrodružství, napětí a akce, i když ta je taková aby jí už docela starej harrison Ford zvládnul a podle toho taky vypadá, ale jinak je Ford docela dobrej, stejně tak i Anne Heche a překvapivě i David Schwimmer, tady neni špatnej, takže pro mě nadprůměr. Rozhodně se u toho dá dobře pobavit ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (12)

  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama