Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opäť je tu agent 007 James Bond a opäť neľahká úloha zabrániť hroziacemu konfliktu, ktorý by pre svet znamenal tretiu svetovú vojnu. Zdá sa, že špičkoví vedci pracujúci pre Spectre si dali záležať. Najskôr nechali uniesť americkú družicu s posádkou s tým, aby si mysleli, že za únosom stojí Sovietsky zväz a o krátku chvíľu na to vykonali to isté so sovietskou družicou, ale v obrátenom garde. Zdá sa, že tajomstvo sa ukrýva hlboko v sopke, kde už Bond preskúmava terén. V Japonsku sa však bez pomoci krásnych žien nezaobíde... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (415)

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Výborná bondovka, která má přesně všechno to, co správná bondovka mít má. Zajímavé exotické prostředí, pěknou bondgirl, charismatického záporáka (Donald Pleasance jako Blofeld je nezapomenutelný), několik výborných hlášek a spoustu bondových vychytávek (nejvíce mi samozřejmě uvízlo jeho skládací letadlo:-)). ()

classic 

všetky recenzie používateľa

V poradí už piata filmová bondovka so Seanom Connery(m) sa neustále ksichtí - orientálne (za každú cenu chce byť inovatívna), len mne tentokrát prijde, ako nie príliš dobrá „prevarená polievka” , zhotovená iba pre efekt, keď už samotný predstaviteľ Jamesa Bonda, začína pociťovať únavu, že by najradšej túto špiónsku etapu jednoducho zavesil na klinec (toto tvrdenie nie je vzdialené od reality ani na mm, no...). Síce 007 ovláda najmodernejšie výdobytky techniky, hravo pilotuje rôzne dopravné prostriedky, alebo perfektne ovláda všelijaké strelné zbrane, ale popritom je stále neuveriteľne - dôverčivý, čím sa táto fiktívna postava zároveň i zjednodušuje, pretože sa väčšinou necháva „nalákať na med” , aby sa z neho vždy nejakým zázračným spôsobom vylízal. Asi to tak má byť, aby bol dobyvateľ ženských srdcí niečim extra zaujímavý, že podľahnúť šarmu krásnej ženy nie je vôbec zaťažkávajúce, keď prisluhovačka E. Stavra Blofelda, Helga Brandt, si to i veľmi dobre uvedomuje, až vytuší šancu na definitívne odstránenie J. Bonda, keď ho necháva uviaznutého v lietadle, zatiaľ čo ona sa zahrá na výsadkárku, a to tesne predtým ho mala zovretého vo zveráku, čiže chlap niekedy nerozmýšľa, keď ide o ženu. A tým sa dostávam k nežnému pohlaviu, ktoré vie byť poriadne nebezpečné. Japonské Bond-girls Aki a Kissy Suzuki ma bohvieako neohúrili, rovnako ako n-i-n-j-a Tiger Tanaka (šéf jap. tajnej služby). Inak tých ninjov bude, ako húb po daždi, lebo teroristovi Blofeldovi sa zatiaľ darí poštvať medzi sebou ZSSR a USA, keď 3. svetová vojna doslova visí na vlásku. Spomínaní ninjovia sa poriadne odfarbia na raketovej základni, kde sa odohrá efektívne, strhujúce finále, plné výbuchov a explózii. Téma koz. programu ma taktiež extra nenadchla, lebo bola málo rozvinutá. _ Druhý najslabší f. zárez so Seanom ? ()

Reklama

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Zatím jediná bondovka, které jsem ochoten dát pět hvězd. Možná nejsvižnější tempo ( rozhodně vyšší než např. u Dr. No a Thunderballu ), více skvělých hlášek, zajímavé prostředí, Bondův vrtulník, tvář Blofelda, vražedné cigarety, skvělá hudba ( viz dále ). Za film to jsou čtyři hvězdy a pátá je za možná nejlepší bondovskou píseň vůbec, jejíž nádhernou melodii Robbie Willims prachsprostě okopíroval ve svém songu Millennium. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Příliš mnoho technických serepetiček a různých zlepšovátek na úkor hutnosti děje a skutečné zábavy. Akce v Japonsku možná Bondovi prospěla, skutečně působí svěže a netradičně, ale technicky se tvůrci snaží o něco, co příliš nefunguje. Masové scény, megalomanská akce s raketami atd. - působí to celé přeplácaně a s odstupem x let i úsměvně a ať je to jak chce, tak Bond by nadčasově působit měl. Nejen jako persona, ale i z hlediska tématiky a vizuální estetiky. To se tady nedaří ani omylem. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

James Bond má s pomocou japonskej tajnej služby zabrániť zločincovi Blofeldovi vo vyvolaní konfliktu medzi Američanmi a Rusmi pri dobývaní kozmu. Bond (Sean Connery) opäť vo forme, ale tématika kozmu zrovna u bondoviek zvládnutá veľmi dobre nebola. Trebárs štart rakety s posádkou vnútri krátera a hlavné darebák prežil - aj keď niektoré triky sú na patričnej úrovni, videl som už lepšie diely, ale toto je aj tak ešte nadpriemer. Neviem čím to je, že s Connerym boli tie nápady na bondovky lepšie, než trebárs s Rogerom Moorom. ()

Galéria (174)

Zaujímavosti (80)

  • Nikdy neuslyšíme celé jméno Kissy tak jak stojí v knize - Kissy Suzuki. (džanik)
  • Minivrtulník pro jednu osobu, "Little Nellie", byl použit poté, co ho producenti uviděli v jednom televizním pořadu. Kontaktovali jeho tvůrce, K.H. Wallise a ten s ním, po patřičné “bondovské“ úpravě, taky létá ve filmu. Pro film byl vytvořen i malý model. (Parametry minivrtulníku: hmotnost 113 kg, maximální rychlost 208 km/h, doba letu bez doplnění paliva 2.5h, dostup 4000 m, převážel se ve čtyřech větších kufrech.) (džanik)
  • Jako technický poradce a zprostředkovatel zde fungoval penzionovaný podplukovník Charles Russhon z letectva USA. (džanik)

Súvisiace novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (viac)

Reklama

Reklama