Reklama

Reklama

Paula

Argentína / Taliansko, 2022, 90 min

Obsahy(1)

V pouhých čtrnácti letech Paula nenávidí své tělo. Ve snaze vyjádřit své pocity si založí blog a stane se součástí velké virtuální komunity, která sdílí její problémy. Pocit sounáležitosti zaslepí Paulu natolik, že se vydá na osamělou cestu, na níž jako alternativy při honbě za sebepřijetím číhají bulimie a anorexie. (Cinemax)

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film má byť o sebaakceptácii a teraz babo raď, keď ti radia aj jesť zdravo a skvele vyzerať, no na druhej strane tí istí hovoria, že je ok byť tlustý, už aj na titulky dávajú všelijaké opachy, lebo je to normálne. Takže jasné, že nejaká štrnástka sa v tom stráca. Na Paulu číhala anorexia, ale čo na ňu určite nečíhalo bola podváha. A nakoniec žiadne rozuzlenie nepríde, takže sa postavila sociálna téma súčasnosti, no videli sme viac menej len blbnutie puberťákov. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Argentínske teenky tiež riešia to, čo všetky. Vlasy, makeup, šaty a chalanov. Do toho samozrejme aj to, že sú buď chudé alebo nie, čo je v štrnástich pekná píčovina. Aspoň že ten cast bol normálny a celkovo, jeden z tých normalnejších teen filmov, ktoré aspoň trochu kopírujú realitu. 2 z 5 ()

Adramelech odpad!

všetky recenzie používateľa

Začátek filmu je na dnešní dobu dost neobvyklý. Ukazuje se tam skupina čtrnáctiletých děvčat, všechny hulí cigarety. Je zřejmé, že polovina z nich si kouřením tabáku léčí akné a druhá polovina holek kouří preventivně, aby akné nedostaly. Staré indiánské tradice jsou jim bližší nežli protikuřácká štvanice bláznivých gringů a po nich se opičících eurohujerů. Příběh pojednává o tom, jak je jedna holka tlustá a ráda by zhubla, vlastně se kolem toho točí celý zbytek děje. Vůbec mě to nezajímalo. Těch několik prvních minut filmu však nevydá ani na jednu hvězdičku. ()

Zaujímavosti (3)

  • Režisérka Florencia Wehbe o zámere filmu: „Chcela som povedať, aké škody sme si schopní spôsobiť, aby sme dosiahli neexistujúci stereotyp.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama