Reklama

Reklama

Ďáblova hodina

(seriál)
  • Veľká Británia The Devil's Hour
Trailer

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Lucy se probouzí každou noc přesně ve 3.33. V jejím životě už dlouho nic nedává smysl. Ale odpovědi leží někde na konci série brutálních vražd. (Prime Video)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2022) (S01) 

Nebyť trochu nezaujímavého vizuálu, išlo by zrejme o jednu z najdôležitejších udalostí seriálovej sezóny. Tým ale Diablova hodina nakoniec aj je, ale predsa ju len nesprevádza taký hype, aký by si zaslúžila a aký by mala, ak by ju nakrútil/produkoval niekto slávny. Najväčšou devízou celého projektu je fakt, že sa všetko dokonale vysvetlí, snáď len povaha synátora a jeho chovanie je stále trochu neuchopiteľné. Ale možno si to treba celé zopakovať už so znalosťou pointy. Som rád, že som spoznal sympaťáčku Jessicu Raine a kvôli nej by som si pozrel aj ďalšiu sériu, i keď si neviem predstaviť, aký príbeh by v nej tvorcovia rozprávali. Je chvályhodné, že tvorcovia vymysleli aj štruktúru života popisujúci v podstate ich svetonázor. ()

3.33 (2022) (S01E01) 

Kombinácia klasickej britskej krimi reznutá sociálnou drámou, ale ešte viac reznutá mindfuck zápletkou s atmosférou ako z Dark. Čo z toho vylezie, sa nedá predpovedať, ale je jasné, že už pilotná epizóda a špeciálne záverečná scéna všetko tak zamotala, že tu bude zrejme komplikovanejšie než by jeden čakal. Ústredná hrdinka je skvele obsadená, s tým dieťaťom to zatiaľ tak creepy nie je, ale možno ide iba o začiatok a malý sa ešte vyfarbí. ()

Sametový králíček (2022) (S01E02) 

Viac sa zameriavame na prácu polície, ale čaká nás aj zopár takmer hororových okamžikov. Pričom mám pocit, že v jednom zábere sme zahliadli aj niečo nadprirodzené, respektíve to, čo vidí synáčik. Rozhovory s tajomným páchateľom nás z reality ale vytrhávajú ešte viac, chlapík totiž Lucy, a divákom, naznačuje, odkiaľ môže vietor fúkať. ()

Čajkovskij (2022) (S01E03) 

Značnú časť stopáže vyplňujú hororové scény, dočkáme sa aj dvoch slušných ľakačiek, i keď ešte nevieme, nakoľko boli samoúčelné, alebo boli tieto vízie Lucy nevyhnutné presne v takomto prevedení. Trochu to pôsobí ako aj Shyamalana či Wana. Nakoniec sa ale dostaneme aj k posunom v deji, lepšie povedané vo vyšetrovaní a dostaneme sa na zaujímavé miesta. Viac toho povie aj Capaldiho postava, ale nie príliš. ()

Po bouři (2022) (S01E04) 

Naposledy horor, tentokrát skôr klasická britská policajná drsná škola a gangsterka. Do toho ale samozrejme aj stopy vedúce k vyriešeniu záhady. Tu sa zdá, že sa ide v stopách jedného kvalitného komornejšie ladeného sci-fi filmu spred niekoľkých rokov, aspoň čo sa týka vnímania reality a času ústrednou hrdinkou. Ale ono to bude zrejme komplikovanejšie. ()

Polovička nás samých, již jsme ztratili (2022) (S01E05) 

Nádych pred finále, ktoré všetko uzavrie a bude to zrejme riadny mindfuck, naplňuje to, čo sme vedeli už od začiatku. Páchateľ je vo vyšetrovacej miestnosti, príde Lucy a vedľa počúva dokaličený Ravi. No a my si práve v piatej časti pozrieme, čo tomu priamo predchádza. Prekvapivé to nie je, čiže sa tak trochu cítime ako Lucy, keď vie, čo sa stane. Viac ako akcia potešia zdanlivo nepodstatné poznámky, tentokrát ich má väčšinou "na rováši" predovšetkým exmanžel. ()

Osudová láska (2022) (S01E06) 

To najlepšie nakoniec. Nie je už čas na žiadnu vatu, celá záverečná epizóda je jedna veľká hodinová vysvetľovačka. A že je čo vysvetľovať. Všetko do seba elegantne zapadlo a všetko nám vysvetľuje tá najzaujímavejšia postava celej série. Pochopiteľne ide predovšetkým o retrospektívy, pri ktorých sa ale dozvedáme veľa aj o Lucy a dozvieme sa, prečo sa budí každé ráno o 3:33. Nerozumiem ale, prečo nerobí napríklad v pekárni, to by už nemusela ísť zase vystrašená naspäť do postele. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama