Reklama

Reklama

Kráľ Tulsy

(seriál)
  • Česko Král Tulsy (viac)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizódy(18)

Keď newyorského mafiána Dwighta „Generála“ Manfrediho prepustia po 25 rokoch z väzenia, šéf ho vyšle na vidiek v Oklahome, aby rozšíril svoje pôsobenie. Začne podozrievať svoj klan, že pracuje proti nemu, a tak si pomaly vytvára vlastnú skupinu. (SkyShowtime)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (125)

HAL 

všetky recenzie používateľa

Ne že bych se nebavil, ale notak, to lidem toto mohutně hypujících vážně stačí tak málo? Z toho snad nebudem dělat druhé Goodfellas, vždyť to je jen taková odpočinková blbina postavená kolem toho že Sly je pořád badass a cool i když už má za sebou třičtvrtě století. Některé scény jsou hodně fajn, některé velmi fungují i emočně, ale děj celkově a obzvlášť vztahy postav jsou hodně přitažené za vlasy, s uvěřitelností čehokoli si Sheridan fakt hlavu ani trochu nelámal. 7/10 ()

Hollohlaway 

všetky recenzie používateľa

Atmosféru to rozhodně má a Sly je velmi uvěřitelný a charismatický jako mafiánský boss. Ale některé epizody byly dost nepříjemně televizně naivní, každou chvíli dělal sice vtipný, ale nelogický rozhodnutí. Někomu se nasere do kšeftu a je pak udivenej, že dotyčný po něm jdou a podobně, jako by snad v New Yorku nebylo konkurenční prostředí či co. Někdy jsem měl trochu potíž uvěřit, že ta nesourodá partička huličů, podivínů, opilců a naivních děcek ( ano, myslím tebe Tylere! ) je schopná vůbec fungovat jako zločinecké profesionální uskupení, kde jde, k jejich překvapenému údivu, taky o život. Každej kdo viděl pár mafiánských filmů by snad aspoň tušil, tady často nic. To trochu drhne, ale jinak je to velmi zábavné a originální. ()

Reklama

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu mafiánske "Rýchlo a zbesilo", kde podobnosť tkvie najmä v nezraniteľnosti a neomylnosti hlavného hrdinu, ktorý si neustále dokazuje, že je najväčší alfasamec v okruhu tisíciek kilometrov. Do toho je samozrejme spravodlivý, citlivý a hneď na úvod dá najavo, že nie je rasista. Každé krimi je tak dobré, ako jeho antagonista a tu veru nie je čo pochváliť. Motorkarsky gang je partia hlupákov a tzv newyorská rodina má päť a pol člena, kde si capovia zásadne vybavujú veci osobne a nedotknuteľnosť "mademanov" u nich nepoznajú. Slyova postava totiž stoji ako nad zákonmi štátu, tak nad zákonmi Omerty. Viacmenej sa podarili akurát vedľajšie postavy, ktoré tvoria jeho tím, inak je to nenáročná zábava, kde nič hlbšie hľadať netreba. ()

Deyw 

všetky recenzie používateľa

Tvle davam plnej..stallone je neco jako muj tata vole a cim je starsi tim zraje dpc..asi jeden z jeho nejlepsich hereckych vykonu..hlavne ze zacatku to obsazeni bylo divoke a myslel sem ze to zahodim, ale tvle pak se ztoho stala srdcovka a uplne sem to slupnul...a ten konec dopice! ten konec kurva! zatim nejlepsi vec roku ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Taylor Sheridan sa pre tentokrát trafil do čierneho. Old school mafiánska miniséria s doslova žiariacim Stalloneom, ktorý má postavu šitú priamo na mieru, ťahá výsledný dojem výrazne nahor a aj ďaleko po 70-ke stále pôsobí cool a dojmom, že by ste s ním nechceli mať konflikt a pästný súboj. Po scenáristickej a príbehovej stránke by sme v žánri našli určite i sofistikovanejšie a kvalitnejšie kúsky, no osobne som bol s Tulsa King i vďaka viacero akčným scénam a humorným momentom vyplývajúcich z dosadenia zástupcu "starej školy" do modernej doby vcelku spokojný. Druhá séria vzhľadom na koniec vyzerá byť ako povinnosť a vlastne nie som proti- Stallone totiž od posledného Ramba, od ktorého uplynuli už 4 roky, nič moc zásadného a kvalitného nenatočil. 80% ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)
  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (viac)

Reklama

Reklama