Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opäť je tu agent 007 James Bond a opäť neľahká úloha zabrániť hroziacemu konfliktu, ktorý by pre svet znamenal tretiu svetovú vojnu. Zdá sa, že špičkoví vedci pracujúci pre Spectre si dali záležať. Najskôr nechali uniesť americkú družicu s posádkou s tým, aby si mysleli, že za únosom stojí Sovietsky zväz a o krátku chvíľu na to vykonali to isté so sovietskou družicou, ale v obrátenom garde. Zdá sa, že tajomstvo sa ukrýva hlboko v sopke, kde už Bond preskúmava terén. V Japonsku sa však bez pomoci krásnych žien nezaobíde... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (415)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nancy Sinatra na začiatku a na konci pekne zaspieva a medzitým beží James Bond s poradovým číslom 5. Neprekážalo mi množstvo Japoncov v ňom a niektoré Japonky boli rozkošné aj v tých babičkovských plavkách. Mierne mi prekážali populárno-náučné vsuvky o Japonsku, prekážalo mi porušenie Čechovovho princípu (ak v prvom dejstve visí na stene puška, najneskôr v treťom dejstve sa z nej musí vystreliť), pretože chudáci ninjovia sa v rámci tréningu otĺkali do zbláznenia a v akcii fungovali iba ako strelci a granátomety. Trápne som sa cítil pri tzv. trikových záberoch, pretože tie by aj Zeman o desať rokov skôr a na kolene spravil lepšie. Nemôžem sa nezúčastnene pozerať na alobalové pancierové dvere, bafkajúce rakety a dobové špiónske vynálezy. Paradoxne to, čo malo vo svojej dobe najviac udivovať divákov, je v súčasnosti najväčšou slabinou filmu. Takže za najlepšiu bondovku tento film nebudem považovať ani náhodou. Mimochodom Roalda Dahla mám veľmi rád, ale tu som jeho rukopis necítil. Po ôsmich rokoch som sa na film z nepochopiteľných dôvodov pozrel ešte raz a zahanbil som sa za to, že som takému hlúpučkému filmu dal až tri hviezdičky. Hneď to napravujem. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

From Japan with Love, aneb třetí stranou způsobené tření mezi CCCP a USA opět mírní 007 z UK.. Connery působí poněkud nezúčastněně až suše, u bondovsky stereotypního dobývání velínu (opakované záběry, zmatený střih, neutuchající střelba) jsem se nudil víc, než bílá číča v náruči Austina Po…, pardon Blofelda a Gilbertovy režisérské postupy ohlodal zub času až na kost, nicméně najdou se i nezanedbatelné klady. Země vycházejícího slunce, fyzický souboj se sofa, Dr.No Theme doprovázená bitva mezi čtyřmi těžce ozbrojenými helikoptérami a vrtulníkem z modelářského kroužku pana Q (neměl jsem o Sazinka Jamese strach, snad jedině aby mu vítr neodfoukl tupé) a především valící se láva a vůně sakurového květu u songu Nancy Sinatra - spolu s Adele a babčou Tinou asi to nejlepší, co nás u filmů o kanystru na martini může potkat. Nezbývá, než dodat, že přeměna agenta Jejího veličenstva na Japonce byla na úrovni Trávníčka v Jamambě.. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

#5 - Youngovi sa Bond začal pomaly vymykať z rúk a výmena na poste režiséra sa podarila. Vesmírna zápletka bola spracovaná nad očakávania a až na niekoľko logicky nedotiahnutých scén (sopku nedokážem tvorcom odpustiť) sa jedná o solídnu časť série. A ešte niečo. Neviem či sa mi to zdá, ale keď ide o nejaký vysokonárokový a rozpočtový film akoby sa to producenti báli nechať aspoň mierne zostrihať, čím občas film stráca. Connery stále vo forme, navyše ako japonský ninja, čo viac si mohol divák priať. Snáď len nenahradenie Lazenbym. 75%. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

You Only Live Twice je z Conneryho bondovského portfolia asi nejslabší kousek. Je to sice pořád skvělý špionážní film, ale v porovnání s předchůdci a následovníkem pokulhává. Zatímco ostatní conneryovky jsou vyváženým mixem akce a příběhu, zde jsou děj a místy bohužel i jeho vyváženost upozaděny ve prospěch akce. A co mi nesedlo hlavně je to, že ač jsou všechny starší bondovky mírně přitažené za vlasy, zde se jakýkoliv náznak věrohodnosti rozpouští hned v úvodu. Už jen fakt že Bond se stane špičkovým ninjou zkrátka není úplně z kategorie lehce akceptovatelných. Ale film má i výrazné klady. Vyzdvihnul bych například stavby, protože základna umístěná v sopce je po estetické stránce naprosto geniální, možná nejlepší z celé série. Úžasná je i kamera, díky které si divák může vychutnat japonské scenérie a úplně špatně natočené a sestříhané nejsou ani souboje a honičky. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Dvojitá nula sedm tentokráte pátrá v Japonsku - věřte, nevěřte - po vlastníkovi žravé rakety, která polyká sovětské i americké kosmické lodě jako maliny. Akce je dostatek, ale scénář ani samotný film mne ničím nadstandardním nepřekvapil, naopak vesmírná triková část dnes působí notně zastarale. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=21poI4ZmIRU ()

Galéria (174)

Zaujímavosti (80)

  • SIS (japonská zpravodajská agentura) znamená “Special Intelligence Service“. (džanik)
  • John Jordan, autor leteckých záběrů, přišel během natáčení o nohu. (džanik)
  • Pro akční sekvence s nindži byl najmut tehdy jediný praktikující mistr tohoto umění, 34letý Masaaki Hatsumi, který pokračoval v tradici svého učitele Takamatsua. Samotného Hatsumiho můžeme uvidět v soukromém Tanakově vlaku, kde přerušuje jeho rozhovor s Bondem, aby oznámil, že fotografové jsou připraveni. (džanik)

Súvisiace novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (viac)

Reklama

Reklama