Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Narodil sa s darom, ktorý nechcel. Má schopnosť rozoznať anjelov a démonov skrytých pod ľudským výzorom, voľne sa pohybujúcich na zemi. V snahe utiecť pred svojimi víziami si bol Constantine (Reeves) nútený vziať život. Ale nepodarilo sa. Znovuzrodený, sa chytil druhej šance. Vrátil sa naspäť a rozhodol sa strážiť pozemskú hranicu medzi nebom a peklom a viesť vojnu voči pozemským prisluhovačom pekla. Márne dúfa, že si aspoň takto zaslúži spásu. Constantine však nie je svätý. Sklamaný zo sveta, ktorý je okolo neho a toho, čo je za tým, sa bez výčitiek obracia k alkoholu. Pokiaľ niekomu pomôže, nerobí to pre hrdinstvo a vďaku. Chce len jedno dostať sa odtiaľto preč. Jedného dňa sa na neho obráti skeptická detektívka Angela (Weisz) s prosbou o pomoc pri objasnení mysterióznej smrti jej sestry dvojičky. Pátranie ich privedie do sveta anjelov a démonov, ktorý existuje len na mieste súčasného Los Angeles. Prežívajúc neuveriteľné udalosti sa obaja snažia nestratiť seba samých, čokoľvek to stojí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 281)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Škoda že tenhle film je tak nevyrovnaný, chvilku jsou tam silný scény a skvělá akce a za chvilku to zvolní a pomalu se dostavuje nuda. Triky se taky daly udělat líp. Keanu Reeves je dobrej a tahle role v obleku mu zase sedne, Rachel Weisz si odehrála svůj standart, ale v paměti moc neuvízne, je tam spíš dopočtu, ale nějakou ženskou to ke Keanovi chtělo, Peter Stromare krutej jako vždycky a Hounsou jako Papa Midnite neměl chybu. Děj sice nic moc,tak trochu už ohranej, ale konečná pointa to nakonec vylepší a závěrečná scén se satanem je skvělá. Samozřejmě, že jsem od toho čekal víc a něco trošku originálnějšího než zachraňovaní světa, ale jako komiksovej film dobrý ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Tématu exorcismu moc neholduji, ale tomuhle filmu jsem věřil. Film hodně sází na neoddiskutovatelný talent a charisma hlavního představitele Keanu Reevese a zdálo se mi, jako kdyby scénáristi stranili ostatní charaktery. Jinak je to klasický velkolepý blockbuster s možná trošku přehnanými triky, ale ne zas tak úplně dotaženou (noir) atmosférou. Hudba byla skvělá, ale tak nějak jsem z toho ten thriller necítil. Ovšem Satan byl skvělej...70% ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Výborné spracovanie anjelsko-pekelného thrilleru. Nebyť záveru, dám za päť. Charizma Reevesa je parádna skoro sa mi sem hodil viac ako do celej trilógie 'Matrix'. Skvelá kamera, efekty, akčné scény, réžia tento multižáner tiež zvládla slušne. Dej je však na začiatku trochu hmlistý, no na konci sa všetko rozmotá až do príliš prekvapivého konca. P.S.:Treba vidieť dvakrát! 80%. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keanu Reeves nám pomaličky stárne, ale stárne do krásy a jeho charizma sa dá vážiť na kilá a trúfam si povedať, že je stále väčšia, čo v Constantinovi predvádza s dokonalou sebaistotou. Ak vezmeme do úvahy, že toto nie je náboženská psychologická dráma, ale komixový príbeh, ani jedno jeho gesto, ani jediný výraz tváre nie je zbytočný alebo nepresný. Všetko na chlp sedí a aj keď môžem mať určité výhrady k postave Rachel Weisz a hlavne kúskom scenára, kde z nej napriek celkovému profilu inteligentnej ženy urobili hlupaňu (aké typické pre Hollywood), občas silenému humoru okolo mladého Chasa alebo k škôlkárskym ponaučeniam na záver (čo spolu Constantina oberá o poslednú hviezdičku), pravdepodobne ide o najlepšiu komixovku, akú som videla. Cynický salámista „Constantine, John Constantine“ ma proste dostal. Jeho svet je mýtický, strašidelný a lákavý zároveň. Holt, Keanu sa narodil práve pre takéto filmy. Tilda Swinton je dokonalé božské (=bezpohlavné) stvorenie, či už "kope" za belasých alebo oranžových. Peklo má výbornú atmosféru aj efekty a pekelníci sú šmrncovne diabolskí. Fajn zážitok. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Další komiksová adaptace, tentokrát s trochu religiozním podtextem. Díky trailerům, propagaci a hlavnímu představiteli ovšem všichni čekali druhý Matrix. Ale pravda je (jak už to tak bývá) trochu jinde. Constantine je slušně nadupaný duchařský ,,vymítací" fantaskní thriller, který má několik skvělých momentů (vymítání zrcadlového ducha, cesta do záhrobí...) a slušnou atmosféru. Místy však taky nudil... Religionizita tohohle díla je silná, ale naštěstí funguje jen v populární rovině. Je to zábava, hollywoodská zábava jak má být... ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (72)

  • Constantine (Keanu Reeves) sa chystá do pekla a v rukou drží kočku. V jednom záběru sedí kočka zády ke kameře s tváří otočenou k němu, ale v dalším záběru sedí naopak (tedy zády k němu) a Constantine si ji teprve otáčí tváří k sobě. A přitom není nikde vidět, že by se kočka otočila. (DaviD3141)
  • Constantinovu milenku Ellie, ktorú mala hrať Michelle Monaghan, vystrihli z filmu najmä z toho dôvodu, aby bola postava Keana Reevesa viac osamelá. Vo filme sa ale predsa len objaví, a to v čase 1:28:10-1:28:20 ako jedna z démonov v nemocnici po tom, čo Constantine pustí svätenú vodu z požiarneho zariadenia. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (viac)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (viac)

Reklama

Reklama