Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podporiť kamarátov, ktorí bojujú vo Vietname, tak urobí poriadne bláznivú vec – osobne im prinesie americké pivo. To, čo začalo ako cesta s dobrým úmyslom, rýchlo zmení Chickieho život a zmýšľanie. (Apple TV+)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (80)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Nerob si o neho starosť. Občas natrafíš na blbca, ktorý je tak blbý, že sa mu nič nestane..." Celkom milé prekvapenie, čakal som nejakú blbinu na tému Vietnam, ale nakoniec som bol veľmi spokojný. Škoda trochu nevyužitého R. Crowea, ale inak príbeh zaujímavý a Zac Efron po roli vo filme Zlato opäť v skvelej forme. Film mi atmosférou i kvalitou pripomenul zlatú éru kvalitných filmov z 90-tych rokov. Pochváliť musím skvelé songy i príbeh, ktorý s prehľadom tesne balancuje na hrane medzi komédiou a drámou. Prekvapili ma akčné scény za ktoré by sa nemusel hanbiť ani vojnový film na tému Vietnam. Scény z Vietnamu pôsobili vierohodne. Aj keď je príbeh tak trochu na hlavu, veril som tomu čo vidím, čo je pri sledovaní filmu dosť dôležitá vec, zvlášť pri takomto divokom príbehu. Aj také píše život...80%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Chickie je taký správny šialenec, ktorý má svoj svetonázor a akosi nedokáže pochopiť, že je niečo inak ako si myslí on sám. Až kým nedostane šialený nápad, že kamošom z ich mestečka príde doniesť pivo priamo na front. Úprimne, zaujímalo by ma, čo ako prvé napadlo tých jeho kamošov, keď ho tam zrazu videli s tou taškou plnou piva. Aj keď je to celé šialené, vo svojej podstate to je veľmi pekné gesto, a predovšetkým tá línia Chickiho vnútornej premeny a precitnutiu - to bolo naozaj vynikajúce! Film balansuje na hrane komédie a vojnovej drámy, no podľa mňa to bolo vcelku dobre vyvážané. Záverečné scény boli úžasné, hlavne, keď sa ho po návrate ostatní obyvatelia mestečka spýtali, že "ako sa nám darí?". 4* ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý námět, ale nezvládnutý film. Na komedii málo vtipné, na drama zase moc úsměvné. Zac Efron tomu taky nepomáhá. Vůbec jsem mu to nevěřil a to jeho prozření působilo lacině. Ještě víc to bylo do očí při společných scénách s Russelem Crowem jehož hypercharisma stále funguje i když už je tlustej bachor. Největším důkazem, že je ten film špatný pro mě bylo, že dvouhodinová délka mi přišla nekonečná a už jsem si přál konec. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Možno si o pár desiatok rokov Efron povie, že práve táto životopisná úloha bola jeho životná. A asi bude mať pravdu. Nie je príliš pochopiteľné, prečo Chickie absolvoval tento "výlet" a potom ani nie je prekvapením, že každá postava vo Vietname sa nad tým čuduje stále tým istým spôsobom. Film ma oslovil, páčil sa mi, vyvolal ako dobrú náladu, tak nepríjemné pocity presne také, aké chcel Farrelly vyvolať. Avšak nedozvieme sa vlastne nič, čo by sme už dávno nevedeli a za nás to prvýkrát v živote zisťuje práve Chickie. Vojna je neriadený chaos, vedú ju ľudia, ktorým ide o osobný prospech a nešťastní civilisti neunikajú pred jednou či druhou stranou, ale pred akýmkoľvek bombardovaním a vraždením, len aby si zachránili život. 70% ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Pohodová válečná komedie v souladu s nedávnou PBS sérií (x), tj. "ani nevíme, proč tam bojujeme", celý je to patová fraška plná vládních dezinformací... Efron jako zprvu naivní a srdcařský budižkničemu je super obsazený, ke 4* mě definitivně přiklonila závěrečná část a působivá rekonstrukce Saigonu během zrádný ofenzivy Tet. Trhák to není, nicméně akorát fajn balanc humoru a vážný látky. ()

Galéria (7)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama