Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový programátor Simon (Jeremy Sisto) pracuje pre veľkú softvérovú spoločnosť, nestíha termíny, ba čo viac, v byte sa mu z ničoho nič začnú objavovať záhadné prázdne balíčky. Aj keď sa usiluje svoj byt zabezpečiť a opevniť, každý deň v ňom pribudne nový balíček, ale všetky sú prázdne a v celom dome sa dejú čudné veci. Simon podozrieva všetkých svojich susedov, správcu domu, starého vynálezcu, osamelú sestričku aj bezdomovca so psom. Jeho strach prerastá v paranoju, ktorá mu znemožňuje pracovať. Začína trpieť nákupnou horúčkou a kupuje tovary, ktoré vôbec nepotrebuje, ba dokonca bytostne neznáša. Keď však začnú navôkol zomierať ľudia, Simon pochopí, že niečo skutočne nie je v poriadku. A balíčky prichádzajú a prichádzajú. Ale prázdne sú len zdanlivo. V skutočnosti obsahujú vírus 1.0. Aké je jeho tajomstvo? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (61)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

teda . . . po vizuálnej stránke naozaj dokonalé, po stránke atmosférickej mrazivo dokonalé a po stránke obsahovej - príšerne dokonalé . . . o hlbšie vysvetlenie sa tu radšej nepokúšam, najprv si to musím utriediť sám v sebe, ale každopádne tak zhustenú atmosféru v tak vizuálne strhujúcom a pesimistickom filme som jakživ nevidel ()

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

No nebylo to špatné, ale stále jsme věřil, že se dočkám něčeho navíc. Ono nápad, že umělý vir nutí lidi kupovat určitou značku výrobků a čím dál tím častěji je nutit tyto výrobky kupovat je sice zajímavý, ale zde mne to zpracování nějak moc nebavilo... Nebylo to zlé to postupné podléhání viru v kombinaci s poslíčkem (dobrý nebo zlý?) a pár ,,úlety,, jako barová párty, návštěva souseda do toho údržbář z domu... Jak říkám nebylo to zlé, ale čekal jsme víc 3z5 ač chápu ty co daly za 4 a vcelku i ty co za 2 není to snadné hodnocení... ()

Reklama

anais 

všetky recenzie používateľa

Tento film je nudný! Kdo chce vědět proč, ať čte dál. (následují spoilery) Kritika moderního konzumního života („nakupování nic nevyřeší“), ale i varování před chytrou strategií potravinových firem, které se nám snaží prodat své výrobky velice promyšlenými způsoby. Jedná o vir, který vás infikuje nakupovací horečkou třeba po mléku. V upgradované verzi už toho nakupujete víc. Nad ničím nepřemýšlíte, jen kupujete. Ten vir je nanotechnologického původu. Pohybujeme se tedy v žánru nanopunku. Ač se tvůrci snaží sebevíc (originální myšlenka, zajímavé vizuální zpracování), film neuvěřitelně vázne. Všechno to působí ochotnicky (a herci jsou nevýrazní), čemuž přihrává ještě fakt, že jsem jednou zahlédl klesající mikrofon u horního okraje obrazu... One point 0 je promarněná šance na originální film. ()

Balu... 

všetky recenzie používateľa

Těžko se hodnotí to, u čehož máte tendenci se na konci zeptat "Co to mělo znamenat..?" Zpočátku originální žlutý kamerový filtr mě po půlhodině začal rušit, roztěkanost a schíza hlavního hrdiny následovně štvát. Fascinoval mě přenos antiviru v procesoru, k tomu ještě značně archaického data výroby (0.36:25) =) ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Takže z toho nakonec vylezla jakási kritika konzumní společnosti, která si atmosférou snaží hrát na Pí, ale úplně na to nemá. Navíc je to celé podané dost depresivně, včetně konce. Ona ta atmosféra není úplně špatná, jaksi zajímavé to celé je, ale není to prostě silné. On ten film působí poněkud táhle, ačkoli mě spíš bavil než nudil, ale je tam prostě znát, že to mohlo být silnější, důraznější a snad i kratší. Podobný problém mám i s Eraserhead - tam atmosféra je, ale není dostatečně silná. Virus 1.0 je vlastně stejný případ, i když není úplně špatný. A zase jsem někde po dlouhé době viděl Jeremyho Sista. 3* ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (5)

  • Jeff Renfore a Martein Thorsson si v kategorii nejlepší scénář odnesli cenu AQCC, kterou jim udělil filmový festival Fant-Asia v Kanadě. (Terva)
  • Deborah Kara Unger získala na festivalu fantasy filmů v Malaze cenu pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené