Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Predošlý diel filmu Scary Movie bol o tom, ako šestica kamarátov (Buffy Shanon Elizabeth, Brenda Regina Hall, Cindy Anna Faris, Greg Lochlyn Munro, Shorty Marlon Wayans a Ray Shawn Wayans) v lete vrieskala, lebo im šiesty zmysel napovedal, že Halloween pripadol na piatok trinásteho. Skupinka mladých tínedžerov totiž pred rokom zrazila, okradla a hodila do mora chudáka, ktorý - ako sa zdá - prežil a teraz začína študentov zabíjať. Nosí pritom čierny plášť a na tvári má bielu masku. Takže ani vlastne nevieme, či je to ryba alebo niekto úplne iný. Nezáleží však na tom sme totiž v paródii. A to na rôzne hororové filmy posledných rokov: Vreskot, Záhada Blair Witch, Šiesty zmysel či Matrix. So známou partiou kamarátov sa stretávame aj v ďalšom pokračovaní. V úvode sa dvaja nekonvenční kňazi snažia vyhnať z Megan Voorhees (Natasha Lyonne) zlého démona, ale nie všetko sa im darí podľa plánu. Neskôr partia kamarátov pokračuje v štúdiu na kolégiu a snažia sa zabudnúť na incident z minulého roku. Avšak profesor Oldman (Tim Curry) a jeho paralizovaný asistent Dwight (David Cross) sa rozhodli, že urobia výskumný prieskum v Pekelnom dome. Na jeho uskutočnenie však musia do domu vlákať partiu kamarátov. Aj sa im to podarí. Keď partia vojde do Pekelného domu, Cindy zbadá krvavé stopy, vedúce do tajomnej komnaty. V nej nájde denník a obraz starej pani, ktorá sa na Cindy nápadne podobá. Pekelný dom má však aj svoje ďalšie tajomstvá, ktoré musí partia kamarátov objasniť, čo ako sú strašidelné a nebezpečné... Film Scary Movie je jednoznačne filmom bratov Wayansovcov. Traja z piatich bratov sa podieľali na jeho vzniku: Keenen Ivory Wayans ako režisér a herec v prvej časti, Shawn a Marlon Wayans ako spoluscenáristi a herci v oboch častiach. Obaja sú skôr herci, ale zdá sa, že ich nápad s filmom Scary Movie, ku ktorému majú napísanú už aj tretiu časť, bol veľmi úspešný. Marlona Wayansa istý čas sprevádzala aj smola, pretože mal hrať vo filme Batman sa vracia, ale nakoniec vo filme nehral. Režisér Tim Burton mu sľúbil rolu Robina v pokračovaní Batman navždy, ale nový režisér Joel Schumaker ho preobsadil a Robina si zahral Chris O´Donnell. Keenen Ivory Wayans je najstarším a evidentne najtalentovanejším členom úspešnej hereckej rodiny. Aj on je predovšetkým hercom už od mladosti ho k tomu ťahalo jeho exhibicionistické srdce. Dnes je aj režisérom, scenáristom i producentom, ktorý má po úspechu Scary Movie pred sebou sľubnú budúcnosť. Ako režisér debutoval v roku 1988 filmom Dostanem ťa, darebák, avšak širšiu popularitu získal sériou televíznych show In Living Color, na ktorých sa podieľal ako autor, interpret i režisér. V súčasnosti nakrúca podľa vlastného scenára film Biele kuriatka a ako režisér a v jednom prípade i producent pripravuje aj ďalšie dva filmy (Homey the Clown, Incredible Shrinking Man). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (538)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prineste mi vazelínu.