Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V aute bývalého tajného agenta Marka Roberts (Wesley Snipes) nájdu po nehode zbraň, ktorou bola spáchaná dvojnásobná vražda v New Yorku - s jeho odtlačkami! Lenže Mark býva v Chicagu a tvrdí, že v New Yorku nikdy nebol. No aj napriek jeho tvrdeniam ho zatknú. Väzňov, medzi ktorými je aj Mark, transportujú lietadlom. Transportu sa na príkaz svojej šéfky účastní aj policajný zástupca Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Lenže lietadlo havaruje... Posádka sa síce zachráni a podarí sa zaistiť takmer všetkých zločincov - jeden väzeň totiž chýba! Mark Roberts... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $57,167,405Tržby Celosvetovo $102,367,405║ Aj keď po kvalitách Utečenca moc toho nezostalo pre toto voľné pokračovanie ale určitý štandart si to udrží a tak môžeme sledovať aspoň slušný priemer, ktorý sa dá pozrieť aj viac krát bez toho aby nudil. /videl v kine: 65%/ ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Volné pokračování Uprchlíka už sice není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak jde o slušný průměrný film. Je poněkud drsnější – je tu i více mrtvých – samotná zápletka má být propracovanější, nicméně ani to nezaručí úspěch. Ten byl totiž v „jedničce“ dán hlavně přítomností H. Forda, který společně s Tommym Lee Jonesem Uprchlíka neskutečně táhli svými hereckými výkony. Tady zůstal jen představitel šerifa a Wesley Snipes zas tak výborný herec není. Není ani špatný, ale jeho postava prostě neměla takové charisma. Bohužel tady půjdu s finálním hodnocením dolů, protože film jako celek je prostě průměrnou podívanou. Rád se na něj zase někdy podívám, ale rozhodně mezi moje TOP oblíbence patřit nikdy nebude. ()

Reklama

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Hollywoodský prefabrikát. Wesley Snipes s jehněčím výrazem „Byl jsem zneužit k tajné operaci“ mě hrozně štval a přál jsem mu aspoň 25 let natvrdo. Za naivitu a za to samoúčelné, rádoby dramatické slaňování po fasádě věžáku při instalaci kamery, kterou by normální člověk v klídku umístil v okně na parapet. Pěkná havárie letadla sice potěšila a propagátor pistolí značky Glock, policejní buldog Tomy Lee Jones odvedl svou práci dobře a jako kulomet na své podřízené chrlil záplavu (v reálu nesplnitelných) rozkazů, aby mu nevychladli, ale i tak - lehce zapomenutelný film. A zatímco Uprchlík opravdu prchal (a já s ním), tohle dílko se prostě jen mrcasí kolem a jen občas někam zbůhdarma popoběhne. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Radšej sa ho nebudeme pýtať, aký mal let.“ Ja si to obrovské sklamanie z kina pamätám dodnes. Keď som na Šerifoch bol v 90. rokoch, pripadali mi ako strašne nezáživný, mdlý a rutinný rip-off/spin-off megahitu Utečenec. Tommy Lee Jones nestíhal naboso, ani v kostýme sliepky. Jeho federálny šerif Gerard  bol iba slabým tieňom postavy, za ktorú získal pred 5. rokmi Oscara. Wesley Snipes sa do úlohy absolútne nehodil. Zďaleka najzábavnejší herecký výkon podávajúci Robert Downey sa tu objavil vlastne omylom a ani scéna s putami nás nezbavila pocitu, že si toho bol sakra dobre vedomý. A treba dodať, že oproti Utečencovi je to fakt riadny prepad kvality. Napriek istej stereotypnosti a neprekvapivosti však po desaťročiach, ktoré od premiéry ubehli, solídne baví. Výrazným spôsobom nudiť by ste sa nemali napriek tomu, že scenár už asi väčšie klišé byť nemohol. Akčných scén je málo a sú televízne, ale ďakujme aspoň za vydarenú pasáž z močiarov a slušné opakovania najslávnejších momentov z legendárnej jednotky (dopravná nehoda, skok, retrospektívy, Gerardov akčný preslov na začiatku lovu). Sklamal ma Gerardov tím, ktorý pripomína skôr partiu z maturitného večierka, než špičkových profesionálov, ktorí síce ešte nie sú úplne namol, ale pomaly sa k tomu blížia. Vážne netuším, ako do takto vystavaného príbehu preboha chceli zakomponovať Fordovu postavu z prvej časti (našťastie sa im na to Ford vybodol a tak museli prepísať scenár). Film každopádne pri rozpočte 60 miliónov na celom svete trhal ledva 102, trhák vyzerá inak, ale zas aj čisté fiasko. Najlepšie dopadol napokon asi Tommy, ktorý si od jednotky značne polepšil a za dvojku už ako hlavná hviezda obdržal šťavnatý honorár 10 miliónov. Kino Považan NMnV 1998 ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Další díl bude o tom, jak Wesleyho Snipese honí po Argentýně americký daňový úřad. Chlápci s IRS totiž nejsou takový měkoty jako US Marshals, takže se konečně dočkáme pořádnýho akčního nářezu: střílení z kulometu, hon na člunech, tanky, lodě, vrtulníky... Menší exploze, monstrózní výbuchy, tisíce mrtvých v příkopech u cesty a na konci přijde ke slovu taktická ruční atomovka. To by bylo, aby Wesley ty daně nakonec nezaplatil. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Filmári si preštudovali videá a fotografie leteckých nešťastí, aby videli, ako sa lietadlo pri havárii rozpadne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)

Reklama

Reklama