Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (468)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

JA VÔBEC NECHÁPEM, KTO BY CHCEL ÍSŤ SÁM DOBROVOĽNE NA POLICIU. Invalidovi jsem moc nevěřil, ale zajímal mě. Kdybych ho neviděl, litoval bych - film prostě vtipný je (občas jednoduše, ale to vadí jen minimálně) a humorným způsobem vypráví o vážných věcech. Ať už je to rasismus, korupce nebo to, že ženy muže zklidňují (i když jsou často důvodem jejich neklidu). 70%. ()

Socrates 

všetky recenzie používateľa

To jsme to, my Čehúni, zase dopracovali! Po dlouhých předlouhých letech kouknu na čobolský můví a nestačím se divit, jak ladně nás strčili do kapsy. Invalid je velice slušnej film s poměrně zábavným námětem, obstojně vtipným scénářem, ale hlavně s kvalitními hereckými výkony. Jakej kontrast oproti našim ubohým nevtipným experimentům plných zoufale ochotnickejch performancí! Samozřejmě to může být ojedinělej úlet, ale rozhodně dalším kusům půjdu v ústrety. Film jsem sledoval na tý progresivistický zaoceánský LGBT MeeToo BLM platformě a hned po skončení na mě vybafla upoutávka na Havlíkův Ostrov. Jen z tý půlminuty jsem se málem okotil, jaká z toho čouhala špatnost a nekvalita. Tak takhle na tom tedy aktuálně (ale vlastně dlouhý leta) my, potomci Lipských a Brdečků, jsme. K pláči je to. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Konečně komedie, po jaké už delší čas volám říkal jsem si. Každý kdo to viděl, nešetřil superlativy, vždyť už jen Godla v SS uniformě je přeci kopec srandy. Přiznávám se, že mne tyhle historky z podsvětí ze začátku vůbec nebavily, ale dal jsem vyprávění šanci. Když to člověk dokouká, nakonec mu to nějaký obrázek dá, ale aby to tu bylo zaplaveno tolika hvězdičkami, to opravdu nechápu. Zasmál jsem se všeho všudy jednou a to když Godla strčí do vozíku tak aby dojel k policejní stanici. Musím uznat, že Zdeněk Godla hrát umí byť v rozhovorech vypadá jak vyvoraná myš a pro své mnohdy velmi jednoduché vidění světa je oblíbeným hostem nejedné talk show. Asi tu budu za kakabuse, ale bohužel trapnost převažovala nad vtipem. A to mám nekorektní humor opravdu rád. Dávám tedy jen za  3 muškety. * * * ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Invalid je skutočne dobrý film a to hovorím ja, čo slovenské filmy veľmi nepozerám (hlavne kvôli vulgarizmom). Tu mi síce nadávky tiež vadili, ale je to film, ktorý má čo ponúknuť. Normálne obdivujem perfektne napísaný scenár, výborné hlášky, niektoré také vtipné, že som sa musela nahlas smiať, hlavne u dialógov medzi Lacom a Gabom. Gabo bol fakt skvelý. Invalid funguje dobre po každej stránke a to čierne komédie zrovna nevyhľadávam. Celý film ubehol tak rýchlo, že ani neviem ako :) ani chvíľu sa človek nenudí. A áno, každej žene by mal byť venovaný nejaký film :). Takže ponechávam 4* (váhala som či 3* alebo 4*). ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na SK pomery to má kvalitnú technickú stránku a palec hore Godlovi za jeho slovenčinu. Nemal som ani na sekundu problém veriť, že je slovenský cigáň. Ale všetko ostatné išlo mimo mňa. SK humor mi je snáď ešte viac vzdialený ako ten český a už ten je pre mňa dno. Takže evidentne nie som cieľovka.  Ale kto sa zabáva pri všetkých tých Horných, dolných a podobných slovenských sitcomoch, tak bude nadšený aj z tohto. 4/10. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Majk Spirit súhlasil s účinkovaním vo filme iba pod podmienkou, že jeho postava nezomrie. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v exteriéroch Bratislavy a Trnavy, v interiéroch Slovenského národného múzea v Bratislave a Západoslovenského múzea v Trnave. V centre nakrúcania sa ocitla aj rómska osada Jegenyes prináležiaca obci Tomášikovo. Rozpočet filmu činil 1 079 947 eur. Film sa nakrúcal necelý mesiac, a to v priemere 15 až 16 hodín denne. (Biopler)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama