Reklama

Reklama

Linda

(seriál)
  • Maďarsko Linda
Maďarsko, (1984–2002), 20 h 56 min (Minutáž: 47–73 min)

Hrajú:

Nóra Görbe, Béla Szerednyei, Gyula Bodrogi, Sándor Zákonyi, Irén Psota, Gábor Harsányi, Ildikó Pécsi, Teri Tordai, Tamás Vayer, Miklós Szurdi, Ferenc Bencze (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Príbehy z praxe mladej budapeštianskej kriminalistky Lindy Veszprémiovej, využívajúcej v boji proti zločinu aj svoje športové hobby: karate. (Addams-SK)

Recenzie (43)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je naozaj nostalgia. Nikdy nezabudnem na skriekajucu slecnu Lindu ovladajucu karate, ktora bez problemov dostala na zem roznych zlocincov. O to prekvapujuce, ze je to madarska produkcia a v 80-tych rokoch sme sa na to takmer vsetci divali a v skole rozoberali - pozeral si vcera Lindu? :-) .............. 01.08.2008 ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Pripajám sa s hodnotením k Mariusovi, jednak z dôvodov, ktoré uviedol on a jednak zo silného nádychu nostalgie. Keď sa seriál vtedy u nás vysielal, bol som malý špunt v predškolskom veku, rodičia akurát zakúpili farebnú telku a ja som Lindu obdivoval. Bol to jeden z mojích prvých kontaktov s bojovými umeniami na filme/televízii. Nikdy nezabudnem :-) ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Kultový seriál z Maďarska, v ktorom veľmi dobre miešali prvkoch karate a krimi. Všetko odpovedá k obdobiu osemdesiatych rokov – každým rokom sa zvyšuje nostalgický faktor. Len škoda za to, že kvalita medzi jednotlivými epizódami je občas dosť výrazná. Životná rola pre Nóra Görbe – jej výkrik sa nedá zameniť. Vo vedľajších rolách skvelý herci a herečky, ktorí už v tých časoch patrili medzi špičky. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V tých 4 hviezdach určite nostalgia hrá svoju rolu, pretože už si toho veľa zo seriálu nepamätám. Ale pamätám si, že Linda sa mi páčila ako akčná hrdinka, pre svoju vnútornú silu, uštipačný humor a odpisovanie vlastného frajera :-) V časoch komunizmu, keď ženské postavy v krimi seriáloch vystupovali maximálne ako obete alebo podradené milenky, ona bola nezdolná baba s vlastnou integritou, ktorá si napriek zdaniu uchovávala aj obrovskú porciu ženskosti. Linda je proste niečo ako komunistická predchodkyňa Gracie Hartovej. V detstve to bol možno prvý seriál, ktorým som sa zoznamovala so žánrom detektívky, krimi a akcie. To sa mu darilo prijemným a zábavným spôsobom vhodným pre všetky generácie. ()

Gareth_Jones 

všetky recenzie používateľa

Linda, to bol prvý "akčný" seriál, ktorý som ako dieťa videl. Je to proste moja základná škola. Všetci v triede sme chceli vedieť karate ako Linda, mať takú babetu ako Linda.... Bola to pre nás proste vysnená akčná hrdinka. Keď som seriál videl už po revolúcii pred pár rokmi, ako dospelák, prišiel mi už trošku smiešny, trápny, spomalený, málo akčný, do dnešnej doby absolútne neaktuálny...... svet sa už posunul veľmi ďaleko. Hviezdičku naviac musím dať za slovenský dabing, ktorý bol výborný. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Linda je 18-ročná maturantka, jej predstaviteľka Nóra Görbe mala v čase natáčania 28 rokov. (Raccoon.city)
  • Úloha Lindy bola herečke Nóre Görbeovej napísaná na telo. Karate sa učila u profesionálneho trénera taekwonda zo Švédska a po 14 mesiacoch zložila skúšku na žltý opasok a začalo sa filmovanie. (Raccoon.city)
  • Nóra Görbe (Linda) si vzala za manžela o deväť rokov staršieho producenta tohto seriálu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama