Reklama

Reklama

Jeanne du Barry - Kráľova milenka

  • Česko Jeanne du Barry - Králova milenka (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeanne, mladé dievča z chudobných pomerov so záľubou v kultúre aj iných radostiach života, vďaka svojej inteligencii a pôvabu postupne stúpa po spoločenskom rebríčku. Ako kurtizánka sa stane obľúbenkyňou kráľa Ľudovíta XV., ktorý nevie o jej postavení, ale získa vďaka nej späť svoju chuť do života. Prepukne medzi nimi vášnivé milostné puto. Jeanne sa napriek všetkým konvenciám a správnym mravom sťahuje do Versailles, kde jej príchod vzbudí na dvore pohoršujúci rozruch... (Film Europe)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (53)

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Tohle pro mě bylo velmi příjemné překvapení. Na film jsem se těšila už dlouho, ale měla jsem své pochybnosti. Nakonec se mi to líbilo víc, než jsem čekala. Film je krásně natočený, nejhezčí jsou na tom rozhodne kulisy, kostýmy a vizuál. Tvůrci dokázali skvěle zachytit atmosféru té doby. Maïwenn se chopila režie, scénáře a ještě hlavní role a právě ta hlavní role je podle mě velkým kamenem úrazu na tom filmu. Ze začátku mi nebyla vůbec sympatická a vzhledem k tomu, že to měla být jedna z nejkrásnějších dam té doby, tak mi Maïwenn do té role moc neseděla, dokázala bych si představit někoho daleko lepšího a hlavně mladšího. Johnny byl spíš odsrtčený do pozadí, ale sekundoval dobře, zahrál to s vážností a elegancí. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Jeanne du Barry byla v posteli Ludvíka XV. nástupkyně Mademe Pompadour, která na pár let rozvířila vody zákulisních vztahů ve Versailles.  V podstatě v pohodě historická konverzačka s fajn Johnnym Deppem, který se snaží hrát bez pitvoření.  Mělo to pro mne jednu kaňku v podobě režisérky a hlavní herečky Maïwenn, kterou z hlavy neznáte, ale je to mimo jiné modrá mimozemská zpěvačka z 5. elementu. Problém je, že při obsazení hlavní role neměla soudnost a obsadila tam sama sebe. Ne že by byla ošklivá, to vůbec ne, na svůj věk je dokonce velmi šmrncovní. Blbé je, že ten věk je 47 a Jeanne sledujeme někdy od 19 do 31 let. Působilo to prostě trapně a nepatřičně asi jako čtyřicítka Geislerová v roli studentky.  Ke konci mne tam srala každá druhá vedlejší postava a hřálo mne u srdíčka, že za pár let přijdou všichni o hlavu.  Ale i tak 7/10 a kolem a kolem dobrý film. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dialogový pokus o glorifikáciu kurtizány márnotratného kiahňovitého kráľa. Ide však len o kostýmovú drámu, ktorá nemá zaujímavé prevedenie, nie dostatočne. Film má nakoniec hodnotu hlavne v Deppovi s rezervovanou mimikou, no neprináša žiadnu väčšiu hĺbku, len láska medzi ludrou a panovníkom sa prezentuje ako romantický vrchol na prepychovom dvore, ktorý narážal na obmedzenia etiketou, ale je morálka len nejaká etiketa? No a či Maïwenn urobila dobre, že samú seba obsadila do hlavnej roly krásnej milenky, ja odpovedám nie. Hlavne o veku to je. Du Barry tu má 20-30 rokov. Ona mala v čase natáčania 46. A ten rozdiel vidieť. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jeanne Du Barry je presne taká načančaná historická nuda, ktorá dobre vyzerá, ako sa dalo vopred čakať. Chýba výraznejší konflikt, pretože jednorozmerné (ak vôbec) nesympatické postavy síce intrigujú, ale iba rečami pri stole, pretože kráľ je nedotknuteľný. Tým pádom sa v podstate dokopy nič nedeje a ak hej, tak ide o náhodné udalosti ako smrť či choroba, čiže nejde o klasickú kauzalitu. Najväčším failom je však Maiwenn, ktorá mala ostať za kamerou. Hrá mladú príťažlivú kurtizánu, pre ktorú by všetci zomreli, avšak žena v stredných rokoch s priemerným vzhľadom sa na takúto úlohu pochopiteľne nehodí. Najväčším kladom je zase dojem autenticity, takto to zrejme vo Versailles kedysi vyzeralo a podobne sa aj žilo, až získate dojem, že stokrát radšej by ste v týchto dobách žili na vidieku a kŕmili v chudobe sliepky. 50% ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme herečka/režisérka Maïwenn lepšie zapôsobí pred kamerou ako za kamerou. Scenár priemerný, ale chýbajú v ňom lepšie dialógy, ostrejšie scény a lepšie herecké výkony. Nehovoriac o tom, že Johhny Depp podáva jeden zo svojich najslabších hereckých výkonov ever. Inak autentickosť kostýmov a prostredia nemá nejaké vážnejšie problémy. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (15)

  • Když režisérka Maïwenn (Jeanne du Barry) oslovila Johnnyho Deppa pro roli krále Ludvíka XV., Depp se jí zeptal, zda si je jistá, že do role francouzského krále obsadí Američana. Maiwenn ho ujistila, že si je jistá. Při prvním setkání Depp a Maiwenn hovořili výhradně francouzsky, což trvalo celé hodiny. (Johnny.ARN)
  • Dlouho očekávaný vysněný projekt Maïwenn (Jeanne du Barry) inspiroval, když v roce 2006 zhlédla film Marie Antoinetta (2006). Příběh Jeanne du Barry ji „fascinoval“ a přečetla si její životopis. Pokaždé, když film zhlédla, ponořila se do této knihy znovu, ale nikdy neměla pocit, že by měla právo o ní natočit film. Teprve po natočení filmu Mon roi (2015) cítila, že se do toho konečně může pustit. (Johnny.ARN)
  • Maïwenn (Jeanne du Barry) přiznala, že se zpožděním objevila film Barry Lyndon (1975), který na ni měl obrovský vliv. To ji přesvědčilo, aby svůj film natočila postaru a nedělala ho moderněji jako Marii Antoinettu (2006). Výsledkem bylo, že celý film natočila na 35mm formát a Barryho Lyndona použila jako předlohu pro to, jak by měl film vypadat. To pro ni bylo poměrně náročné, protože byla zvyklá točit s improvizací scén na place, kdežto pro tento film muselo být vše dopředu naplánované. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (viac)

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (viac)

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

Johnny Depp bude král Ludvík XV.

21.01.2022

Herec Johnny Depp za sebou má nelehké období. Po nařčeních z domácího násilí z úst bývalé manželky Amber Heard a prohraném soudním sporu s britským bulvárním plátkem The Sun, který ho otevřeně… (viac)

Reklama

Reklama