Reklama

Reklama

Muž menom Otto

  • Česko Muž jménem Otto (viac)
Trailer 5

Tom Hanks v hlavne úlohe hrá nevrlého dôchodcu so skalopevnými zvykmi, ktorý po smrti milovanej manželky zanevrel na život. Z osamelosti ho však vytrhne mladá rodinka nových susedov, ktorí hneď pri príchode vrazia do jeho poštovej schránky. Z nezvyčajnej situácie vznikne prekvapujúce priateľstvo s pohotovou a temperamentnou Marisol v pokročilom štádiu tehotenstva a Ottov život sa obráti naruby. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 5

Recenzie (301)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Je to iné, než Švédsky originál? Bez pochýb. Veď to by nebolo kokotkov z Ameriky, aby do filmu nejebali témy, aktuálne polarizujúce spoločnosť, ako genderov či nikdy neutíchajúce otázky okolo odlišnosti kultúr. Je Švédsky originál lepší? Bez pochýb, o tom ani nediskutujme. Je však Otto v podaní starého Hanksa zlým filmom? Určite nie, to by bola krivda. Keď sa človeku podarí odosobniť od tých sračiek, poníme to už ako fakt, ktorý bude súčasťou snáď každého filmového či seriálového námetu, nemyslím, že bude ako fanúšik obyčajných filmov - vyslovene nespokojný. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono je to strašne predvídateľný príbeh, ktorý sme videli už veľakrát: bručoun sa začne meniť k lepšiemu, ukáže sa, že v skutočnosti má veľké srdce, ibaže sa mu v minulosti stalo niečo zlé,  teraz sa síce začne stávať dobrým a prívetivým, ku koncu sa ale pravdaže musí objaviť konflikt, ktorý ho na chvíľu znova vráti na cestu bručounstva a koniec je samozrejme optimistický (hoci...). Lenže tento film je jasným dôkazom toho, že aj klišé môže fungovať, ak sa spracuje zručne. A tu sa s ním pracuje zručne. Scény sú dlhé tak akurát, aby nenudili. Režisér to natáča dostatočne skúsene, takže každá scéna je iná. Niektorá veselá, iná feel good a potom dramatická. Spolu to, ako v každej kvalitnej melodráme, drží pohromade. Výborný je kasting, samozrejme v čele s Hanksom, ale výborní sú všetci, či už drsný kocúr alebo Mariana Treviño, ktorá je natoľko odzbrojujúca, až skoro vôbec nie je otravná. Čo ma (v dobro) zarazilo, bol živočíšny mexický nadsamec Manuel Garcia-Rulfo (remake Sedem statočných) v takej úlohe, ktorú som od neho ozaj nečakal (vlastne som až po dopozeraní zistil, že to bol on). A rozhodne som po dlhej prestávke znova rád videl v akcii skvelú Rachel Keller (Legion). ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tom Hanks je väčšinou záruka kvality, takže som rád, že prišiel ďalší nový film s touto hviezdou. Už od začiatku som mal taký deja vu pocit, akoby som také niečo podobné už videl. A potom mi to v hlave bliklo: En man som heter Ove (z roku 2015) - originál, ktorý bol natočený podľa rovnakej knižnej predlohy Fredrika Backmana. Nedá mi neporovnať, a musím uznať, že švédsky originál sa mi páčil predsa len o kus viac (dialógy mali svojský severský dôvtip, nebolo tam toľko pátosu, a aj herci mi viac pasovali ku charakteru postáv). Ale aj Forsterov "Otto" mal čosi do seba a uznávam, že to bolo natočené naozaj pekne a keby nevidím originál, asi by som bol z toho oveľa viac unesený. Každopádne, americká verzia bola fajn, Hanks nesklamal a rozhodne to stojí za to. 4* ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Ale jooo... Vzhledem k tomu, že to je Švédsko převařený na USA, jak je v America dobrým (zlo)zvykem (tenhle zvrácenej americkej fetiš asi nikdy nepochopím), tak má člověk tendenci nejít "do plnejch", ale pak si uvědomí, že tomu není moc co vytknout. Už je tomu drahně let, co jsem četl knížku a viděl švédský originál, takže se lehce ubráním detailnějšímu porovnávání Oveho s Ottem. Něco se asi poameričtit muselo (Saab vs. Chevrolet, Pákistán vs. Mexiko nebo odkud byla), něco asi ne (gay vs. transsexuál), co si pamatuju, tak v originále byl větší důraz kladen na Oveho / Ottovu minulost, ale co. Hanks byl fajn, sem tam jsem si pobrečel... 90% ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Asi mám tu smůlu, že jsem četla předlohu, ze které se do filmu stěží dostalo tak 30 procent, kdy v knížce je Vám hlavní hrdina asi tak třetinu knížky krajně nesympaticky, ale ve filmu si říkáte, že Hanks je jen bručoun... Hold ve filmu nebyl čas rozvést všechny linky a dát proniknout do myšlení Otta. Ale Marisol se povedla. Pustím si svedsky originál a uvidím, jestli hodnocení nesnizim. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)

Reklama

Reklama