Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Takmer skrachovaný producent Bobby Bowfinger (Steve Martin) dobre vie, čo poriadny filmový trhák potrebuje skutočnú a lákavú hviezdu v hlavnej úlohe. Pre svoj nový projekt je pripravený urobiť čokoľvek, len aby konečne získal úspech, o ktorom sníval už od detstva. Keď vhodný kandidát, zhýčkaný miláčik publika a médií Kit (Eddie Murphy) úlohu odmietne, lebo sa mu nepáči scenár, Bowfinger sa rozhodne zobrať to za iný koniec. Prečo sa nakoniec zdržovať nejakým súhlasom a zmluvami, stačí dobre pripraviť potrebnú situáciu a počkať si, aby Kit náležite zareagoval. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)

Reklama

Reklama