Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 70. letech přivedla skupina mladých surfařů z nehostinné čtvrti Dogtown v kalifornském Venice k životu nový, revoluční styl skateboardingu. Zakladatelé týmu Z-Boys, který se proslavil svým agresivním stylem, zkombinovali dechberoucí surfařské kousky se skateboardingem a stali se doslova přes noc obrovskou senzací a místními legendami. Uvnitř prázdných bazénů, které se proměnily v dějiště strhujících kaskadérských kousků, položili základy dnešních extrémních sportů a vytvořili nový životní styl, jenž se postupem času stal celosvětovým antikulturním fenoménem. Když se však obyčejná odpolední zábava proměnila ve velký byznys, začala si sláva vybírat svou daň v podobě rozpadajících se přátelství, o nichž se všichni domnívali, že budou trvat navěky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (409)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Film zo života inovatívnych chlapcov zo 70. rokov, ktorý žili svojským spôsobom života s horkokrvným správaním. Často však bez rozmýšľania, s dávkou naivity a hlúposti, užívajúc si sex, drogy, dobovú hudbu, ktorá niekedy pripomínala neskoršiu Nirvanu, takisto chlapci nosili také účesy. Pri tomto filme sa mi vynárajú spomienky na 90. roky, kedy sme s chalanmi blbli vonku na uliciach, vyvádzali a hrali, či robili rôzne bláznivé a srandovné veci, hrali hry na playstationoch, nintendách a podobne, či neskôr, keď sme hrali hry s názvom Tonyho Hawka, wrestlingu a iné. Všetko také chalanské zábavky, plné neviazanosti a do toho sa mi vynára puberťácky časopis, ktorý sme však nie príliš zbožňovali pre jeho trápnosť a komerciu a tým bolo Bravo. V tomto filme ma zaujal najmä ten nový bazénový štýl skateboardingu spojený s prvkami surfingu, ktorý vznikol v období sucha. Dynamická kamera, tiež ušla. Celkovo ma však film ničím neohromil, len mi ukázal ako môže biznis, peniaze a nerozbehnutie niečoho spoločného v partiii kamarátov, túto partiu zničiť. Ako životopisný by som ho tiež nenazval a bol dosť šialený, bez hlavy a päty. Musím priznať, že sa mi tento film veľmi nepáčil. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Skejťácka partia športových hrdinov sa v tomto filme krásne predviedla. Môže sa zdať, že v porovnaní s určitým druhom adrenalínových športových zážitkov sú tieto kúsky na drevenom prkínku nič moc. Lenže okrem športovej exhibície sa tu mihnú aké také hodnoty (priateľstvo, rodina, hľadanie vlastnej identity...) a Heath Ledger, ktorého si vždy rada pripomeniem. ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Povinnosť pre každého, kto aspoň raz stál na doske so štyrmi kolesami. Realisticky mapuje životné osudy zakladateľov tohto športu v 70tych rokoch a počiatky tohto športu vo Venice CA, od čias absolútnej nekomerčnosti a jazdenia po uliciach "just for fun" až po kupovanie jazdcov skate firmami a následné myšlienkove rozdiely v parte jazdcov stajne Zephyr. Tvorcovia nám ukážu, ako vyzerali prvé súťaže, alebo majstrovstvá sveta, okrajovo sa dotknú aj témy výroby a zlepšovania dosiek, kolies, objasnia divákovi vznik nových trikov a hlavne objavia pre nás jazdenie v bazénoch. Pre mňa veľké potešenie a len dodám, že na trend skateboardingu vo Venice CA zobrazený vo filme, v 80tych rokoch naviazala aj moja obľúbená kapelka Suicidal Tendecies, ale tomu už sa film nevenuje. ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

Parta kamarádů na stejné startovací pozici. Nejprve vyměnili surfování za skateboarding . „Na světě je více betonu, než dobrých vln k surfování.“ A postupně přátelství nahradila rivalita a nadšení.. peníze. Ztratila se ta atmosféra rebelie, ta nádhera. zajezdit si v každém vypuštěném bazénu, který našli. Film o přátelství, které spojil a rozdělil společný koníček a stejně jako ze společného mola „...z něho zůstaly pouze ruiny......a nic víc než hrstka vzpomínek.“ Nebo ne? ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Příběh několika kamarádů, kteří ve vypuštěných bazénech na předměstí Los Angeles začali v létě v polovině 70. let skejťáckou revoluci. A právě během ní skončilo i jejich letité přátelství. Láska k prknům na kolečkách je nemilosrdně rozdělila a každého poslala zcela jiným směrem. Hlavní devízou je civilní herectví neznámých mladých představitelů, pochopitelně Heath a jeho ztracená existence, věrohodná rekonstrukce prostředí, které obklopovalo jejich dospívání, svižná ruční kamera, která vytváří ošuntělý obraz i zachycuje solidní sportovní úsilí a pochopitelně soundtrack, který si vyšlápl na dobové pecky!! A co neobstaral lehce jednotvárný příběh, vytahuje do příjemných čísel uvolněná atmosféra. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (35)

  • Emile Hirsch tvrdí, že najťažší trik, aký predviedol vo filme bol zjazd kopca Bicknell Hill vo Venice, pretože musel ísť rýchlo, bez trička a súbežne s kameramanom v aute vedľa neho. (Smok)
  • Stacy Peralta založil tím Powell - Peralta, za ktorý začal jazdiť aj 14 ročný Tony Hawk. (Smok)
  • Skip Engblom se objeví v malé roli startéra závodu. (Karlos80)

Súvisiace novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (viac)

Reklama

Reklama