Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý rančer Bronson se vydal se stádem krav přes Kiowu. Při zpáteční cestě se v městečku Bannock jeho muži opili a při nesmyslném střílení zabili člověka. Šerif z Bannocku si je však později najde a vyžaduje jejich vydání a na místním šerifovi. Ten je však tak závislý na místním "králi" Bronsonovi, že spravedlnost odmítá. A Bronson se pokusí bannockého šerifa podplatit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Poctivý western s priehrštím známych westernových hercov, z ktorých boli až na Duvalla všetci starci. Na rozdiel od ostatných klasických westernov mali tu ale títo páni v rokoch svoj význam. Veľmi dobre napísaných charakterov sa zhostila hlavne trojica Lancaster, Cobb a Ryan. Od začiatku po koniec mi film pripomínal zašlú slávu neskoropäťdesiakových westernov a ak toto bol aj zámer autorov, tak klobúk dolu. Samozrejme, strelecké súboje a vôbec akcia vyzerali už novodobo. Ku koncu síce film strácal tempo, ale vyžehlil si to parádnou záverečnou prestrelkou. ()

Maty85 

všetky recenzie používateľa

Takovej trošku nenápadnej western s hvězdným obsazením. Něco dějově tam nebylo tak úplně jasný a zřejmý,ale z větší stránky se jednalo o drama a ten konec utvrzuje diváka v tom, že jde vlastně o hodně drsný drama. Hlavně se mi zamlouval nekompromisní a zásadový šerif z Bannocku, který si nebral žádný servítky. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Zkazky o tom, že jde do značné míry o Poslední vlak z Gun Hillu v o poznání špinavějším, drsnějším a nečernobílém podání nikterak nelžou. Není tu kladných či záporných postav; snad jen jedna k tomu sklouzává pro svou horkokrevnost. Jinak se to poctivě až do posledních momentů sympaticky drží v šedé zóně "kde začíná/končí právo na spravedlnost a kde/kdy se přílišné až fanaticky zaslepené lpění na liteře překlápí ve vytváření zlé krve s dopady vysoce přesahujícími původní (zlo)čin". Právě spirála činů a následků vtahuje více a více postav, které s původními výtržnostmi neměli co dočinění. A to vše podané skrze skvěle napsané dialogy spíše než přestřelky. Byť i na ty dojde a když už, tak se drží v mantinelech uvěřitelných duelů, do kterých se ani jedné straně dvakrát moc nechce. Stále je to však primárně western, kde často hvízdne nějaká ta kulka, nikoli psychologická studie. Navíc western setsakra dobrý. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Fanatickí presadzovatelia čohokoľvek sú vždy len odpudivými karikatúrami ideálu, ktorí presadzujú. Aj tu. Šerif túži po spravodlivosti. V mene jej presadenia ženy robí vdovami, ničí usadené rodiny. Neváha sa vyspať so ženatou paničkou. Strieľa od chrbta a z otca robí zlomeného starca. Nič z uvedeného jeho vlastné vnímanie spravodlivosti neruší. Nemá z toho bohvieaký profit, to nie. Má len potrebu konať spravodlivo. Pritom tú spravodlivosť vymysleli zase len nejakí ľudia, zapísali do kníh a povedali: toto je spravodlivosť. Na nejaké okolité vzťahové, emočné väzby sa príliš nemyslelo. O pár storočí sa to zmenilo a spravodlivosťou bolo niečo trochu iné. Vcelku dobrý, i keď námetovo trochu ošúchaný western. Snaží sa o inováciu použitých scenáristických postupov, ale z rámca bežného westernu príliš nevybočuje. Atmosféra, špinavé prestrelky i herecké výkony boli fajn. 68%. Poznámka Dnes (a možno to tak bolo vždy) sa spravodlivosť sa riadi množstvom privilégií toho, voči komu sa má uplatňovať. Ak má privilégií veľa, môže si spravodlivosť aj s jej aparátom zakúpiť. Tento stav sa vo filme naznačuje. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Máme tu western s troma hlavnými hrdinami, ktorí sú už pomaly v dôchodkovom veku a je jasné, že takýto chlapi sa už novým kúskom nenaučia. Spočiatku je tu jasný konflikt spravodlivosti voči pozícii moci, ktorá, ako to už chodí, je stále o krok vpred. Postupom času a s pribúdajúcimi minútami ale začne byť zrejmé, že scenáristovi a režisérovi nejde o čiernobiele videnie sveta a postavy začnete aj vy vidieť v ambivalentnejšom svetle. Čiže z polovice akýsi návrat do zlatých časov westernu a z polovice western revizionistický. Podstatné ale je, že to funguje ako celok. No a ten ústredný plagát prezrádza až príliš... :) ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama