Reklama

Reklama

Ferruccio Lamborghini začínal skromne výrobou traktorov, počas druhej svetovej vojny sa venoval vojenským vozidlám a keď navrhol a začal vyrábať automobily Lamborghini, vďaka svojej genialite sa stal skutočnou ikonou automobilového priemyslu. Na druhej strane ho ničila rivalita s Enzom Ferrarim a neúspech v osobnom živote, kde prežíval citové zmätky, vášne, lásku i tragédiu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (45)

mira007 

všetky recenzie používateľa

Filmový životopis, který působí spíš jako rychlý přehled základních událostí v životě jednoho výrobce traktorů, který se přeorientoval na sporťáky, ale doplněno něco málo ze soukromí a pár technických zajímavostí k jeho výtvorům. Jednoduché, skoro jako dokudrama, s feelingem tv filmu, ale Frank Grillo byl výborný (a taky to produkoval) a mně to nakonec přišlo fajn, ale pokud značka Lamborhini někoho nebere, tak pro ně to bude velmi slabý film. Myslím, že letošní konkurent Ferrari (2023) bude o dvě třídy lepší podívaná. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Prostě debilita. Jako záběr na Ferruccia (cca) rok před smrtí s vyráží někoho komu je o 20 méně je (bez viditelné maskérské práce) prostě debilita. To samé ten záběr s Enzem… tahle umělecká kokotina stála u mě film hodnocení prakticky aniž by začal. A co je horší, film byl v polovině a děj se nezmohou na víc, než na první prototyp roku 1948. Prakticky většinu času se řeší rodinné vztahy s bratrem. Pak poskočíme do roku 63 a… konečně se (malinko) začne něco dít. Na scénu přijde Bob, první konflikt s Enzem a zrod 350GT. Na závěr se nabízí srovnání s jiným filmem… Lambo z tohoto duelu vychází hůř. Není to vyloženě špatné. Jen ne tak dobré. ()

Reklama

dannyyy 

všetky recenzie používateľa

Samotnému Grillovi patří až druhá půle filmu, ale ten exceluje snad všude. Kdo by ale čekal nějaký velkofilm, jako je Le Mans '66 (2019), tak ho zklamu. Tam byla rivalita mezi Fordem a Ferrarim, zde je rivalita mezi Lamborghinim a Ferrarim. Toto je "jen" životopisný film o Lamborghinim, který z traktorů přešel na auta (traktorům se ale věnují dodnes). První půle filmu se zaměřuje na jeho mládí po konci druhé světové války a druhá půle filmu zrod vůbec prvního Lamborghini 350 GTV alias Miura, který byl vymyšlen a postaven během rekordních 6 měsíců. Velmi pobavila kresba, kterou nechal předat Lamborghini Ferrarimu na autosalónu v Ženevě :)) ()

Venom666 

všetky recenzie používateľa

2,5 * mohlo to být mnohem líp natočeno. Celkem krátký film na to aby ukázal co všechno Lamborghini dokázal proto se skáče v ději, málo technických informací a ke konci jsme si málo užili těch skvělých aut na které jsem se těšil.  Škoda že to tak odflákli jdu se podívat na Wikipedii. Souhlasím s Arsenal83. ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Aj takto sa dá dojebať film... a premárniť šancu v troch etudách.... Tomuto filmu proste chýba všetko, aby si ho niekto zapamätal - americká action a európska romantic... Aspoň že z Ferrariho urobili kokota (tá karikatúra jak mrdá býk koňa na autosalóne v Ženeve bol asi najlepším zážitkom z celého filmu) a z traktoristu miliardára. Film pobaví, na druhú stranu nechápem ten PRIJEBANÝ anglický jazyk s talianskym akcentom (tak buď to urobíme taliansky s titulkami), alebo jak pre kokotov, čo nevedia, že sa celý film odohráva v Taliansku tam nadrbeme komplet english (ono totiž je ťažko pochopiť, že nejakí kukuriční farmári z nejakého UmbriaDelCambriaCorleoneTuscany plynulo speak english). Odporučiť... já som to bez nehody dopozeral a v garáži Lambo nemám (ale budem mať - až našporím na hlinené prasiatko). Tomu filmu proste nejaký ten "gasoline drajv" esencia chýba.  Dávam suchých 3, pretože ma to bavilo, ale je to hodne odfláknuté, z toho sa dalo vyťažiť viac! Ináč, nenechajte si pred titulkami ujsť diabolsky vrčivé zábery na žltú MIURA a jej taxametre (v Múzeu moderných umení ho vystavovali ako najkrajšie auto na svete). ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (6)

  • V závodě mezi Enzo Ferrarim (Gabriel Byrne) a Ferruccio Lamborghinim (Frank Grillo) jede Ferrari v automobilu Ferrari Mondial z roku 1982 a Lamborghini v automobilu Lamborghini Countach z roku 1985. (sQelle)
  • Když se narodí dítě Clelie (Hannah van der Westhuysen) a Ferrucciovi (Frank Grillo), je vidět, že má dokonale zahojený pupík, když ho lékaři vyzvedávají. Takto by žádný pupík u právě narozeného dítěte nevypadal. (Johnny.ARN)
  • Během závodu Terra Dei Motori v roce 1948 jsou Ferruccio (Frank Grillo) a Matteo (Matteo Leoni) těsně sledováni vozem Mercedes Benz, ale na některých detailních záběrech za nimi žádný vůz není. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama