Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální zloděj Nick Wells je rozhodnut skončit s dosavadním způsobem obživy. Má už dost a je ve věku, kdy se chce usadit, žít v klidu se svojí přítelkyní Dianou a věnovat se svému koníčku - jazzovému klubu, který v Montrealu vlastní. Ale překupník Max, jeho přítel a finanční partner, dostal tip na krádež století. Nabídka je tak lákavá, že Nick je posléze ochoten vzdát se i obou zásad, jimiž se vždycky ve své nelegální profesi řídil. Až dosud pracoval jako sólista a nikdy ne ve městě, kde žije a těší se skvělé pověsti. Jenže montrealský celní sklad za mimořádných bezpečnostních opatření střeží skutečný poklad - zlaté žezlo z francouzského královského dvora. Všechny "vstupní informace" dodal Maxovi a posléze Nickovi mladý, nesmírně talentovaný zloděj Jack, který se chce účastnit velice složité a do detailu promyšlené akce, v níž nic nebylo ponecháno náhodě. Chce si zajistit rovný podíl na závratné sumě Zpočátku všechno probíhá podle společně propracovaného plánu a Nick dlouho netuší, že Jack má ještě jiný, svůj vlastní... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (171)

tron 

všetky recenzie používateľa

Frank Oz bol v roku 2001 legendou. Ako režisér mal na svojom konte pekných pár hitov (A ČO BOB?, TRHÁK PÁNA BOWFINGERA) a ako "duchovný otec“ majstra Yodu v ságe HVIEZDNE VOJNY vstúpil do dejín mainstreamovej kinematografie. Keď sa vrhol na heist movie KTO Z KOHO, nemohol veriť vlastným očiam. Myslel, že sa mu sníva - do filmu sa mu podarilo prehovoriť tri najvýraznejšie herecké osobnosti svojich generácií: Marlona Branda, Roberta De Nira a Edwarda Nortona. Scenár nebol žiadny zázrak, ale kto by chcel scenáristický zázrak, keď má vo svojom filme také hviezdy? Nakrúcanie sa však už čoskoro premenilo na peklo a Oz bol nakoniec asi rád, že sa mu to vôbec podarilo ako-tak, krvavo ale predsa dokončiť. Kým Norton a De Niro boli profesionáli (navyše nikdy sa netajaci tým, že Brando je ich herecký vzor), s Brandom Oz zažíval každodenný stres. Legenda z Krstného otca a Apokalypsy desaťročia rada znepríjemňovala život režisérom, producentom a kolegom-hercom a inak tomu nebolo ani tentokrát. Oz sa mu od začiatku nakrúcania z nejakého dôvodu sprotivil a tak sa rozhodol, že mu nakrúcanie poriadne skomplikuje. Stres, nervozita, neučenie sa replík, odťažité hranie, z ktorého sa Brando ani nesnažil odstrániť znechutenie, únavu a ľahostajnosť. Vo svojich scénách nenosil nohavice, čiže kameraman mal čo robiť, aby si to diváci nevšimli. Výsledok? Priemerná, na môj vkus strašne nudná heist movie záležitosť, nakoniec zaujímavá práve (a len?) zvučným kastingom. Bohužiaľ, nekoná sa žiadny šokujúci zvrat (niečo je na konci, ale je to blbosť), scenár je až smutne podpriemerný, nikto nebol nominovaný na Oscara a s prižmúreným okom môžeme túto upotenú fušku vnímať predovšetkým ako divadlo, ktoré si Oz, De Niro a Norton zahrali pre možnosť spolupracovať s kultovým Marlonom Brandom (ide o jeho posledný film). Minimálne zopár spoločných minút Brando/De Niro, kde oko pozorného diváka vidí spontánnu radosť, ktorú mali obaja z improvizácie, za jedno pozretie stojí. Plus príjemne v zafajčenom večernom ležérnom džeze ponorená atmosféra. Naopak, Norton, hrajúci retardovaného upratovača, je trápny. 68-miliónový rozpočet nechávam bez komentára a nepochopený (žeby honoráre?). ()

Petrus1 

všetky recenzie používateľa

Ani naprosto úžasná herecká trojice a ani jediné filmové setkání dvou Vitů Corleonů nemůže tento film o zlodějích povznést výš než nad lepší průměr. Snímků na toto téma bylo natočeno víc než dost a tak ani nikoho závěr nemůže překvapit. Poslední film pro Marlona Branda (tady takový tlouštík, že si ani nemusel tváře vycpávat). Ale Norton byl naprosto úžasný. Zahrát takového přesvědčivého retarda umí snad jen Dustin Hoffman a Leonardo DiCaprio. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Podobne, ako aj pri DANNYHO DVANASTKE (2001) alebo aj v MISSION: IMPOSSIBLE (1996) ma bavia filmy, kde sa dokladne planuje takmer nemozna kradez. Robert De Niro je ako vzdy skvely, ale opät ma prekvapila hned prva scena s Edwardom Nortonom, ako mentalne retardovaneho chlapca, avsak v skutocnosti je Nortonova postava Jacka Tellera dokonala, to si vsimnete po prvom napadnuti De Nirovej gorily :-) Nemam moc rad jazzovu hudbu, ktora sa v tomto filme objavovala moc casto, ale scenar bol celkom slusny, dej filmu mi utiekol rychlo a najviac ma pobavil zaver filmu, kde som proste musel fandit zlodejom :-)... 30.03.2009 ____ Robert De Niro - (Nick Wells) +++ Edward Norton - (Jack Teller) +++ Marlon Brando - (Max) +++ Angela Bassett - (Diane) +++ Gary Farmer - (Burt) +++ Paul Soles - (Danny) +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prekvapilo ma, že som si až po pol hodine spomenul, že som tento film už videl a ČSFD mi prezradila, že to bolo pred ôsmimi rokmi. Neprekvapilo ma, že som filmu dal tri hviezdičky, pretože aj dnes si myslím, že je to tak akurát. Je dobré vidieť dobrých hercov, slušné je prepáčiť, že podobne vymakané veľké krádeže som už videl v niekoľkých predtým videných filmoch a poteší aj záver filmu. A platí o ňom aj možnosť pozerania pri sporáku, o ktorej sa zmienil Anderton. ()

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

'The Score' sice nenabízí scénář, co vás svou promyšleností odstřelí, svým způsobem je i dost předvídatelný. Ale je to solidní heist movie s třemi generacemi nejlepších herců. Je zvláštní vidět film tak "moderního ražení" a v něm Marlona Branda (pro nějž tohle byl de facto poslední film) spolu s De Nirem a Edwardem Nortonem. Ale já si to užíval, i když to ani žánrově nic extra nepřináší. Možná pro ten feeling těch starších snímků z 90's a early 2000's. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (9)

  • Marlon Brando se odmítal ve své poslední scéně usmívat, takže jeho nepatrný úšklebek byl dodatečně přidán počítačem. (Satan)

Reklama

Reklama