Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý rančer Bronson se vydal se stádem krav přes Kiowu. Při zpáteční cestě se v městečku Bannock jeho muži opili a při nesmyslném střílení zabili člověka. Šerif z Bannocku si je však později najde a vyžaduje jejich vydání a na místním šerifovi. Ten je však tak závislý na místním "králi" Bronsonovi, že spravedlnost odmítá. A Bronson se pokusí bannockého šerifa podplatit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jeden chce v městečku Sabbath spravedlnosti a pevných zásad, druhý zastává teorii, že než střílet, je lepší člověka podplatit a pokud to odmítne, koupit toho nad ním. Myslí jako Boha? Takže se bude střílet.. Burt si tentokrát nesvítí úsměvem na cestu a využívá tři věci válcovitého tvaru k devastaci desperátů a jejich okolí. Příčnou flétnu, hlaveň svého koltu a toho dole zapařeného od sedla, aby pak mohl na konci ještě více cyničtěji dostát své přezdívce „Widowmaker“.. Pár ne úplně hloupých replik, relativizace pojmu „hrdina“, legračně přehnané cákance umělé krve a charismatický střelec Lancaster, který za pár dnů patřičně vytahá hrobníkovy popruhy na spouštění rakví a razí, co se posloupnosti týká, pro protivníky poněkud paradoxní pravidlo „tasíš první, zemřeš první“. Teda jsou z něj i výjimky, třeba když vám obhospodaří starou. Pak se spokojí i s ránou do zad, aniž byste tasili.. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Fanatickí presadzovatelia čohokoľvek sú vždy len odpudivými karikatúrami ideálu, ktorí presadzujú. Aj tu. Šerif túži po spravodlivosti. V mene jej presadenia ženy robí vdovami, ničí usadené rodiny. Neváha sa vyspať so ženatou paničkou. Strieľa od chrbta a z otca robí zlomeného starca. Nič z uvedeného jeho vlastné vnímanie spravodlivosti neruší. Nemá z toho bohvieaký profit, to nie. Má len potrebu konať spravodlivo. Pritom tú spravodlivosť vymysleli zase len nejakí ľudia, zapísali do kníh a povedali: toto je spravodlivosť. Na nejaké okolité vzťahové, emočné väzby sa príliš nemyslelo. O pár storočí sa to zmenilo a spravodlivosťou bolo niečo trochu iné. Vcelku dobrý, i keď námetovo trochu ošúchaný western. Snaží sa o inováciu použitých scenáristických postupov, ale z rámca bežného westernu príliš nevybočuje. Atmosféra, špinavé prestrelky i herecké výkony boli fajn. 68%. Poznámka Dnes (a možno to tak bolo vždy) sa spravodlivosť sa riadi množstvom privilégií toho, voči komu sa má uplatňovať. Ak má privilégií veľa, môže si spravodlivosť aj s jej aparátom zakúpiť. Tento stav sa vo filme naznačuje. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Western, ve kterém se zabíjí, přesto ho lze označit za protiválečný. Málokterý western u mě dostane sto procent, ale Winnerově snímku nemám až zase tolik co vytknout. Příběh rozhodně není nudný, kromě jedné výjimky Bronsonova rozjímání na hřbitově nemá hluchá místa, vše je logické a zapadá do sebe. K tomu béčkový šerif s tváří George Bushe staršího a hlasem Petra Olivy. Dabing celkově hodnotím jako velmi podařený. Jen bych vynechal Maddoxovu milostnou etudu se starou láskou, takhle kapitolka mi k jeho charakteru moc neseděla. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Tu potečie krv!..., Bude to ich krv..." B. Lancaster už toho vo westernoch odcválal požehnane. Aj tu je rovnako drsný a nekompromisný. Bandu grázlov je odhodlaný dovliecť pred súd za každú cenu, no tí sa samozrejme nevzdajú len tak...Akonáhle som zbadal R. Ryana v úlohe druhého šerifa, tušil som, že tu nebude hrať druhé husle. Musím povedať, že jeho postava bola pre mňa zaujímavejšia ako Lancasterova. Tí dvaja sa výborne dopĺňali. V zaujímavo zápornej roli sa tu objaví aj R. Duvall a prekvapí niekoľko krvavých záberov, aké v tej dobe neboli celkom bežné (prestrelenie hlavy). Vždy ma poteší starší western, ktorý ma nesklame, zvlášť, ak naň natrafím náhodou. Vamos gringos, fajn westernos!..80%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cervenak to napisal vystizne. Je to perfektny western s netradicne dynamickym tempom. Postavy su fantasticky napisane. Ziadne ciernobiele stereotypy. Az som si prial, aby film trval aspon o 20 minut viac. Najviac sa mi pacilo, ze svojim spôsobom za zaporaka tu je serif, ktory chce zatknut skupinu muzov, ktory nahodou zabili starca. A pachatelia su vykresleni ako celkom normalni ludia, ktori sa z rôznych pochopitelnych dôvodov odmietaju vydat serifovi. Takze do velkej miery to je skôr drama ako nejaka kovbojka. Prestreliek tu je minimum a su natocene kvalitne ale nie su nejak umelecky stylizovane. Pôsobia dost civilne. Jedina vec, ktora ma trochu iritovala boli divoke zoomy kamery jak v starych kung-fu filmoch. Ale to je malickost. Stale sa jedna o jeden z najlepsich westernov aky som videl. 8/10. ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama