Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas nespútanej halloweenskej párty v starom cintorínskom dome sa partii študentov podarí objaviť mystickú knihu, za pomoci ktorej nechtiac oživia surového vraha s nadľudskou silou Devlona. Na rovnaký cintorín si to v tú noc namieri aj pätica detí, ktoré si tu chcú otestovať svoju odvahu. Na pomoc im vyráža Dr. Cardan (Hugo Stieglitz), ktorý jediný pozná spôsob, ako rozbesneného Devlona zastaviť. (Karamanlis)

(viac)

Recenzie (22)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Mexický slasher s nádechem mysteriózna, který ke konci zajde i do zombie naháněčky? Osobně nejsem vůbec proti, kor když to nevyjde křečovitě a trapně. Naopak, tenhle horror si buduje atmosféru hned od začátku, a s naprostou jistotou se někde uprostřed mění v pěkný nervák s řadou slušných mordů v italském stylu. Navíc závěr, kdy zombie vylézají z hrobů a rakví, je díky parádní hudbě a krásnému barevnému nasvícení pomyslnou třešinkou na nahnilém dortu. Škoda jen příliš okaté demence a slepoty většiny zúčastněných, kteří nejsou schopni objevit mrtvolu snad ani ve své posteli. Rozšíření bodycountu o pár dětských hlav by taky prospělo. Každopádně jako celek působí Cemetery of Terror až nadmíru dobře. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Po GRAVE ROBBERS další (a taky celkem slušný) mexický nadpřirozený slasher od režiséra Rubéna Galinda Jr., s tím že na posledních 15 minut se to zvrhne do regulérního zombie hororu s hordou zhrobůvstalých umrlců. Záporákem je zde zesnulý (a následně omylem zase oživený) šílený satanista a masový vrah Devlon, versus šestice teenagerů a poté (to drama se odehraje na Halloween) parta dětiček pobíhajích sem tam po hřbitově. To mě štvalo, že děti prostě (SPOILER) nikdo nepovraždí, protože by to bylo moc nekorektní, čili ke konci už moc zabíjení nebude, přesto že se navíc přidá banda zombíků. Ale alespoň se to předtím vykompenzuje na těch mladistvých (/SPOILER). Oproti GR je tu slabší vrah a vraždy. Týpek ale zabíjí zběsile holýma pařátama, což taky není špatný. A podobně jako v GR je vrahovi vidět do ksichtu jen minimálně, takže chcete-li se nechat překvapit (ono zase taková bomba to není), tak neklikejte. Ještě bych vytknul určitou občas otravnou šablonovitost - jinak ale dobrý. Respektive docela dobrý. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Mexická hororová zmes z polovice 80. rokov s Tarantinovým obľúbeným hercom Hugom Stiglitzom v roli odvážneho bojovníka proti zlu, štýlovo dosť pripomínajúca taliansku trashovú produkciu z rovnakého obdobia. Prvotne ide o slasher s prvkami démonizmu, trpiaci typickými dobovými neduhmi, akými sú otravne pomalý rozjazd, prostučký scenár a nepochopiteľné správanie sa ústredných postáv. Tvorcom filmu sa však tieto nedostatky podarilo úspešne vyvážiť občasnými gore scénami, odpudivými maskami, razantnou hudbou a najmä parádnym zombie finále, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani napríklad taký Fulci. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mi teda nesedlo.Mix všech možných žanrů,které mi k sobě neseděli.První půlka se ještě dá,ale druhá půlka už mě hodně nudila.V druhé půlce se sazí na kvantitu(zombíků),nikoli né na kvalitu příběhu.Abych nebyl jen kritickej,tak měl tenhle film i pár dobrých momentů,nějakou tu gore scénu,ale pokud mám něco opravdu vyzdvihnout-tak to je atmosféra.Místy byla opravdu hutná.Ale jako celek to u mě propadlo. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

No keby ten cmiter zacementovali, ako sa píše v názve, určite by žiadni zombíci z hrobu nevychádzali. Taká začiatočnícka chyba pri vyvolávaní strašidiel! Tento "horor" pôsobí dnes už veľmi smiešne a niektoré situácie boli smiešne aj vtedy v 85tom. Každopádne na výkon 23-ročného študentíka to nebolo až také zlé. Okopíroval nápady, ktoré dovtedy videl, a niečo ozliepal. U nás by mal za to aj dnes doktorát. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (9)

  • Ide o prvý mexický gore film. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v júli a auguste 1984 v Brownsville, Texas celkovo 6 týždňov. (Arsenal83)
  • Film obsahuje priame odkazy na viaceré filmy a štýly, pričom najväčší vplyv mal Halloween (1978) (šialený pacient na úteku), Lesný duch (1981) (prekliata kniha, ktorá vyvoláva démonov) a vzhľad zombíkov na cintoríne, ktorý je inšpirovaný hudobným videoklipom Michaela Jacksona Thriller (1983). (Arsenal83)

Reklama

Reklama