Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektív Stan „Zeedo“ Zedkov (Michael Rooker) pri záťahu na obchodníkov s drogami zabije v sebaobrane jedného z priekupníkov, syna mafiánskeho bossa Terenca Weia (Kenneth Tsang). Ten chce, aby detektív cítil rovnakú bolesť ako on, a tak nariadi jednému zo svojich najlepších mužov, aby zabil Zedkovho sedemročného syna. No skúsený zabijak John Lee (Chow Yun-Fat) nedokáže zastreliť nevinné dieťa, takže odmietne príkaz splniť. Keďže si uvedomuje, že tým ohrozí svoju matku a dcéru žijúcu v Šanghaji, rozhodne sa zachrániť seba i rodinu skôr, ako sa k nim dostanú Weiovi muži. U mladej falšovateľky Meg Coburnovej (Mira Sorvino) si objedná nepravé doklady, ale dielňa je vzápätí prepadnutá brutálnymi zabijakmi. John ich síce spoločne s Meg v divokej prestrelke eliminuje, ale Wei si cez svoju pravú ruku Michaela Kogana (Jürgen Prochnow) najme ďalších prenasledovateľov. Tí majú za úlohu zabiť Johna, ale tiež dokončiť jeho nevykonanú prácu. John presvedčí Meg, aby mu zaobstarala falošné doklady, ale počas akcie sa dostanú do Koganových rúk. Chladnokrvný John sa zmocní zbrane a prestrieľa si cestu na slobodu... Až teraz sa prekvapená Meg dozvie, o čo v skutočnosti ide. Súhlasí s Johnovým rozhodnutím, ale je presvedčená, že pokiaľ nezabráni chlapcovej smrti, bola jeho vzbura celkom zbytočná. John zistí, že k vražde má dôjsť v kine na detskom predstavení. Dvojica si teda zaobstará zbrane od známeho priekupníka a vydá sa dieťa zachrániť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (107)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Fuqua točiť akčné filmy rozhodne vie, čo dokázal hneď v Strelcoch na úteku. Čo však môže urobiť so scenárom, kde má napísané, že Fat drží v rukách dve pištole, stojí na kapote auta a nad ním je nejakých päť vycvičených zabijakov so samopalmi, pričom Fatovi stačí iba urobiť piruetu ako krasokorčuliarka a všetkých bez problémov vystriela. No a takýchto anti-realistických scén je tu neúrekom. Nevadilo by to, ak by sa film nebral tak extrémne smrteľne vážne, takže v tomto smere ho môžete vnímať ako guilty pleasure z rangu Komanda. presne 50% a zaokrúhlené dole preto, že film už nemienim nikdy znova vidieť, pričom som v kútiku duše veril, že by mohlo ísť o môj nový akčný evergreen sobotňajších odpočinkových večerov. ()

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Pozor "Spoiler"! Totiž scénář je sám o sobě spoiler! - Diskotéka - bum, bum, bác - zabij toho sráče, co mi zabil syna - slza a žádný bum - zabte toho sráče, co nezabil syna toho sráče, co zabil mýho syna - bum, bum, bum, bác - najměte profíky, chci ho mrtvýho - trapnej D. Trejo zamumlá jako obvykle jen tři věty a T. Schweiger, rádoby drsně se tvářící a oblečenej ve fajn ohozu (ten kabát bych si klidně koupil) střílejí a vůbec nemyslí - bum na entou a bác na entou - všichni zlí jsou mrtví a všichni hodní jsou v pohodě - budeš mi chybět - ty mi budeš chybět víc, ale musim do Číny - (jsem totiž Yun-Fat Chow, otáčím se jak baletka a střílím na všechny strany, mám přesnou mušku a kulky se mi vyhýbají, sem totiž podělaný "Neprůstřelný mnich", mám hodně zásobníků a mnoho kulek v nich, ale já sám koule nemám, a tak hraju úplně toporně a mám nevýraznej obličej, který se snaží v divnym šklebu vytvořit něco jako drsnost, případně lítost či brekot. V tomto filmu sem si měl nechat do scénáře připsat pořádnýho francouzáka na konec s Mirou Sorvino, aby ten závěr byl co nejvíc "cool" made in USA, ale nějak mi od toho divnýho šklebu ztuhly koutky). - Vezmu si tady do huby počin "Hard Boiled" - to je děsná píčovina bez děje, ale aspoň je tam dobrý střílení, nějakej ten nápad v akci a sem tam fór. Tady v tomto filmu neni ani pořádnej děj, ani pořádná akce - jen vypatlaný střílení a to totálně bez nápadu. D. Trejo a T. Schweiger bylo takový duo, který tý debilitě spíš přidali, než aby to trochu opepřili. Farewell, Mr. Antoine Fuqua!!! ()

Reklama

okkac 

všetky recenzie používateľa

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Tenhle "hongkongský akčňák odehrávající se v Americe" mi nepřipadá zdaleka tak špatný, jak se říká. Ano, scénáři by kapka (nebo spíš pár litrů) originality neuškodila, protože obzvlášť v první polovině "boss vyšle zabijáky - selžou - boss se to dozví a vyšle zabijáky - selžou..." působí přihlouple, jenže kvůli neustálé akci, rozumné stopáži a příjemné videoklipové režii jsem se nakonec nenudil a můj mozek se necítil nijak zvlášť zneužitý. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Hollywoode, Hollywoode, co nám to provádíš s hongkongskými hvězdami? Pro "Hongkongský akční film" (TM) není klíčové slovo "akční", ale "Hongkongský". Ale to zřejmě amíkům hned tak nedojde. Takže výsledkem je průměrná akční řežba s několika atributy známými ze zlatých časů Johna Woo a Lepšího Zítřku, ale nějak to pořád není ono. Nicméně výstup Dannyho Treja a šarm Miry Sorvino Střelce Na Útěku v mých očích vynášejí o malý stupínek výš, takže ****, ale "jen" 70%. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (12)

  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo tri mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama