Reklama

Reklama

Pán veľrýb

  • Česko Pán velryb (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je to priam neuveriteľné a mnohí hovoria o malom filmovom zázraku. Magický filmový príbeh so skromným rozpočtom sa pevne usadil v prvej desiatke doteraz najnavštevovanejších filmov tohto roku a hoci od jeho premiéry už uplynulo niekoľko týždňov, distribútori neustále zvyšujú počet kópií v amerických kinách. Dojímavý príbeh o priateľstve 10-ročného dievčatka a stáda veľrýb mnohí považujú za najväčšie filmové prekvapenie tohto roka. Ale tí, ktorí sledovali vznik tohto filmu, tvrdia, že o jeho úspechu boli presvedčení už od začiatku. Za dobrodružným príbehom, ktorý renomovaný časopis Variety nazval "magickým príbehom, ktorý dojme každého diváka bez rozdielu veku", stojí totiž Tim Sanders, skúsený producent fantasy trilógie Pán prsteňov.

Ústrednou postavou príbehu je Koro a jeho vnučka Pai. Koro mal odjakživa v malej komunite domorodých obyvateľov na Novom Zélande veľkú úctu a vážnosť. Narodil sa totiž s magickou schopnosťou rozumieť veľrybám. Ostrovania ho považujú za svojho najvýznamnejšieho obyvateľa, pretože práve s ním (a jeho schopnosťou) spájajú svoju identitu. Nadišiel však čas, aby Koro odovzdal svoje umenie a schopnosti mladšiemu nástupcovi. Prichádzajú mladí muži z celého ostrova, aby podstúpili skúšky, ktoré majú preveriť ich schopnosť načúvať veľrybám. Z nich má vzísť nový pán veľrýb... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (180)

Rover 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem se podíval kvůli HUDBĚ - a musím říct, že skvělá Lisa Gerrard opět nezklamala. Krásný příběh na krásném místě....kdyby to skončilo trošku jinak, dal bych za pět... sice jsem často pociťoval mrazení v zádech, ale nejsem si jistej jestli to náhodou nebylo teplotou v pokoji než filmem :) ale vážně to bylo moc pěkný. Po třetím shlédnutí - nebylo to teplotou v pokoji, přidávám hvězdičku. ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

nemám slov.. příběh Paj a její rodiny a jejich tradice mě pohltil.. líbil se mi vztah mezi ní a jejím dědou.. on.. Koro se nechce smířit s tím, že právě ona jeho vnučka.. a né prvorozený vnuk, který bohužel při porodu zemřel.. může být ten vyvolený.. vůdce, kterýho tak dlouho hledá :) celá jejich budoucí pouť, by měla být v rukách dítěte, ale né chlapce, nýbrž dívky :) příběh je nevinný.. nesnaží se vnutit.. prodat.. ale ukázat, že i když se tradice má zachovat..a dodržovat.. doba se mění.. modernizuje.. i tradici to může postihnout a postihne :) ()

Reklama

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Prťata mají aktuálně ve škole projekt “Nový Zéland”. Pustil jsem jim tento film, vydržela u něj až do konce a místy svorně kritizovala dědečka (bylo to o holčičce skoro stejně staré, jako jsou ony). Už v pátek jsem jim ukazoval haku, teď vědí, že to je: “Sním tvé maso, vydloubnu ti oči a tvoji hlavu narazím na klacek.” ()

ZIASystems 

všetky recenzie používateľa

Ano, tenhle film je opravdu magický. Spíše než "príbeh o priateľstve 10-ročného dievčatka a stáda veľrýb" vypráví příbeh o umírajících tradicích a o zklamání, ale i o víře, lásce, naději, blabla viz. každá druhá recenze na jakýkoliv film. Nenechte se odradit mým komentářem, tenhle smutný a zároveň i laskavě úsměvný film musíte vidět P.S. Co se filmové hudby týče, dělala ji Lisa Gerard (která spolupracovala třeba na Gladiatorovi) a ve filmu zní nádherně jako zpěv velryb. Na CD zní méně nádherně jen jako zpěv velryb :) ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

V poslednej dobe mám šťastie na veľmi dobré filmy... a práve preto ostávam pri 4*, lebo vďaka iným "výnimočnostiam" vidím určitú neoriginálnosť a schématickosť tohto filmu, ALE... Je to krásny film, poetický, silný... Ide o spracovanie legedy, takže niektoré veci sú skrátka "legendovito-rozprávkové" (pesimisti čítajú otrepané) a divák má pocit, že niečo také už videl... no z istotou môžem povedať, že aj napriek tomuto pocitu, som niečo takéto nevidel... Už z mojho rozbitého komentára musí byť jasné, že tento film je (ale aj nie je) výnimočný... ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (8)

  • Představitelku hlavní role Keishu Castle-Hughes si filmaři vybrali z více jak deseti tisíc uchazeček. Jenže při konkurzu zatajila důležitý fakt, a to že neumí plavat. Při scénách ve vodě musela být tudíž nahrazena dublérkou. (Siriuss)
  • Natáčení probíhalo ve Whangaře u východního pobřeží Nového Zélandu, tedy na stejném místě, kam byl situován původní román. (Terva)
  • Herečka Keisha Castle-Hughes se ve svých třinácti letech stala nejmladší herečkou nominovanou na Oscara za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (Hromino)

Súvisiace novinky

Let číslo 103

Let číslo 103

29.03.2007

Jestli teď očekáváte informaci o plánovaném pokračování nebo remaku Letu číslo 93, nejspíš vás zklamu. Tentokrát se filmaři rozhodli zfilmovat jinou leteckou tragédii. Roku 1988 se po výbuchu bomby… (viac)

Reklama

Reklama