“ Kým jednotka si brala na mušku slasher, dvojka (znova v réžii klanu Wayansovcov, odídení boli až v trojke) odkazuje na ghost house. Kým zo začiatku sľubuje náznak príbehu, postupne sa scenár dopracuje iba k tomu, že niekto v dome niekam pred niekým uteká a vy sa moc nechytáte. O príbeh nejde, len o vŕšenie brutálnych scénok jednu na druhú. Niektoré vtipy sú natoľko nezmyselne naťahované až za hranicu únosnosti, že som nevládal a, celý zúbožený, som sa MUSEL smiať (prvé stretnutie Cindy s komorníkom so znetvorenou rukou, komorník so znetvorenou rukou servíruje večeru, komorník so znetvorenou rukou si doberá hrdého mladíka na vozíku). Niektoré vtipy sú totálne hlúpe (znásilnenie neviditeľným, bitka s mačkou, závod vozíkov) a iné sú len „presnou“ kópiou zo slávnejšieho filmového titulu (od Johna Woo a HANNIBALA cez NEZVRATNÝ OSUD a TWISTER až po CHARLIEHO ANJELOV, či DETSKÚ HRU, hlavná dejová línia vykráda čierno-biele STRAŠENIE resp. remake s Liamom Neesonom ZÁMOK HRÔZY), ale je to taká kanonáda, že šokovanému divákovi neostáva nič iné, len to alebo vypnú ... alebo sa smiať. Nebude to smiech bolesti, zúfalstva ani totálneho nešťastia... ale nebude k nemu mať ďaleko. ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Scary Movie 2 je rozhodně podprůměrný film, ale tak zase i průměrná parodie. Je zde pár povedených scén a vtípků ale né zas tak moc. Parodovat dobře filmy se daří méně jako v prvním dílu ale budiž. Wayansové dělají, co můžou, ale sami to neutáhnou. Ve filmu je i pár trapných chvil, ale zase několik excelentních jako třeba úvodní scéna, která paroduje vymítače ďábla anebo scénky s poltergeistem. Suma sumárum nám vyjdou z téhle vulgární parodie 2 hvězdičky. PS: Změna prostředí neprospěla. PSS: Výborný herecký výkon podal David Cross jako vozíčkář Dwight. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Pár (doslova) zdařilých buranských gagů zde je a vzhledem ke krátkosti stopáže to překvapivě je celkem k vydržení... Místy. A to je také jediný důvod proč tak vysoké hodnocení, jelikož ač tvůrci evidentně v žánru mají nakoukáno, tak postrádají smysl pro humor. Zda to je či není u parodie podstatné si přeberte již sami... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Sem - tam sa objaví nejaký ten nápad, alebo náznak nápadu, inak ale tvorcovia dobre vedia, na akú cieľovú a intelektuálnu skupinu cielia. Ja som mimochodom púšťal film na strednej umeleckej škole na žiadosť študentov. Len mi potom úplne nejde do hlavy, kto uvidí Hanibala a zároveň aj Scary Movie 2, aby pochopil fór s hlavou. Tým určite nechcem povedať, že potom sa na tomto fóre niekto aj pobaví. Sériu našťastie prevzali schopnejší tvorcovia a dostala sa tak aspoň (na dve časti) na solídny priemer. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Tak ty dvě hvězdy jsou jen za tu ÚŽASNOU první scénu parodující Vymítače Ďábla, nic lepšího na tohle téma jsem snad neviděl. Ale 10-15 skvělých minut je bohužel na skoro jedenapůl hodinovém filmu opravdu málo. Navíc když ten zbytek nestojí ani za ubalenýho a zkouřenýho bráchu Wayanse. Jo ještě, je škoda, že Tori nedostala víc prostoru, v týhle roli se mi líbila mnohem víc, jak v Beverly Hills. A kromě Jamese Woodse z již zmíněné scény tam pravděpodobně nejlíp hraje ten papoušek. Dějově je to nic moc, pár gagů vršených na sebe, který většinou nejsou vtipný. Pár trochu lepších, ale to je minimum. Hodně často je to pořádně trapný. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (31)

  • Basketbalová taneční scéna je parodií na tehdy velmi populární reklamu od firmy Nike. (Stocki)
  • Exteriéry zámku byly natáčeny na stejném místě jako pro film Šílený (1991) nebo pro televizní seriál Batman (od r. 1966). (Stocki)
  • Druhý díl navštívilo v našich kinech 65 050 diváků a vydělal 5 631 327 Kč. (Stocki)

Súvisiace novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (viac)

Reklama

Reklama