Reklama

Reklama

Sean Connery verzus James Bond

(TV film)
  • Česko Paradox Seana Conneryho (viac)

Obsahy(1)

V roku 1963 sa na filmovom plátne objavila nová a charizmatická tvár: V roli britského agenta Jamesa Bonda, čeliaceho nástrahám obávaného Dr. No. Patrila britskému, škótskemu hercovi Seanovi Connerymu. Postava Jamesa Bonda priniesla Connerymu slávu i bohatstvo. Ale stala sa aj jeho bremenom. Connery vynikol aj v iných , náročnejších filmoch /Pahorok/, ale imidž neohrozeného hrdinu mu akoby prischol navždy.. napokon sa však dokázal prevteliť aj do role múdreho starého muža - i keď sexuálne neustále príťažlivého. Jeho šarm a vtip však dodnes očarúvajú nové a nové generácie divákov po celom svete. (RTVS)

(viac)

Recenzie (14)

tron 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade: toto nie je dokument o Connerym. Akonáhle by bol, stali by sme sa svedkami neskutočného prúseru, pretože tým pádom by to bol typ dokumentu, ako keď si narýchlo potrebujete zistiť základné fakty o Druhej svetovej a ku šťastiu vám stačí dozvedieť sa, že Hitler bol zlý a vojna skončila v r. 1945. Nedozviete sa v podstate nič a i potenciálne veľmi zaujímavé a silné Conneryho momenty sú odbavené v jednej, max. v dvoch vetách. Zarazilo ma, keď som si uvedomil, že to trvalo skoro hodinu a pritom som sa dá sa povedať nič nedozvedel. Ono to ale nie je životopis najslávnejšieho škótskeho herca, ale dokument venovaný jeho bondovskému alter-egu. Čo ostatne potvrdzuje názov. Takže v tomto smere spokojnosť. Zmienka o kameramanovi, ktorý utiekol do USA, zmenil si meno a viac o ňom nikto nevedel, znie ako skvelý námet pre mrazivú urban legend. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Takový obyčejný, klasický dokument, kde se většinu času klade důraz na Conneryho životní roli Jamese Bonda a snahy se z této škatulky vymanit. Uvidíme Conneryho v pár rozhovorech, rozeberou se jeho dalšíí filmy a obloukem se zase vrátíme k TOMU Jamesi Bondovi. Od poloviny už to bylo opakování toho samého a výrazně bez tempa. No prostě dokument pro dokument. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Och tie žabožrútske dokumenty, ktoré nevedia priniesť tradičný životopisný dokument o slávnom hercovi, s kontinuálnym životným príbehom, ale sa musia utápať s nejakým lightmotívom (v tomto prípade Bondom), s ktorým nielenže spájajú každú jednu sekundu dokumentu s danou osobnosťou, ale sami sú tým úplne posadnutí. Až natoľko, že celú osobnosť totálne zaškatulkujú a tým pádom deformujú celý jej životný príbeh. Škoda, pretože spracovanie patrí medzi tie kvalitnejšie. ()

kpt.Johanson 

všetky recenzie používateľa

Ukázka zcela odfláknuté dokumentaristické práce, která se snaží nahnat pody na slávě jednoho velkého herce.  Tvůrci dokumentu se snaží hrát na city v příběhu, který pořádně ale sami neznají. Neznají vlastně život Conneryho, a ani úskalí fenoménu, kdy se z herce stane postava v očích diváků. Takhle nějak dopadne dokument, který posbírá archivní záběry a několik tun bulvárového materiálu a poskládá si z něj, co chce.. Doplní to tu a tam nějakou tou výpovědí a šup dokument je na cestě.. Pokud by se jednalo o studentskou práci, jejímž cílem je dostat zápočet pro přistoupení ke zkoušce, no prosím... Ale pokud to mám hodnotit jako dokument, pak nejen, že nedostál svým cílům, ale je nasnadě zapřemýšlet, zda vůbec nějaké měl. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

Skotské kořeny. Světácké rodokmeny. Toho, který bodoval, ve svých dobách, nejen s číslem 007, mimo domov, ale i coby vyfešákovaný Jižan, zachraňující MARNIE z hitchcockovských tenat. Neúplatný LEV, kterému turban, "sombréro" pouště nenadzved´ žádný americký VÍTR. MARIANY, Audrey Hepburn, ROBIN. Úskočný loutkář údajné BEZCHARAKTERNÍ ŽENY, v hříšném negližé, Giny. Rek horkých chvilek, nejednou překonávající nejeden PAHOREK. Tajuplný SHALAKO, házející oko po /pampe/lišce prérie. Se sluncem ve vlasech. Blond Brigitte Bardot. Šarmantní konání ŠAMANOVO. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama