Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Burton bol ten prefíkaný a charizmatický zároveň. Eastwood v podstate zohrával len poker-face s dobrou muškou. Jeho prítomnosť vo filme znamenala asi len toľko, že si už urobil meno na westernoch, tak teraz ho budú obsadzovať vo veľkom. Ale veď to je fajn. Tak asi vznikla jedna legenda. Každopádne, ide o dvoch šikovných agentov v horách proti náckom, ktorí sú vždy o krok pozadu. Ak máte radi tento žáner a nečakali ste klasický vojnový film, mali by ste byť spokojní. Efekty sú na tú dobu úctyhodné, povedal by som ako laik. A nájde sa aj bond girl. :) ()

Happykubas 

všetky recenzie používateľa

V skutku dokonalá lstivost a utajení jsou vlastnosti, které se podařily zahrát hlavním hercům.Díky tak originálně chytrým lestem "anglického" majora si tento film ode mne vysloužil 4*.Jen čtyři proto, že mě moc nenadchla blondýnka, od které létaly tuny olova - a to bez jediného šrámu, což mi připadalo tak trochu nehodící se do tohoto nadprůměrného filmu.A taky jistá zdlouhavost nepřispěla.Jinak film plný napínávých momentů. ()

Reklama

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Hodne silne tri * - predevsim za Clinta Eastwooda. Zkuste si ho predstavit rozcuchaneho, bez vrasek (!!!), v nemecke uniforme dustojnika a se samopalem v ruce. K tomu skvele sceny s lanovkou, vzhled a dej jak z Wolfensteina a par mensich kiksu, ktere jsem holt nemohla odpustit (blondynka Mary, priserna zamotanost). Typicky film pro chlapy :) ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

4,5*/5...Parádny vojnový velkofilm, odohrávajúci sa v abolútne dokonalom a podmaňujúcom prostredí (lepší a temnejší hrad je snáď len v Mene Ruže). Je síce pravde, že čo do reálnosti sa občas vynára spomienka na Johna Ramba, MacGyvera a Jamesa Bonda, ale to vôbec nie je negatívom, len treba pristúpiť na danú hru a častejšie dobové technické nedostatky (natočiť ten film s dnešnou technikou, waw!). Perfektné kaskadérske kúsky, natáčanie asi nebola prechádza ružovou záhradou, ale za ten nesporný prínos do kinematografie to za to stálo :) ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Alistair McLean napsal nejdříve scénář k filmu. Až poté ho předělal do románové podoby. Proto je film tak věrný knize. (Javert)
  • Film bol obrovským úspechom a v roku 1969 to bol 7. najpopulárnejší film v Spojenom kráľovstve a 13. najpopulárnejší v USA. (westerns)
  • Clint Eastwood dával filmu přídomek "Where Doubles Dared" (Kam se odvážili dvojníci - parafráze originálního názvu "Where Eagles Dare" tedy "Kam se odváží orli" …vhodnější český název filmu by byl "Jenom pro orly"). (džanik)

Reklama

Reklama