Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vyborna francouzska komedie, Veber proste tenhle typ filmu fakt umi. Pierre Richard i Gérard Depardieu jsou vynikajici dvojice, Richard je tak uzasnej ubozak, ze se to jen tak nevidi a Depardiemu drsnak taky sednul. Sice jsem se skutecne zasmal jen parkrat, ale presto se na to moc pekne koukalo. Skoda, ze se to ke konci zacne moc tocit okolo ty maly holky, pak uz to tak zabavny neni. Nicmene Veber dobre skloubil krimi, komedii a dojak. I kdyz to kvalit nejlepsich francouzskejch komedii nedosahuje, porad to je nadprumerna zabava. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Utečenci sú zrejme najvážnejším filmom z Veberovej tvorby. Majú najhlbšiu myšlienku a činy hlavných protagonistov môžu mať až strašné následky. Ale neprestávajú si zachovávať to klasické veberovské kúzlo humoru, komických situácií a v dobrom slova zmysle-idiotizmu. Zo začiatku mi to až tak humorné neprišlo, Lucas-Depardieu opúšťa loch a chce začať nový život. Ale náhoda z neho spraví rukojemníka Pignonovy. Zbrklému, pomaly premýšlajúcemu, ale dobrosrdečnému chlapíkovy. A práve tu začína dej ako na hojdačka. Pár skvelých pasáži a potom BUM, jedna slabšia. A takto turbulentne to pokračuje asi do 70%. Potom sa ale stalo čosi záhadné, zrazu som si obe postavy strašne oblúbil a začal im v úteku fandiť. Lucas sa zmení od drsňáka k pohoďákovy a takýto charakter mi oveľa viac sedí popri bláznovsti Pignona. Koniec som si už naprosto užíval a vychutnával záverečnú scénu spolu s prekrásnou scenériou. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi môj najobľúbenejší Richardov film. Tých dôvodov je viac. Hrá tu síce zase kolosálneho blba, ale nie je zároveň aj zvodca žien. Má super parťáka, s Gerardom im to sekne a obaja sú tu veľmi sympatickí, čo sa nedá o ich úlohách tvrdiť vždy. No a tento film má srdce a je úprimne sentimentálny. V neposlednom rade tu je prítomná nevtieravá kritika spoločnosti a akýsi veľmi odvážny pohľad na nový typ rodiny. Nezabudnem na hlášku, kde Depardieu nepriamo porovnáva kriminál s manželstvom. ()

hemul 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najoriginálnejších scénaristov Francis Veber, duchovný otec Françoisa Pignona (dedič tuláka Charlieho), si hravo poradil aj na režisérskom poste a nezaostal za Yvesom Robertom, režisérom série o blondínovi. Obzvlášť mu vyšla trilógia Kopyto, Otec a otec a Utečenci, v ktorej spojil Pierra Richarda a Gérarda Depardieu, dvoch famóznych hercov. Ten prvý hrá celým telom, je z rodu Funésa, len na rozdiel od funesovských hrdinov je tak trochu hračkou v rukách nemilosrdného osudu, teda Vebera. Funes dej určuje, Richard na dej reaguje, ale pozor! nie je to žiadny blbec, ako napríklad inšpektor Clouseau. Francois Pignon je v podstate génius. Depardieu hrá očami, je z rodu Gabina. A spolu to medzi nimi iskrí a horí. Jeden z najoriginálnejších scénaristov tak vytvoril jedno z najoriginálnejších hereckých spojení. Ak k tomu prirátame hudbu Vladimira Cosmu, vyjde z toho naozaj fantastická trilógia. To, že je neopakovateľná, sa ukázalo, keď Veber spojil Depardieua so Jeanom Renom vo filme Drž hubu. Tam hral skôr toho Pignona, aj keď sa tá postava volala ináč. Reno je skvelý, ale dvojica D plus R bola jedinečná. Ešte slabšie to vypálilo s tou Osinou. Ak by ste sa ma opýtali, ktorý film trilógie mám najradšej, bolo by to, ako keby ste sa matky opýtali, ktoré zo svojich troch detí má najradšej. Alebo lepšie - ako keby ste sa syna opýtali, ktorého zo svojich troch otcov má najradšej. ()

Kaučuk03 

všetky recenzie používateľa

Často jsem se smál a často dělál sáhodlouhé "óóóóóhhh." Málokdy se mi líbil Gérard v komedii, jako tady no a Pierre to je klasa. Bláznivé, ale při tom ne stupidní. Trochu kýčoidní apel na city, ale ne podbízivý, prostě skvělá pohodovka. Nebýt kapánek roztáhlého konce, dal bych 5*, ale i tak je to spíš za 4,5. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)
  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené