Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (149)

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Rodinu a susedov si nevyberáš. Ja som si vo Watcherovi nemohla vybrať rodinu a rodina zase susedov. Impulzívni Brannockovci rozhodne nepatria medzi takzvané najostrejšie ceruzky v peračníku, tak ma ich správanie inšpirovalo k zostavovaniu náčrtov vlastných výhražných listov. Prehnane podivínski susedia sú vhodní maximálne do fikcie, akou je, v komentároch dosť spomínaný, American Horror Story (autor sa nezaprie) a Rosemary's Baby a to jemne podkopáva kredibilitu seriálu. Trochu som následne pátrala, lebo záverečná poznámka mi dvihla tlak a zistila som, že podľa skutočnosti je tak tretina zo seriálu. Nič tak strašne dramatické (samozrejme, okrem tých dosť desivých listov) sa tam neudialo a čo sa udialo, tak nie tam. No a najlepšie je, že súčasní majitelia domu si, nepochybne, vďaka seriálu, žijú svoje vlastné peklo kvôli extrémnemu "záujmu" verejnosti. Rozjazd je pomalý, nasleduje napínavá časť a potom už len klasicky netflixovské naťahovanie. Kľudne do toho, akurát na záver budete mať chuť hodiť papuču do televízora. ()

inmax 

všetky recenzie používateľa

SPOILER! Celou dobu je to tak na 4* s nadějí, že to finále vystřelí na 5*, člověk hází jeden typ za druhým, kdo za tím stojí. Jenže ono žádné odhalení nepříjde, přijdu si jako ten otec od rodiny, zralý na Chocholouška, protože nás 7 dílů tahají za fusekli a nakonec nic nevysvětlí. Chápu, že "true story" ale něco si domyslet mohli a nemuseli to nechávat na nás. ()

Reklama

Merkin odpad!

všetky recenzie používateľa

Jediné, proč se donutíte sledovat tuhle přeplácanou omáčku o dvojici přitroublých nenasytných rádoby in manželů bojujících se zbytek světa, jejž tvoří buď město plné narkomanů a zabijáků, nebo venkov plný úchylů a zabijáků, až do konce je to, že vás zajímá, jak z toho scénáristi vybruslí a kdo ty dopisy teda posílá. A ono ve finále z toho vyjde, že případ není vyřešen, a tak je to asi jako kdyby pejsek s kočičkou připravovali dort z těch všech surovin, a pak odešli a už se nevrátili a žádný zlý pes by jim to nesnědl, takže bychom nevěděli, jestli ta slátanina byla dobrá, nebo špatná. No. Špatná. ()

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

ryan murphy a ian brennan spolupracovali s talentovanými režiséry a vytvořili tento extrémně napínavý masterpiece. nejvíc se mi líbila práce jennifer lynch, jež režírovala další dokonalý seriál, "dr. death". herci byli dokonalí, to samé i postavy, které ztvárnili. moji oblíbenci byli dean a theodora (♥️). příběh byl obestřen tajemstvím, které v první sérii nestihli vyřešit. naštěstí bude druhá série, kde se možná dočkáme dořešení a dozvíme se, co je sakra špatně s deanem (john? vážně? nechceš náhodou vyvraždit celou tvojí rodinu, nebo tak něco?). REÁLNÝ PŘÍBĚH: 657 boulevard se nachází ve westfieldu v new jersey. reální majitelé byli derek a maria broaddusovi. i tento manželský pár dostával děsivé dopisy, pod kterými byl podepsán "the watcher". v seriálu se proplétá několik příběhů, včetně toho o johnovi graffovi. john byl inspirován masovým vrahem, johnem listem, jenž bydlel se svou rodinou v devatenáctipokojovém viktoriánském sídle na adrese 431 hillside avenue ve westfieldu. john list zabil svojí manželku, tři děti a jeho matku a poté zmizel na 18 let (vražda se stala v roce 1971, ne v roce 1995 a list žádné dopisy nedostával)..... ani manželé broaddusovi se nakonec nedozvěděli, kdo je ten tajemný "the watcher"... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Je obrovskou chybou urobiť seriál tak, aby ste namiesto vyvrcholenia ku koncu a vygradovania finále v podstate od predposlednej časti jasne divákovi naznačili, že tu hodíme stotisíc udičiek, ale odpovede nemáme a nedáme. Ani náznaky vysvetlení v niektorých prípadoch. Ani šanca pre diváka dostať sa k pravdepodobnému rozuzleniu. Samozrejme sme tu dostali aj malú dávku netflixovčiny, takže bol aj nejaký rasizmus aj jemne naznačené, že je bežnou praxou udávanie rodičov deťmi, najlepšie cez TikTok, avšak v jednom Netflix prekvapil. V jednom momente bola normálne debata o chromozómoch - tých mužských a ženských - to mi padla sánka, veď to by znamenalo takú kacírsku myšlienku, že pohlavia sú len dve! Inak však chválim sériu za to, že dokázala navodiť parádnu atmosféru, poskytla nejaké možnosti, hoci väčšina šla do stratena, nebolo to hororové ani strašidelné, ale nejaké napätie to malo. Až teda na ten záver a zvláštne vysvetlenia typu: máš celý dom okamerovaný za 7000 dolárov, ale aj tak nemusí byť vidieť všetko... Rovnako tak postavu skutočného fanaticky veriaceho vraha svojej rodiny (skutočným menom John List) zakomponovali do deja, no jeho potenciál vôbec nevyužil. No aj s poznaním toho, ako je to so skutočnou udalosťou, ktorá tu bola nadmieru prekombinovaná a dosť prekrútená, malo byť divákovi minimálne jasne naznačené pravdepodobné vysvetlenie udalostí. Ak si už vymýšľame v celom deji, tak prečo neprinesieme aj uspokojivý koniec? ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (8)

  • V seriáli nebolo ukázané, že skutočný Derek Broaddus, ktorý je predlohou pre postavu Deana (Bobby Cannavale), si po tom, čo mu nepomohli kamery ani polícia, nechal kňazom dom vysvätiť. (Arsenal83)
  • Hoci v skutočnej rezidencii 657 Boulevard vo Westfielde neboli natočené žiadne scény, po vydaní seriálu sa tejto štvrti venovala zvýšená pozornosť návštevníkov a fanúšikov. Dom bol v októbri 2022 strážený políciou a barikádovou páskou, aby sa zabránilo narušiteľom. (Arsenal83)
  • Skutočný The Watcher posielal rodine Broaddusových listy s chybou v ich mene: oslovoval ich ako „Mr. and Mrs. Braddus". (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené