Reklama

Reklama

Detská hra 2

  • Česko Dětská hra 2 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca bábika Chucky, ktorá v sebe skrýva dušu nebezpečného zločinca Charlesa Lee Raya, sa nevzdáva ani po predchádzajúcich neúspechoch. Je rozhodnutá za každú cenu získať telo malého chlapca Andyho Barcleya (Alex Vincent), ktorý jediný pozná jej hrozné tajomstvo. Andy prichádza do novej rodiny Joanne a Phila Simpsonovcov, ktorá sa bude o neho starať dovtedy, kým sa neuzdraví jeho matka. Aj on má čo najskôr zabudnúť na minulosť a vysporiadať sa so strachom z vraždiacej bábiky. Netuší, že čoskoro sa opäť ocitne zoči-voči vraždiacej beštii, ktorá ho úlisným spôsobom prehovára, aby boli kamarátmi na celý život.. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Část toho filmu na mě působila jako nezáměrná komedie na téma "jak nezacházet s traumatizovanými dětmi", kdy kluka z minulého dílu šikanují prakticky všichni dospělí, kteří přitom, i kdyby Chucky nebyl skutečný, měli na starost dítě, co mělo za sebou velmi tragické události. I jinak mě ale tenhle film bavil... Ta absurdita je kouzelná. A tuhle sérii si docela užívám. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je vyrovnaným pokračovaním kultovej jednotky. Má dobrý príbeh o Andym, ktorý sa zo stretnutia s Chuckym ešte nevyrovnal a tak príde do pestúnskej rodiny, kým sa mu vylieči matka, ale Chuckyho medzičasom opravili a Andyho si vyhľadá, pretože stále potrebuje jeho telo. No jemu opäť nikto nechce veriť, aj keď sa v okolí hromadia mŕtvoly. Spracovanie sa mi páči, dej síce len prakticky opakuje koncept predchádzajúceho dielu a dokonca ešte v jednoduchšom prevedení, ale filmu to v ničom neuberá, stále je to nadmieru zábavné a dynamické pokračovanie bez jediného slabého miesta. Hororových scén je tu pomerne dosť a sú na tom dobre. Zabitých tu pribudlo a pôsobia o trochu drsnejšie ako v jednotke, čo je len plus, navyše samotný Chucky má v nich ešte viac priestoru, takže všetko je tak ako má. A celkom dobre zvládnuté je aj dlhé finále v hračkárskej továrni. O atmosféru a napätie tu už vôbec nejde, ale kvôli ešte výraznejšiemu priblíženiu ku komédii to je samozrejmosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, opäť Alex Vincent v hlavnej úlohe, dobre zvolená pestúnska rodina a aj zvyšné postavy, tu nie je problém. Chucky je tu ešte lepší ako minule a to po všetkých stránkach, má výborné hlášky, skvelé rozpohybovanie a stáva sa prakticky až hlavnou postavou, celý čas je na neho radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú rovnako výborné. Táto dvojka mi nepríde o nič horšia, ako jednotka, síce dejovo je trochu slabšia, ale vynahradzuje to väčšia zábavosť a viac priestoru pre Chuckyho, takže z mojej strany veľká spokojnosť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Doposud jediný díl, který jsem z hororové série o Chuckym viděl. Poměrně zajímavé. Ta panenka je určitě jeden z nejrafinovanějších filmových vrahů. Film jako celek mě bavil hodně - trochu jsem se bál, trochu jsem se smál. Jenom konec v tý továrně je docela dost blbej... Jistě si nenechám ujít další Chuckyho zabíjačku a černohumorné hlášky. Jako horor to je zcela průměrný film, ale pobaví a trochu bát se budete. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ešte pomerne slušný "Chucky". Pokračovanie priamo nadväzuje na prvý diel, ale nie je vysvetlené ako Chucky prežil zásah do srdca v prvej časti, ani dôveryhodný dôvod rekonštrukcie bábiky v úvode. Kto by však v hororoch riešil také "nepodstatné" veci, že? Príbeh ničím neprekvapí, baví len Chucky a filmu pomáha i fakt, že tu hrá chlapec z prvého dielu. Celkovo ešte pozerateľné pokračovanie, po ktorom to už však išlo dole vodou. 60%. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Malý Andy nám od minula kvapku povyrástol, ale sebamenšiu emóciu z neho nevyžmýkali ani tento raz. Preto je úsmevné sledovať rovnaké reakcie či je smutný, spokojný, alebo na smrť vystrašený. Našťastie nie je hviezdou on, ale panáčik z plastu a dušou zabijaka. Ten vybrúsil mimické vlastnosti k dokonalosti a rovnako presvedčivo si vedie v iných dôležitých ukazovateľoch. Prvú polovicu síce viac naznačuje ako ukazuje, no druhú to už roztočí poriadne. Pár neotrelých nápadov len tak z hlavy nevyšumí (kopírka, nasádzač očí vo fabrike na bábiky) a samotné finále vo fabrike je nadupanejšie než minule. Ak by sa v podobnom duchu niesol aj zvyšok, mohla si druhá Detská hra odniesť rovnako pekné vysvedčenie ako tá prvá. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (16)

  • Martin Bryant, najhorší austrálsky masový vrah, 28. apríla 1996 zabil a zohavil 35 ľudí a ďalších 23 zranil. Bryant, ktorý mal IQ 66, bol doslova posadnutý Detskou hrou 2 a vplyv tohto filmu psychiater posúdil ako hlavný faktor na spáchanie takéhoto zločinu. (Raccoon.city)
  • Autor scénáře Don Mancini uvedl, že v rané verzi svého scénáře byl film situován do období vánoční sezony, což by vysvětlovalo plný sklad panenek v závěru filmu v tovární hale. (Lajty)

Reklama

Reklama