Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pred Beverly hillsovský teenagerský romantický film. A omnoho viac zo života. A omnoho viac romantický, ako hocičo v seriáli a ľubovoľná romantická komédia. Say anything je silný v tom, že chovanie hlavných postáv je veľmi úprimné, odzbrojujúce a uveriteľné. Proste prvá skutočná láska dvoch sympatických a inteligentných mladých ľudí. Ak dojde na krutú realitu, Crowe neuhýba, hlavné postavy sa so situáciami musia vysporiadať (otcove podvody). Crowe v tomto filme definoval svoj pohodový štýl a tradičný pesničkový doprovod. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Filmařská prvotina (režijní i scenáristická) Camerona Crowea, v kontextu jeho dalších prací celkem solidně určující (téma jako konfrontace lidských ambicí s realitou nebo místo určení: Seattle), přesto ještě nedoladěná a lehce naivní. Cusack si tu dal roli, jakých ještě pěknou řádku nasbíral a je vtipné, že jeho filmovou sestru ztvárnila jeho skutečná sestra Joan. Cusackova postava se ve filmu zabývá kickboxem (také vtipné, už ale nechtěným způsobem) a v jedné scéně si jeho sparring partnera zahrála pozdější krátkodobá béčková hvězdička Don 'The Dragon' Wilson (série BLOODFIST I. - VIII., svého času bodovala ještě na VHS také u nás). 60% ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

A práve aj v tomto prípade by som navrhoval červenú farbu na čsfd posunúť na filmy od 85%, pretože toto si byť v červenom ani nezaslúži. Snímku som si pozrel kvôli legendárnej scéne, kedy mladík zdvihne nad hlavu magneťák, v ktorom zaznie song pre jeho frajerku. Túto scénu spomínajú a parodujú v každej druhej snímke a tak som sa rozhodol, že už je na čase aby som celé toto dielo videl aj ja. No nechápem prečo je tá scénka tak populárna, keď je absolútne o ničom, videl som milión lepších prejavov lásky vo filmoch a aj samotné filmy sú omnoho kvalitnejšie než tento nudný s mizerným scenárom. A Johna Cusacka mám rád, ale že by tu nejako vyčnieval zo svojho štandardu sa povedať nedá. Asi mu to scenár ani neumožnil. Sklamanie. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Jo, bolo vidno ze Kameron Krou je talentovany reziser, rezisersky je to na urovni, mlady John Cusack zase hraje chlapca, ktory chce ziskat zaludok svojej milovanej, teda pardon, srdce svojej milovanej. Dost som veril aj v tu fyziku, co vznikla medzi chlapom a dievcatom, teda zase pardon, veril som v chemiu, ktora medzi nimi prebehla. Film skor pre maturantov a pre stredoskolsku mladez, chytilo ma vsak to, ze laska nabutrala plany mladej studentke : 71 % ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "I gave her my heart, she gave me a pen..."     Určite jeden z najvydarenejšich zástupcov žánru romantická komédia (prípadne dramédia), ktorý sa dostal aj do zoznamu 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Zápletka sa na pohľad môže javiť tuctová - ide o bežný príbeh lásky zo stredoškolského prostredia (začína sa slávnostným ukončením školy), ktorej sa do cesty stavajú rôzne prekážky (napr. odmietavý postoj rodiča). Silnou stránkou filmu je to, že ten príbeh dokáže líčiť realistickým spôsobom, takže divák nemá problém vytvoriť si k dvojici hlavných hrdinov blízky vzťah, najmä keď obaja pôsobia sympatickým dojmom. K Johnovi Cusackovi mám zvyčajne výhrady pre jeho nevýraznosť (respektíve hereckú jednovýrazovosť), táto rola mu však veľmi dobre sadla a navyše jeho postava Lloyd je taký ten správny chlapík. Diane (Ione Skye) je zase veľmi príťažlivá dievčina s prenikavou inteligenciou, čo je dosť zdrvujúca kombinácia. Zaujímavo vykreslené sú i ďalšie postavy, ako nie práve dvakrát sympatický Dianin otec (John Mahoney), hudobne nadaná Lloydova priateľka Corey (Lili Taylor), či Lloydov zlatý malý synovec Jason. A napokon, bavil ma i prítomný humor (K.O. na kickboxe, partia chalanov, čo vedia o ženách všetko).     "Man, all you gotta do is find a girl that looks just like her, nail her, and then dump her, man. Get her of your mind." ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (16)

  • Bebe Neuwirth v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama