Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Apríl, píše sa rok 1912. Na palube luxusného zaoceánskeho parníka Titanic, smerujúceho z anglického Southamptonu do amerického New Yorku, to nie bezdôvodne vyzerá ako prehliadka horných desaťtisíc starého kontinentu. Každý, kto niečo znamená a môže si to dovoliť, sa totiž chce zúčastniť nesporne najdôležitejšej spoločenskej udalosti roka, ktorou plánované prekonanie Atlantiku v rekordnom čase určite je. Každý z pasažierov si so sebou okrem klasickej batožiny prináša na loď i svoje vlastné, viac či menej odvážne túžby - a samozrejme i nejaké tie starosti a trápenia. Tak napríklad prekrásna Isabella (Catherine Zeta-Jones), ktorá sa nalodí bez svojho o poznanie staršieho manžela a osud jej práve tu, na Titanicu, do cesty opäť privedie jej dávnu lásku Wynna (Peter Gallagher), čo ju vystaví obrovskému pokušeniu. Alebo pôvabná Madeleine (Janne Mortil), čerstvo vydatá za multimilionára Johna Jakoba Astora (Scott Hylands), ktorú kvária obavy, že ju newyorská smotánka medzi seba neprijme, či zúfalý vreckár Jamie Perse (Mike Doyle), ktorý sa zaľúbi do naivnej imigrantky Aase (Sonsee Neu) a rád by uveril, že v Novom svete ich čaká špoločná budúcnosť a lepší život... A na palube sa nachádza i J. Bruce Ismay (Roger Rees), šéf lodnej spoločnosti, ktorej Titanic patrí. Podľa neho je totiž loď, na ktorú je naozaj veľmi hrdý a ktorej premiérovú plavbu by si preto nenechal ujsť za žiadnu cenu, zosobnením absolútnej technickej dokonalosti – a keďže ju považuje za nepotopiteľnú, verí, považuje záchranné člny za zbytočnosť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (46)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Ross LaManna, Joyce Eliason | Hudba: Lennie Niehaus | Produkcia: Harold Lee Tichenor, Rocky Lang | Distribúcia: RHI Entertainment | Rozpočet: 13 miliónov $ || Vskutku celkom šikovný pokus o vzkriesenie pamiatky Titanicu. Žial ale za hrstku penazí nikto nevyčarí katasrtofický film na tri hodiny s gradáciou, obrazovou kvalitou a dobrou hudbou. O hercoch ani nehovoriac. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Z celého dvojdielneho filmu cítiť silnú televíznosť. A nemôžu ju z nej vytrhnúť ani také známe mená ako G.C. Scott či krásna Zeta-Jonesová. Každých 10 minút niekto spomína veľkoleposť, majestátnosť a hlavne nepotopiteľnosť lode, aby tak lacno umocnil jej neslávne známy koniec. Je to tak klišovité a neoriginálne, rovnako ako osudy hlavných či vedľajších protagonistov. Na druhej strane, od televízneho filmu to asi ale aj každý očakáva. Prvý diel je o užívaní si na luxusnej lodi a predstavení postáv, a celý druhý diel sa venuje katastrofe lode a následnej záchrane jej preživších pasažierov. Priestor na to je až neprimerane veľký. Pokojne išlo spraviť z toho jeden 90-minútový film. Katastrofa lode je z dnešného pohľadu málo epická, spomalené zábery na rôzne prestrihy a časté vykrikovanie nie je niečo, čo by zaujalo. Aspoň že sa na konci nerozdeľujú pri stratách svojich blízkych postavy na tie sympatické a na záporácke a ujmy sú na oboch stranách. Taký typický televízny film, ktorý síce neurazí, ale ani výraznejšie nezaujme. ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se docela povedlo. Podle hodnocení jsem od této verze námořní katastrofy moc nečekal, ale byl jsem opravdu příjemně překvapen. Dalo se na to opravdu docela dobře dívat, příběhové prvky byly zajímavé a herci výborní, hlavně Tim Curry a Zetka. I katastrofa byla dobře natočena, jen finálové potopení mohlo být lepší. A poslední půlhodina z Carpathie byla vcelku zbytečná, ale jinak mohu doporučit. 85%. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,BOH PREDSA LEN EXISTUJE.“ ,,ÁNO, A CHCE, ABY SI VYPILA POLIEVKU!“ __  ,,Titanic“ Roberta Liebermana som prvý krát videl v marci 1998 na Nove – ako podotýka Lima -, teda v čase, kedy Cameronov opus magnum dobýval kiná. Aj dôvod vzniku tohto filmu preto možno hľadať najmä v podobe ,,predfilmu“ , akejsi ochutnávky pre nedočkavých divákov, ktorý na druhej strane mohol u menej skúsených divákov  vtedy ozaj vyvolať dojem, že sa dívajú na trojhodinový oscarový veľkofilm, rozseknutý pre potreby televízie do dvoch častí. Užívatelia a diváci môžu oba filmy porovnávať iba z dôvodu rovnakej doby ich vzniku, avšak aj to končí keď sa pozrú na diametrálne rozdielne rozpočty oboch projektov. V tomto smere si tvorcovia TV verzie zaslúžia istý obdiv za to, že boli schopný nakrútiť celý film za sumu, ktorá v hollywoodskej verzii išla iba do reklamy. Technické spracovanie je nutné brať s ohľadmi na dané možnosti a potopenie Titanicu je tu znázornené   v ,,tradičných, dramatickosť  vyvolávajúcich“ spomalených záberoch a prekrývačkách. Obsadenie je bez jednoznačných hlavných hrdinov a ľúbostnú líniu medzi – ešte neobjavenou hviezdou – Catherine Zeta-Jones a vtedy obľúbenou televíznou star Petrom Gallagherom , označovanú za červenú knižnicu, si scenáristi vypožičali z novely Morgana Robertsona Márnivosť, pojednávajúcej o fiktívnej skaze lode Titan, ktorá o 14 rokov vopred predpovedala celú katastrofu. Vzhľadom na všetko uvedené ide o absolútne čisté 3*. (1800. hodnotenie, 47. komentár k filmu) ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tahle televizní inscenace Titanicu určitě není zase až tak špatná. Na Cameronův velkofilm se to sice ani náhodou nečape a taky to trpí typickými neduhy dvoudílných televizních katastrofických snímků, ale to neznamená, že by se jednalo zase až o tak špatný film. Samozřejmně, že v té první polovině se toho zase až tak moc neděje, ale bylo by nefér to tomuto zpracování vytýkat, vždyť i ta bůhvíkolika oscarová verze od Camerona nemá zrovna v první půlce kdovíjaký drajv a tam to kupodivu hodnotícím nevadí. Takže asi takhle co se hodnocení týče tak pro Jamese a jeho film mluví vyšší rozpočet a lepší efekty. Jinak nemám zase až takový problém tyto dvě verze porovnat. Každopádně toto dílo mě ve finále nijak nenadchlo ani neurazilo a dávám 60% ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (8)

  • V dobe, keď mieril do kín Cameronov Titanic (1997) odvysielala TV Nova tento film a pri upútavke použila slávnu pesničku od Celine Dion. Mnoho ľudí si vtedy myslelo, že v TV pôjde práve Cameronová verzia. (Jello Biafra)
  • Natáčení započalo 8. července 1996, skončilo 3. září téhož roku a probíhalo v kanadském Vancouveru. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama