Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobbyho Maxwella propustili pro přílišnou brutalitu z armády. Založí teroristickou skupinu a vnikne do skladu munice, kde ukradne spoustu zbraní. Při tom těžce zraní policistu, který chtěl krádeži zabránit. Do nemocnice za zraněným policistou přijde i Harry Callahan. Právě byl přeložen z oddělení vražd na osobní oddělení. Umírající je jeho přítel, takže případ bere Harry osobně. Navíc je překvapen, že dostává nového parťáka, novopečenou inspektorku Kate Moorovou. Harry je přesvědčen, že u policie nemají ženy co dělat, a dá to inspektorce jasně najevo. Teroristická skupina Bobbyho Maxwella o sobě dává opět vědět. Na policii vybuchne bomba a Bobby hrozí dalšími, pokud nedostane peníze. Harry a Kate Moorová se ho snaží zlikvidovat a dostanou se tak až do pevnosti Alcatraz, kde začíná boj na život a na smrt... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (203)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Eastwoodov Harry Callahan je v treťom pokračovaní ešte viac drsný, nebezpečný a ešte viac nepriestrelný ako v prvých dvoch dieloch. A to i napriek faktu, že dej sa nám pribudnutím partnera nežnejšieho pohlavia trošku zženštil. To ale nahráva do ruky ostrým hláškam a zvýrazneniu jeho postavy. Dej je už tradičnou dobrou kriminálkou s nejakou tou dobrou prestrelkou, ale naháňačka po strechách krížom cez pol San Francisca bola mierne prehnaná. 75%. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Harry "Dirty" Callahan nekompromisne ruluje aj v treťom pokračovaní a ja som si s nim užil zase raz dobrú porciu akcie. Slabším článkom je tu však parťáčka Moorová. Vytiahnutá z kancelárie na ulicu sa zrejme mala postarať o nejaké komické momenty, no nestalo sa tak. Našťastie to Klinto utiahol aj sám a zase dal partičke teroristov jasne pocítiť, kto je zákon :) ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ze serie o Drsnym Harrym jeden z tech slabsich, problem je, ze Clint moc nezatyka, moc nehlaskuje a hlavni zaporak se moc neprojevuje a tudiz tu neni ani moc mrtvol. Navic diky tomu, ze ma Clint partacku a taky misty diky nehodici se hudbe, to obcas vyzniva spis jak parodie. Ale jinak to je docela slusna kriminalka za slabsi 4*. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Treti diel o drsnom policajtovi Harry Callahanovi je opat slabsi ako predchadzajuce dva diely. Scenar je slaby a predvidatelny, reziserskej stolicky sa zmocnil zas novy reziser, tentokrat James Fargo, ktory nema reziserske schopnosti Dona Siegla a Ted Posta. K tomu vsetkemu Callahan uz nie je sam, ale dostal partaka, teda vlastne partacku Tyne Daly. A este jedna zmena tu je, pokial jednicka a dvojka boli kriminalky/detektivky, Nasilnik je cistokrvny akcnak. S nahanackou po strechach a finalnou prestrelkou, k akcnemu nadychu filmu pomaha aj dost drsna autonahanacka. Drsny Harry uz taktiez nehlaskuje tak, ako mal v dobrom zvyku v jednicke, pripadne dvojke. To vsak vyvazuje zaverecna scena. Napriek vsetkym nedostatkom stale kvalitna nadpriemerna podivana : 86 % ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Eastwood vo forme. Mix krimi a thrilleru funguje zase perfektne. Čo na tom, že to je poznačené zubom času. A niektoré "akčné scény" pôsobia dnes ťaždopádne. Má to nezabudnuteľnú San Franciskú atmosféru. Niekoľko byrokratických vsuviek, ale aj posunutie charakterov na inú úroveň. Harry Callahan dozrieva ako postava a stáva sa ikonickou. Pre mňa ďalší zo zárezov klasík, ktoré ma bavia aj teraz. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené