Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas vojny vo Vietname založila americká tajná služba CIA svoju vlastnú leteckú spoločnosť, ktorú pomenovala Air America. Jej úlohou bolo prepravovať z miesta na miesto všetko, čo si len viete predstaviť – dokonca aj heroín! Keď v roku 1969 prišiel mladý a temperamentný Billy Covington (Robert Downey Jr.) o svoju leteckú licenciu, vyzeralo to, že s lietaní navždy skončil – no potom dostal miesto práve v Air America a spolu so svojím novým kopilotom Geneom Ryackom (Mel Gibson) začal z krízových oblastí transportovať úzkoprofilový tovar, vrátane už spomínaných drog! Hoci predtým Covingtona všetci považovali za riadne streleného a nevypočítateľného, vo svojej novej práci, vedľa svojho nového partnera a vo svetle šialených misií uprostred najtvrdších bojov, pôsobí ako absolútny „slušák“ vystrihnutý zo žurnálu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Lehce nadprůměrná oddychovka se skvělým soundtrackem a pěknýma záběrama, ale ne nějak užasným Gibsonem a Downeyem. Tempo neni moc záživné, zápletka nijak originální ale díky feelingu devadesátých let je to velmi pohodové. -"Base to Wild Dog. Do you copy?" -"Wild Dog to base. Fuck off." ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Videl som v telke ukážku, ktorá vyzeralo celkom dobre. Lepšie ako tento film, hmm, asi to bol iný film. Mladí Gibson a ešte mladší Downey lietajú po Vietname a sú celkom dobrá dvojka. Problém je, že to nie je ani poriadne akčné a ani poriadne zábavné, takže výsledok je slabý nadpriemer a nezachráni to ani pár dobrých hlášok. Škoda. 60% - 3* ()

Reklama

majec4 

všetky recenzie používateľa

Velmi priemerne. Nebolo to ani velmi vtipne, ale na druhej strane nepozeralo sa na to zle. Trochu som nevedel co si mysliet o Gibsonovi. V jeden moment som ho videl pre neho v typickej rovine neriadenej strely a zrazu bol otec rodiny. Vyvoj jeho postavy bol zvlastny, takze urcite tento film neradim medzi moje "gibsonovky". Pacilo sa mi ako bola takato tazka tema podana. Bolo to hrave a clovek sa poriadne ani nezamysli, ze toto sa fakt dialo a nebolo to uplne spravne. No celkovo som od tohto snimku cakal o cosi viac. ()

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Air America mě zaujal především zajímavým námětem, neboť moc filmů na tohle téma není, ale také hereckým obsazením, konkrétně mám na mysli oba dva hlavní protagonisty Mela Gibsona a Roberta Downeyho Jr. Oba dva předvádí docela slušné výkony, chemie mezi nimi funguje, mě osobně však nejvíce zaujal právě Robert Downey Jr. Co se zpracování týče, zde bych ocenil trochu více akce, ucelenější a živější příběh a také větší porci humoru, který by film ještě víc tlačil do válečné satiry. Takhle mi to celé přijde tak nějak na půl plynu, závěr je rovněž dost rozpačitý, očekával jsem teda daleko záživnější podívanou. 5/10. ()

Deratizer 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem že to bude na méně než tři hvězdy, ale bohužel film je šíleně nudnej, slabej na akční scény, které jsem čekal v áčkovským stylu, nerozesmál mě, přestože tam byla snaha o humor a už od začátku filmu tuna keců bez toho, aby divák nezýval nudou. Prostě slabota sotva na jedno zkouknutí, kdejaký nízkorozpočtový béčko je 100 krát zábavnější a poutavější než tento film. Čekal jsem na konec, víckrát už to vidět nechci. Ty dvě hvězdy s odřenýma ušima, protože se vším všudy tento film vnímám jako ztracenej čas utahanou nudou. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (19)

  • Postava generála Lu Soonga (Burt Kwouk) bola vytvorená na základe skutočného generála Vang Paoa. (Da_reba)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Christophera Robbinse. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama