Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas nespútanej halloweenskej párty v starom cintorínskom dome sa partii študentov podarí objaviť mystickú knihu, za pomoci ktorej nechtiac oživia surového vraha s nadľudskou silou Devlona. Na rovnaký cintorín si to v tú noc namieri aj pätica detí, ktoré si tu chcú otestovať svoju odvahu. Na pomoc im vyráža Dr. Cardan (Hugo Stieglitz), ktorý jediný pozná spôsob, ako rozbesneného Devlona zastaviť. (Karamanlis)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Film obsahuje priame odkazy na viaceré filmy a štýly, pričom najväčší vplyv mal Halloween (1978) (šialený pacient na úteku), Lesný duch (1981) (prekliata kniha, ktorá vyvoláva démonov) a vzhľad zombíkov na cintoríne, ktorý je inšpirovaný hudobným videoklipom Michaela Jacksona Thriller (1983). (Arsenal83)
  • Film získal ocenenie Diosa de Plata za najlepšiu režijnú prvotinu (Ruben Galindo Jr.), ktoré udeľuje Asociación de Periodistas Cinematográficos pre najlepšie filmy z mexickej kinematografie. (Arsenal83)
  • Film získal ocenenie Águila Azteca od Asociácie mexických vystavovateľov a distribútorov v Spojených štátoch. (Arsenal83)
  • Film bol v čase svojho uvedenia v mexických kinách veľmi úspešný, napriek tomu, že mal zároveň veľmi nepriaznivé ohlasy zo strany špecializovaných médií, ktoré upozorňovali najmä na mnohé diery a nezrovnalosti v zápletke. (Arsenal83)
  • Film vznikol na popud otca režiséra Rubéna Galinda Jr., ktorý bol ešte na vysokej škole v Spojených štátoch, keď mu jeho otec povedal, že sa musí vrátiť do Mexika a nakrútiť svoj prvý celovečerný film. Rubén po návrate okamžite začal na filme pracovať. (Arsenal83)
  • Ide o prvý mexický gore film. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v júli a auguste 1984 v Brownsville, Texas celkovo 6 týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama