Reklama

Reklama

Mária Terézia

(seriál)
  • Maďarsko Mária Terézia (viac)
Trailer 1
Česko / Rakúsko / Maďarsko / Slovensko, (2017–2021), 8 h 35 min (Minutáž: 94–114 min)

Réžia:

Robert Dornhelm

Hrajú:

Táňa Pauhofová, Kateřina Coufalová, Aaron Friesz, Ursula Strauss, Martin Pechlát, Adam Vojtek, Rosaria Viola Mlčková, Kateřina Winterová, David Švehlík (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(5)

Recenzie používateľa Flego k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2017) (S01) 

Nebudem sa vyjadrovať k historickým pravdám, je na každom autorovi, aby zvolil určitú dávku svojho vkladu. Scenáristka Zlatníková si vybrala určitý výsek zo života panovníčky a beletristicky ho zvládla dobre. Príbeh mal spád, tempo, vtipné momenty a postavy boli vykreslené viac-menej korektne. Myslím, že cieľ napísať a následne natočiť romantický jednoduchý príbeh sa podaril. Široká koprodukcia štyroch štátov bolo to najlepšie rozhodnutie, lebo vložené peniaze do projektu boli vidieť na honosných kostýmoch a potešili aj krásne lokácie. Herecké obsadenie bolo primerané, rovnomerne zastúpené a taktovka skúseného režiséra bola poznať. Mňa tento dvojdielny televízny film príjemne potešil, možno preto, že som neočakával výraznejší úspech. ()

A Woman at War (2019) (S02) 

Pokračovanie príbehu panovníčky Márie Terézie sa nesie v duchu predchádzajúcich dvoch častí ( 2017 ). Je pokrytá širokou koprodukciou a tento fakt sa podpísal v krásnych kostýmoch a lukratívnych exteriéroch, napriek tomu, že zväčša sa príbeh odohráva v komnatách. Táto vojna v čipkách, intrigy, dramatickosť ale i odľahčenú romantiku a isté zjednodušovanie sú divácky atraktívne, tvorcovia sa nesnažili urobiť dokudrámu, skôr sa niesli v znamení odľahčených "dumasovských" historických udalostí. Skúsený režisér obsadil do svojej minisérie skúsených hercov, z ktorých azda najlepšie obstáli Zuzana Mauréry a predovšetkým Vojtěch Kotek. ()

Season 3 (2021) (S03) 

Zavŕšenie osudov habsburskej panovníčky je po technickej stránke dokonalý televízny projekt, príbehovo však ťahá za kratší koniec. Nič to nemení na skutočnosti, že táto koprodukcia viacerých televízií sa vydarila a jej úspech možno podporí aj ďalšie projekty. ()

Reklama

Reklama