Reklama

Reklama

Tí, ktorí zostali

  • angličtina Those Who Stayed (festivalový názov)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
Slovensko, 2022, 27 min

Réžia:

Viera Dubačová

Kamera:

Michal Vasiľ

Obsahy(1)

Keď sa svet 24. februára tohto roku dozvedel o ruskom vojenskom útoku na Ukrajinu, v momente sa všetko zmenilo – do zdanlivo stabilnej Európy prišiel chaos. Ako reakciu na vojnu a hrôzy s ňou spojené sa Viera Dubačová s kameramanom Michalom Vasiľom rozhodli ísť na miesta, ktoré ruská armáda okupovala a bombardovala - Irpiň, Buča, Hostomeľ, Ozera. Tam natočili sériu výpovedí a príbehov o ľuďoch, ktorí neutiekli a napriek ohrozeniu života ostali: pomáhať, žiť, prežívať. (4 živly)

(viac)

Recenzie (5)

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Všetci normálne uvažujúci vedia ako sa to skončí. A koľko nešťastia vojna prináša. A napriek tomu ju určité typy podporujú. Nech sa páči, smer Russia.. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Vojna je svinstvo, hnus, špina. Trpia nevinní. Nemôžem súhlasiť s tými, ktorí ju schvaľujú. Plačúce matky a otcovia. Kto a kedy to zastaví? Nenávratne zničené pamiatky, ale aj príbytky obyčajných ľudí. Niektoré situácie nemajú „krok späť“, ale kedy nastane krok vpred? ()

Mike_Doe 

všetky recenzie používateľa

Autentický pohľad na dôsledky absurdnosti "špeciálnej vojenskej operácie" jedného z najnebezpečnejších a zároveň najbojazlivejších dôchodcov na svete, prežívajúceho väčšinu svojho zostatkového času v betónom bunkri. Samozrejme, nezabúdajme že "SVO" by nebola uskutočniteľná s podporou ruzzkej spoločnosti, ktorá svorne blahorečí toto šialenstvo. ()

Reklama

Reklama