Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (138)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

tento film sa mi nepáčil, táto dráma i keď oplývala známymi menami a naozaj dobrými hereckými výkonmi (aj keď pre zmenu sa mi ten DiCapriov vôbec ale vôbec nepáčil, čo u mňa nebýva zvykom), no mne sa na to pozeralo zle, pri niektorých scénach som prepínal, nejako ma to nebralo, aj napriek komornej nálade a rozohratej citlivej téme rodiny a choroby a tak . . . prišlo mi to ako dosť veľké klišé. ()

Beznoh 

všetky recenzie používateľa

Bylo by to bývalo bylo fakt dobrý. Jenže na můj vkus je to hrozně nedotažený. Takový komorní drama, které dokáže zaujmout. Představoval bych si lepší zajímavější závěr. Možná to někdo naopak ocení, ale já tyhle filmy které jsou jen lehce o něčem, ale není to nijak celistvě ukončené, či alespoň lépe naznačené, jak by to mělo vyvrcholit, nedokážu nějak docenit. ()

Reklama

Sgt.Pepper 

všetky recenzie používateľa

Rodinný film, který má svůj šarm, vtip i hloubku..vcelku jednoduchá zápletka bez překvapivého konce působí přirozeně a na nic si nehraje..nechce si diváka koupit ani ohromit..hlášky u doktora s pomocníkem Bobem lehce pobaví, hádky mezi sestrami lehce rozhodí..kvalitní obsazení- doktor DeNiro, zlosyn DiCaprio a sestry Streep a Keaton..co žádat víc? ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Marvinova izba je film stavajúci svoje predpoklady na úspech v očiach divákov predovšetkým hviezdnym hereckým obsadením a vážnou témou príbehu a v týchto smeroch sa mu to samozrejme darí. Meryl Streep a Diane Keaton ako dve sestry sú vynikajúce, vychádzajúca hviezda Leonardo Di Caprio predviedla rovnako kvalitný a uveriteľný výkon a túto trojicu v jednej z vedľajších úloh skvele doplnil Robert De Niro. Na druhej strane je však inak skvelá myšlienka príbehu podaná pomerne statickým a neatraktívnym tempom pre diváka, k čomu sa navyše pridružili aj diery v scenári, ktoré sa kompetentní neúspešne snažili zaplátať občasnými komediálnymi výstupmi. Navyše po vyše 90 minútach filmu väčšina ľudí čaká aspoň záver s poriadnou gradáciou, s niečím, čo by filmu dodalo akúsi jedinečnosť. Z potenciálne vynikajúcej drámy sa tak napokon vykľul len priemerný film ozvláštnený len skvelými hereckými výkonmi. (60%) ()

Lovely.Bones 

všetky recenzie používateľa

Nádherný životní příběh s bravurním hereckým výkonem ze strany každého zúčastněného. Diane Keaton má velice tragickou postavu a odvádí úžasnou práci. Dokonce za ní byla nominovaná na Oscary, ale prohrála v konkurenci s Frances McDormand za Fargo. Meryl Streep je ve své roli matky, která je rozvedená a má problémy s výchovou dětí, také skvělá. No, a Leo. Leonardo DiCaprio, čerstvý držitel Oscara je tady naprosto k zulíbání. On je tak roztomilý, když se zlobí :) Je smutné, když si všimnete toho, že režisér Marvinova pokoje, Jerry Zaks, natočil tento jediný film. Předtím i potom už jenom televizi. To je smutné, protože ne každý režisér je schopný udělat adaptaci divadelní hry tak, aby to nevypadal blbě. Scénář skvělý, emotivní a uvěřitelný. Jednoznačná klasika, kterou si nesmíte nechat ujít ;-) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama