Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proroctvo Kassandry (Emilia Fox), malej dcéry trójskeho kráľa Priama (John Rhys-Davies), vypovedá o jej mladšom bratovi Paridovi. Ten vraj spôsobí zánik Tróje. Keďže sa všetky jej predchádzajúce veštby a predpovede naplnili, otec sa jej rozhodne veriť i tentoraz a chce sa chlapca zbaviť. Po pôrode ho násilne odtrhne od matky a nechá voľne pohodiť na odľahlom mieste. Bezdetný sedliak však dieťa zachráni a vychová, ako by mu bolo vlastným. Jedného dňa sa už dospelému Paridovi (Matthew Marsden) zjavia tri bohyne a ukážu mu tvár nádhernej neznámej ženy, ktorá mu je súdená. Mladíka osud privedie na dvor kráľa Priama, kde sa uplatní ako statočný bojovník. Stretáva sa tu i so svojou sestrou Kassandrou a tá ho vďaka svojim nadprirodzeným schopnostiam okamžite spozná. Nechápe, akým zázrakom sa mu podarilo prežiť. Jeho skutočná matka je dojatá prítomnosťou svojho oplakaného syna. Zmätenému Priamovi nezostáva nič iné, ako ho predstaviť svojim poddaným ako princa Tróje... Vo vzdialenom Grécku vyrastá bez rodičov očarujúca Helena (Sienna Guillory), ktorej matka pred časom spáchala skokom z veže samovraždu. Po moci túžiaci mykénsky kráľ Agamemnon (Rufus Sewell) je vo svojej chamtivosti odhodlaný zničiť Tróju. Tvrdohlavo si zaumieni upevniť svoje postavenie sobášom s Heleninou sestrou Clytemnestrou (Katie Blake). Jeho brat, sparťanský kráľ Menelaus (James Callis), pre zmenu nemôže odtrhnúť zrak od nevestinej krásnej sestry. Helenou je uchvátený aj kráľ Atén Theseus (Stellan Skarsgård), ktorý ju nečakane unesie... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (82)

Jeremiah 

všetky recenzie používateľa

Nejsem žádný "adrenalinový akčňák", ale přesto mi u tohoto filmu akce chyběla. Hlavní představitelka byla krásná a opravdu živelně svůdná, ale dějová linie a jakési smotání všeho dohromady mi celý film pokazilo. Jediné velké plus vidím v tom, že film ukázal dobu jak by asi opravdu mohla vypadat - tj. spousta drobných městských států, které mezi sebou válčí, jejich králové intrikují a hledají, kde by co mohli ještě uloupit. Byla to i podle mne doba, kde muži byli skutečnými MUŽI a ženy opravdové ŽENY. Silnější 2. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Veľké sklamanie, obalené v povrchnom televíznom háve, kde príbeh je ako tak obstojní ale všetko ostatné je čisté mizérium, herci hrajú ako z amatérskeho naivného divadla, kostými prevažne závesové, miestami dej strašne nehybný, a bodkou za preplácaným je postava bravčového Achillesa, no hnus a des. Prvý diel mi absolútne stačil, súboju o Tróju som sa radšej vyhol. Nuž zlatá Petersenová Trója. /15%/ ()

Reklama

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Niekto si prečíta Ílias ako prílohu z Káčera Donalda a už vyhlasuje, že je to vernejšie ako verzia s Bradom Pittom. Ako to môže niekto povedať o filme kde hrá Achillea "mládenca krásneho tak, že ho zatvorili medzi devy, ktorého odllíšiť od nich mohol iba prefíkaný Odysseus" plešatý vyhadzovač z baru? Či to iba preto, že sa nebránili ani nadprirodzeným veciam? ()

Monoxid 

všetky recenzie používateľa

Nemohu říct, že by byl tenhle film lepší nebo horší než Trója, protože byl jiný. Nebyl tu takový důraz na bojové scény a animace tisíce lodí na moři jako na děj, ale to ani nelze u televizního filmu předpokládat. A navíc, tady jsem fandila hlavní milenecké dvojici, kdežto v Tróji to s napomádovaným Orlandem opravdu nešlo. ()

Peter-1307 

všetky recenzie používateľa

Je to len TV adaptácia, ale neviem prečo z toho chceli nechať vykysnúť veľkofilm, nulové triky, trápne kostýmy s ešte trápnejšími kulisami, no a herci - predstava ako má vyzerať Achiles skutočne nemá chybu. Že to nie je odpad je za snahu o realistické podanie dejín, hudba má tiež niečo do seba, ale hlavne iný pohľad na dejiny ako Trója podľa Wolfganga Petersena - menej komerčné. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Televízny film sa inšpiroval Homérovým eposom Ilias, ale tvorcovia zaobchádzali s predlohou skutočne veľmi voľne. Vznikol v Grécku a na Malte, podľa scenára Ronnieho Kerna ho nakrútil televízny režisér John Kent Harrison. (ash99)
  • V jednom zábere sa nachádzajú dva papagáje, kakadu a ara. Prvý z nich pochádza z Austrálie a druhý z Južnej Ameriky. V tomto období sa však do starovekého Grécka nemali ako dostať. (Miseno)

Reklama

Reklama