Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opäť je tu agent 007 James Bond a opäť neľahká úloha zabrániť hroziacemu konfliktu, ktorý by pre svet znamenal tretiu svetovú vojnu. Zdá sa, že špičkoví vedci pracujúci pre Spectre si dali záležať. Najskôr nechali uniesť americkú družicu s posádkou s tým, aby si mysleli, že za únosom stojí Sovietsky zväz a o krátku chvíľu na to vykonali to isté so sovietskou družicou, ale v obrátenom garde. Zdá sa, že tajomstvo sa ukrýva hlboko v sopke, kde už Bond preskúmava terén. V Japonsku sa však bez pomoci krásnych žien nezaobíde... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (415)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nancy Sinatra na začiatku a na konci pekne zaspieva a medzitým beží James Bond s poradovým číslom 5. Neprekážalo mi množstvo Japoncov v ňom a niektoré Japonky boli rozkošné aj v tých babičkovských plavkách. Mierne mi prekážali populárno-náučné vsuvky o Japonsku, prekážalo mi porušenie Čechovovho princípu (ak v prvom dejstve visí na stene puška, najneskôr v treťom dejstve sa z nej musí vystreliť), pretože chudáci ninjovia sa v rámci tréningu otĺkali do zbláznenia a v akcii fungovali iba ako strelci a granátomety. Trápne som sa cítil pri tzv. trikových záberoch, pretože tie by aj Zeman o desať rokov skôr a na kolene spravil lepšie. Nemôžem sa nezúčastnene pozerať na alobalové pancierové dvere, bafkajúce rakety a dobové špiónske vynálezy. Paradoxne to, čo malo vo svojej dobe najviac udivovať divákov, je v súčasnosti najväčšou slabinou filmu. Takže za najlepšiu bondovku tento film nebudem považovať ani náhodou. Mimochodom Roalda Dahla mám veľmi rád, ale tu som jeho rukopis necítil. Po ôsmich rokoch som sa na film z nepochopiteľných dôvodov pozrel ešte raz a zahanbil som sa za to, že som takému hlúpučkému filmu dal až tri hviezdičky. Hneď to napravujem. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

James Bond má s pomocou japonskej tajnej služby zabrániť zločincovi Blofeldovi vo vyvolaní konfliktu medzi Američanmi a Rusmi pri dobývaní kozmu. Bond (Sean Connery) opäť vo forme, ale tématika kozmu zrovna u bondoviek zvládnutá veľmi dobre nebola. Trebárs štart rakety s posádkou vnútri krátera a hlavné darebák prežil - aj keď niektoré triky sú na patričnej úrovni, videl som už lepšie diely, ale toto je aj tak ešte nadpriemer. Neviem čím to je, že s Connerym boli tie nápady na bondovky lepšie, než trebárs s Rogerom Moorom. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

A pokračujeme ďalej v "James Bond maratóne" v ďalšom filme "You Only Live Twice." V prvom rade pochválim vynikajúcu skladbu, ktorá okamžite rezonuje. A potom aby Robbie Williams nebol úspešný, keď si ústredný motív zapožičia. Ale o ňom tu hovoriť nebudeme. Myslím si, že už nie je ani potreba rozoberať Seana Conneryho. On je proste fantastický a je to vidno v každom jeho 007 filme. Tento nie je výniimkou. Preto si povedzme o ostatných veciach. V prvom rade chválim japonských hrdinov. Tiger a Aki sú skvelí a je super ich sledovať. Scenár filmu a námet je rovnako veľmi dobrý. Nápadité, kreatívne a aj na dnešnú dobu dosť dobré. Konečne spoznávame aj počas predošlých filmov ukrývaného "Number 1" a je to jednoducho vynikajúci záporák. Vyzerá skvele, jeho motivácia je skvelá a hlavne ho konečne môžeme vidieť. Akcia je skvelá a rovnako mám pocit, že aj niektoré trikové zábery sú celkom dobre spracované. Na svoju dobu podľa mňa šlo o špičkový film. A rovnako aj dnes má "You Only Live Twice" čo ponúknuť. Som rád, že máme ďalší Bond film, ktorý môžem ohodnotiť ako vynikajúci a povedať, že som veľmi rád, že som ho mohol vidieť. Myslím si, že stojí aj za vašu pozornosť. A ako už len pri každom filme hovorím: "James Bond" sága je stále v plnom prúde a budeme pokračovať nabudúce, kde si rozoberieme On Her Majesty's Secret Service. Hodnotenie: A ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"My mrtvoly máme na všechno dost času." Protřepaný a nemíchaný agent 007 nám zemřel, oživnul a ještě se "civilizovaně" vykoupal s Japonkami. Mně se na tom nejvíc líbilo, že ve studený válce USA s CCCP čekala Velká Británie uvážlivě na důkazy o něčí vině a to je proti současnosti výraznej rozdíl. Jinak mě samozřejmě pobavily hračky pana Q, z nichž si zabírám plně vyzbrojenej vrtulník, kterej se vejde do čtyř kufrů. Taky Japonci byli skvělí, když si nedokázali nevšimnout kosmických lodí vylétajících ze sopky. Patrně to v šedesátých letech bylo běžný. Co však nebylo v té době běžný, tak to bylo kreativní vizionářství, který muselo vyrážet divákům dech. Dneska je spíš k smíchu, ale na mě to stále působilo skvěle. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Pokud „Thunderball“ byl podvodní Bond tak „You only live twice“ je zaručeně Japonský Bond. Hned v úvodní scéně 007 umírá, aby se mohl zrodit znovu a pokračovat v pátrání po Ernstu Blofeldovi (tentokrát mu poprvé vidíme do obličeje), který má tentokrát velmi promyšlený plán. Plán týkající se poštvat dvě supervelmoci proti sobě. Sean Connery jako James Bond cestuje až do Japonska, aby se z něj stal japonec a spolu s armádou Nindžů se pokusí svému úhlavnímu nepříteli zničit plány. Žiješ jenom dvakrát opět předvedla slušnou Bondovku ke konci Conneryho účasti. Jen Bond žije věčně a tentokrát i dvakrát. (75 procent) ()

Galéria (174)

Zaujímavosti (80)

  • Nikdy neuslyšíme celé jméno Kissy tak jak stojí v knize - Kissy Suzuki. (džanik)
  • Herec Tetsuro Tamba (Tanaka) se stal později japonským náboženským vůdcem. (džanik)

Súvisiace novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (viac)

Reklama

Reklama